БАЈКЕ МОГ ДЕТИЊСТВА- руски дечији цртани филмови

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ КРУШЕВАЦ

БАЈКЕ МОГ ДЕТИЊСТВА- руски дечији цртани филмови

Овогодишње обележавање ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ у Крушевачком културном центру почело је у знаку Фестивала БАЈКЕ ДЕТИЊСТВА, пројекцијом руских дечијих анимираних и играних филмова, као подсећање али и наставак дугогодишње сарадње коју наша кућа и град Крушевац имају са Министарством културе Руске Федерације, Амбасадом Руске Федерације у Републици Србији и Српског Одељења Међународног Фонда јединства православних народа.

Ове године, због епидемиолошке ситуације, драги руски сарадници нису допутовали у наш град али смо се сви заједно, као организатори, потрудили да савремени руски дечији филм и ове године нађе пут до дечијих срца . Фестивал је намењен подједнако и најмлађим суграђанима и школској деци и дивна је прилика за упознавње руске књижевности и културе уопште. Филип Кудрјашов, Директор Фестивала руског дечијег филма у Србији,наглашава да филмови са собом носе поруке пријатељства , узајамног помагања и доброте.

Фестивал БАЈКЕ ДЕТИЊСТВА,има свој велики и значајан циљ. По речима, председника Фонда, професора Валерија Алексејева, „деца су наше највеће богатство, које одрасли људи морају да штите од штетних утицаја и да васпитавају у традицији класичних породичних вредности и љубави према ближњем, свом народу и домовини“.

Фестивал је почео у понедељак, 4.октобра 2021.,пројекције су сваког дана од 11 сати у Белој сали Културног центра Крушевац све до 9. октобра , а од 13. до 15. октобра пројекције су од 17 сати.

Данашњој пројекцији присуствовали су ученици ОШ „Јован Поповић“.

Ruskiaaa 5 Ruskiaaa 7

2022  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates