Миња Субота: Одлазак великог пријатеља деце Крушевца

 

 

 minjaaaa

Опраштајући се у име куће, од композитора, музичара, фотограграфа, дипломираног инжињера електротехнике, дугогодишњег сарадника и пријатеља Миње Суботе, директорка Културног центра Крушевац Виолета Капларевић,захвалила се у директном укључењу у програму Тв Прве, аутору дивног, алтернативног света у којем су одрастале многе генерације.

Био је синоним одрастања и мог и генерација пре и после мене.Памтићу га по Телефонијади и Поврћијади, све нас је учио да су „деца украс света“,кроз машту смо ишли у Африку , годинама се спуштали низ Музички тобоган,култну емисују која је трајала готово пуне две деценије. – рекла је директорка Капларевић, и додала да је деци Крушевца приредио незабораван дочек Нове године у програму Зимске тобоганске играрије, био је гост Песничког фијакера ,отворио је Сајам књига и издаваштва Расинског округа 2017 године.

Био је сјајан сарадник и на свој начин „мецена“многобројних културних дешавања за децу у Културном центру Крушевац. Имао је сјајну сарадњу са песницима и ствараоцима из нашег краја, а посебно плодну сарадњу остварио је са истакнутим крушеваким песником за децу ,Момиром Драгићевићем.

Чаробни свет музике који је оставио иза себе аманет су за све будуће генерације – рекла је Виолета Капларевић.

vvv

vv

2022  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates