Менаџмент и уредници Културног центра Крушевац

Виолета Капларевић

Директор Културног центра Крушевац

Контакт телефон: 037/423-025

e-mail:

следи биографија

 

Марија Цветковић

Заменица директора

Културног центра Крушевац

Контакт телефон: 037/423-025, локал 12

064/1813283

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Марија Цветковић је рођена 9. 3. 1972.године у Трстенику где је завршила основну и средњу школу. По образовању је дипломирани правник са положеним правосудним испитом.

Радила је у Основном суду у Крушевцу као приправник, а у Културном центру Крушевац је запослена од 2005. године и то најпре као стручни сарадник, а затим и као руководилац општих и правних послова.

 

Арета Ракић

Помоћник директора

Контакт телефон:037/423-025, локал 24

064/8355-323

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Рођена 21. 7. 1980. године у Крушевцу где је завршила основну и средњу школу. По образовању је дипломирани економиста.

Радила је у Културно просветној заједници, на месту шефа рачуноводства, а у Културном центру Крушевац је запослена од 2014. године и то најпре као заменик шефа рачуноводства, а од 2017. године на месту помоћника директора.

 

Слађана Обрадовић

главни и одговорни уредник

Културног центра Крушевац

Контакт телефон: 037/423-025, локал 11

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 Рођена 1968. године у Крушевцу. Дипломирала на Филозофском факултету у Београду, катедра за социологију 1993. године. У Културном центру запослена од 1995. године као уредник трибина и координатор уметничких радионица.

 

Јелена Вељковић

дипломирани правник

Руководилац службе Маркетингa

Контакт телефон: 037/423-025, локал 16

e-mail: jelenaveljković@kck.org.rs

 

Права завршила на Привредној академији у Новом Саду где је наставила и постдипломске студије из области Међународног јавног права и апсолвент факултета Политичких наука у Београду на смеру новинарство и јавно информисање. Рођена 16. августа 1970. године у Параћину. Основну школу, Гимназију (I, II) и Педагошку академију (III, IV) завршила у Крушевцу.

Више од једне деценије бавила се новинарским радом и то као новинар информативне редакције Јутарњег програма БК телевизије, уредник информативног програма ТВ Плус, у Крушевачком дописништву РТС-а. Сарадњу је остварила и са више штампаних медија, па је тако своје текстове објављивала у Илустрованој политици, Часопису „Мама“, Студентским новинама, запажене путописе, „Крф – светлост Јонског мора“ и „Смех са оне стране жице“, објавила је у часопису Путеви културе. Од 1997. године члан је Савеза новинара Југославије (касније Србије и Црне Горе). Од јануара 2000. године стално запослена у Културном центру Крушевац на месту стручног сарадника  Мећународног фестивала хумора и сатире ЗЛАТНА КАЦИГА, а од 2006. на месту ПР-а Културног центра Крушевац.

Од 13.07. 2012. до 1.11.2020. обављала је послове заменика директора КЦК.

Сада обавља послове шефа службе маркетинга и односа са јавношћу. 

Поклоник је спорта и спортске културе, бавила се падобранством, роњењем и џудоом. 

Драгојло Јовић -

Руководилац службе за

ванпрограмске активности и

уредник филмског програма

Контакт телефон:

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 Јовић Р. Драгојло је рођен 01.09.1959. године у Лукову, општина Куршумлија. Средњу школу завршио у Куршумлији као одличан ученик, Економски факултет почео и завршио у Београду као редован студент. Ожењен и родитељ сина Александра (1990) и Николе (1995). 

 

 

 

Љиљана Панић

уредница програма - координаторка

Контакт телефон: 037/423-025, локал 19

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

 Рођена на Бадњи дан 1960. године у Бресном Пољу.  Завршила  Основну школу Јован Јовановић Змај у Стопањи,  као носилац дипломе Вук Караџић. Гимназију прородно – математичког смера у  Трстенику завршила са одличним успехом. Дипломирала социологију на Филозофском факултету у Београду. Запослена у Културном центру као уредник – координатор програма. Члан редакције часописа Путеви културе. За резултате од нарочитог значаја за афирмацију рада и пословања КЦК, 2012. добила Награду 18. фебруар. Удата, мајка двоје деце и бака Михаила, Анастасије, Димитрија и Луке.

Јелена Протић Петронијевић

уредница књижевног програма

Контакт телефон: 037/423-025, локал 25

e-mail: 

  Рођена 4. маја 1963. године у Крушевцу, где је завршила основну и средњу школу. Дипломирала на Филолошком факултету у Београду на Групи за општу књижевност са теоријом књижевности. Објавила до сада седам књига поезије и један роман, више интервјуа са вредним и занимљивим људима, објављује књижевне и путописне текстове. Радила као секретар и главни уредник часописа Багдала и као директор Културног центра Крушевац (2000-2006). Сада је уредник књижевног програма у Културном центру у Крушевцу и часописа Путеви културе, била члан жирија Међународног фестивала Златна кацига за 2006, у име домаћина. Објављује књижевне критике, интервјуе, поезију, путописе... у часописима “Књижевни магазин из Београда, Повеља из Краљева, Путеви културе, Град, Православна вера и живот из Крушевца, Ков из Вршца... Поред књига поезије Дани (Багдала, Крушевац,1987), Благодет промене (Универзитетска ријеч, Никшић,1992), Искушавање (Рад,Београд, 1995), Чудо у Лазарици (Црква Лазарица, Крушевац, 1999), објавила и двојезичну књигу Боје Византије (на српском и грчком, Црква Лазарица, Крушевац, 2006) под покровитељством Министарства за дијаспору Републике Србије.Ова књига на два језика имала је представљања у Крушевцу, Београду (Министарство за дијаспору), Солуну (Конзулат Републике Србије), Атини (Амбасада Републике Србије)...

Објавила и књигу поезије ПОПИСИВАЧИ, издавач КОВ Вршац, 2011, још једну књигу духовне поезије СА ОБЕ СТРАНЕ ОБЛАКА, издање Православне епархије крушевачке. У издању Чигоја штампе иу Београда, 2016, објавила роман ОВО НИЈЕ РАСТАНАК - мали роман о пријатељству.  Вреди поменути интервјуе са Њ.Светошћу Патријархом Павлом, Радованом Биговићем, Владетом Јеротићем, Владиком Иринејом Нишким, ректором Богословије у Призрену- Милутином Тимотијевићем, са оцем Јованом из Зочишта, оцем Јованом из Лепенца, са мати Иларијом из Покајнице... Са књижевницима Светланом Велмар Јанковић, Весном Крмпотић, Љубом Симовићем, Младеном Марковим, Михајлом Пантићем, Бранком В. Радичевићем, Милованом Данојлићем, Слободаном Ракитићем, Љубицом Милетић, Миланом Комненићем, Вуком Драшковићем... Са балеринама, плесачима, музичарима, сликарима (Анђела Конзоли из Италије), мултимедијалним уметницима (група Ћутутук)... Води Поетски театар-радионицу за креативно писање у Културном центру у Крушевцу.

Лидија Ужаревић 

модератор и координатор

књижевног програма, школе говора и глуме

Контакт телефон: 037/423-025, локал 18

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

   Лидија З. Ужаревић, новинар, културни радник, наставник глуме, глумац-аматер, уредник програма. Рођена 6. 4. 1964. године у Великом Шиљеговцу код Крушевца. Основну школу и Гимназију завршила у Крушевцу. Југословенску и светску књижевност, књижевно-публицистички и наставни смер, апсолвирала на Филолошком факултету у Београду.

  Један од оснивача ТЕАТРА ЗА - првог алтернативног аматерског позоришта у Крушевцу почетком осамдесетих.

   Један од првих новинара сарадника прве градске телевизије РТК и аутор емисије из културе "Ствараоци и дела", хонорарни сарадник РТВ ПЛУС и аутор емисија: "Рефлектор" и "Слово љубве". Радила и као аутор емисија из културе на радио "Чигри", ОК студиу и радио "Рубину"- крушевачке приватне радио станице.

   Од 1997. године члан Савеза новинара Југославије, касније Србије и Црне Горе и Републике Србије.
   Од 1992. до данас стално запослена у Културном центру Крушевац као уредник књижевног програма, наставник у Школи говора и глуме и руководилац Поетског театра. У продукцији КЦК играла у аматерским позоришним представама Радослава Савића, Милије Вуковића и монодрами "Деца пакла", текст Јован Букелић, адаптација Јован Путник, режија Миомир Стаменковић. Године 2010. монодрама ,,Деца пакала” снимљена је за регооналну Телевизију Крушевац.

 

   
 

Марија Стојадиновић

уредник ликовног програма КЦК

Контакт телефон: 037/423-025

e-mail: www.marijastojadinovic.com

Рођена у Крушевцу. Завршила Факултет примењених уметности и дизајна, на Универзитету уметности у Београду, одсек примењено вајарство (1995-2000).

Mастер студије завршила на Академији уметности у Београду (2012), смер креирање имиџа у уметности и медијима и стекла звање, мастер драмски и аудиовизуелни уметник. Члан УЛУПУДС-а, Секција за ликовну критику.

Од 2002 - 2008. радила као ликовни педагог у основној школи. Од 2008. ради у Културном центру Крушевац као уредник програма клуба КЦК, и организатор ликовне колоније ,,Сликамо за КЦК”. Од 2014. уредник је ликовног програма КЦК и води ликовни студио ,,Маја Олић". Активо се бави сликарством и излаже у земљи и иностранству.

Награде: Награда Октобарског салона 2000, Уметничка галерија Крушевац, Награда најтелатованијим студентима ФПУД, Фонд Благо 2000, Сан Франциско 1998. L aigle de Nice: Vilue de Saint-Jean-Cap-Ferrat, Nica, Francuska 1998. Prix de La Ville du Cannet, Ница, Француска 1998. Награда на отвореном конкурсу за идеју и решење Чубурске песме, Београд.

 

 Рајна Маринковић-Алексић

уредник дечјег програма КЦ.

Контакт телефон: 037/423-025

e-mail: 

 

Рођена 16. 4.1972. године у Крушевцу. Завршила Педагошку академију у Крушевцу. Радила као учитељ од 1992-1997. године у Прокупљу. У периоду од 1998-2007. године радила у Културно просветној заједници као шеф рачуноводства. Као уредник дечјег програма ради у Културном центру Крушевац од 2007. године.

 Душица Миленковић
уредник дечијег програма, уредник Крушевачке филозофско-књижевне шкole и уредник програма ОЈ КПЗ у Културном центру Крушевац

Контакт телефон: 037/423-025

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


Рођена 1973. у Крушевцу, дипломирани правник, 17 година радила у НВО сектору (OSCE, NVO “Sunce”, OXFAM, SOROS, OXFAM, UNHCR, JEN, DRC, NRC, SDR-SDC, IOCC, IRC, CARE INTERNATIONAL, UNHCRR, UNICEF, HELP, Mercy Corps), од 2008. у Културно просветној заједници на месту уредника, а од 2014. уредник је у Културном центру Крушевац.

Члан је одбора Србије у Форуму жена Косово - Србија, један од оснивача и члан Центра за женско женско предузетништво у Крушевцу,  председник УО Удружења Етно Расина које се бави промоцијом и афирмацијом народне традиције и старих заната.Небојша Лапчевић

технички секретар Галерије Милића од Мачве

Контакт телефон:

e-mail: 

Рођен је 1966. године у Крушевцу. Објавио је збирку песама СЕМЕ НА ВЕТРУ,1999, (Багдала, Крушевац), прозни триптих - митске приче ОВАПЛОДЈАВАНЈЕ, 2000. Збирку поезије и прозе ПЕСНИК И НЈЕГОВИ МОДЕЛИ (Багдала и Апостроф, Београд), збирку песама СТРОФЕ У ПРАСЛИКАМА (Чигоја штампа) и лезе драму РИМСКА ПРИЧА, 2004. (Чигоја, Београд), публицистичка књига из спортске културе прпмовисана у Медија Центру Црвене Звезде СРЦЕ НА ТЕРЕН, 2005, (Народна Књига, Београд), кратке приче УЛАЗ НА ЈУЖНА ВРАТА, 2007 (Народна књига, Београд),). Објављивао у више листова и часописа. Преводјен на италијански, македонски, грчки, шведски и бугарски. Наградјен је Расинским Цветом, 2001. за књигу Песник и његови модели, за издавачки подухват године. Члан је Књижевног клуба Багдала и Удружења књижевника Србије. Активан је у Уредништву Багдала за децу, и редакцији часописа Путеви Културе. Ради у Културном Центру Крушевац, у Легату Милића од Мачве. Живи у Крушевцу.


Јелена Ђорђевић,

ПР Културног центра Крушевац

Контакт телефон: 037/423-025

e-mail: 

Рођена 5. маја 1973. године у Крушевцу, где је завршила основну и средњу школу. Радила је на Регионалној телевизији Крушевац, као спикер, водитељ, организатор програма и маркетинг сарадник, у ГО СПС Крушевац, као технички секретар, а у КЦК је запослена од 2011. године као водитељ и организатор програма. Од јула 2012. године, обавља послове ПР менаџера Културног центра Крушевац. Активан је друштвено-политички радник. Бави се хуманитарним радом.                     
 
Културни центар Крушевац - Топличина 2, 37 000 Крушевац

Тел: 037 419 636; 423 025

www.kck.org.rs
Е маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates