КЦК 28 ГОДИНА СА ВАМА

 

 

1DanKCK 58 11DanKCK 60

 

Свечаним програмом и наградом СЛОВО ЉУБВЕ, Културни центар Крушевац је овог 18. фебруара, прославио 28 година рада и постојања.

Присутнима се обратила и директорица Културног центра Крушевац Виолета Капларевић:

„Као што само име каже, Културни центар Крушевац, јесте кућа која окупља људе који воле културу, људе који живе у овом граду, околини, али и оне који долазе из далека, са свих страна света. Пре свега то је кућа отворених врата за младе, професионалце, аматере и све оне који културу воле и исту негују“.

Директорица КЦК Виолета Капларевић осврнула се и на рад КЦК у претеклом периоду, напомињући, да је установа у 2019. осмислила и реализовала 573 програма, од којих 26 у категорији за друштвено осетљиве групе, као и 186 филмских програма. Овим бројкама се изашло из овира планираног, од 380 програмских активности и реализовало пуно више. Само током филмских пројекција у години иза нас, Биоскоп Крушевац је посетило 24.505 гледалаца.

111DanKCK 67 11111DanKCK 25

 

„И у овој години смо окренути пројектним активностима, уз подсећање да смо на основу пројекта за Биоскоп, од Филмског центра Србије добили 3.500.000,00 динара у 2018., а у претходној години, такође од Филмског центра, 3.168.688,00 динара. Средства су наменска и искористиће се за замену фотеља, подова и проширење бине. То је значајна полазна основа за нови, лепши, савременији биоскоп. Потпуна дигитализација и нов ентеријер је нешто за шта се КЦК за оснивачем залаже, препознајући значај биоскопа као важног стратешког објекта у култури града.“

На крају свог говора, директорица КЦК Виолета Капларевић се захвалила свим својим сарадницима на несебичном залагању и препознавању визије за који су се сви, борили заједно.

„Честитам значајан јубилеј, не само КЦК, већ и свим Крушевљанима, са жељом да уз свеукупан напредак града, култура буде достојан репрезент Крушевца, да допринесе очувању српског идентитета, да постане мерило вредности и заузме значајно место у културној стратегији Србије“.

111111DanKCK 30 1111DanKCK 59

Награда СЛОВО ЉУБВЕ, за највиша достигнућа у области културе и уметности, уручена је магистру, архимандриту Алексеју Богићевићу, за свој рад и залагање посвећено развоју и ширењу културе и уметности, као и активно укључивање у рад КЦК.

„Ово признање Културног центра Крушевац ме посебно радује и намеће огромну одговорност за још већи рад и труд“.

Културни центар Крушевац се пригодним захвалницама, за помоћ и сарадњу, захвалио и пословним системима, установама и појединцима.

 

 

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates