НОЋ ПОЗОРИШТА (European Theater Night) - КРУШЕВАЦ 2021.

noc muzeja 2021 2

 

          Културни центар Крушевац по четврти пут у нашем граду организује Међународну манифестацију  „Ноћ позоришта“(European Theater Night). Ове године обележава се 20. новембра у 25 градова Србије у којима ће бити приказано око 30 позоришних представа и  20 пратећих програма који ће се одвијати у позориштима, културним центрима, студентским културним центрима, библиотекама, музејима. Овогодишњи садржаји Манифестације у већини су посвећени вршњачком насиљу, као и позоришној едукацији.

          „Ноћ позоришта“ у Крушевцу траје седам дана. Програми ће се одвијати у холу и Белој сали. Започела је отварањем изложбе костима, 20.новембра, из радионице Аматерског позоришта „Бранислав Нушић“ Културно образовног центра Шид и фундуса Драмског студија Крушевачког културног центра која се може погледати током целе недеље (20- 27.11.2021.) Исте вечери изведена је прва реприза позоришне представе „Краљ Иби“, настала по тексту Алфреда Жарија, у продукцији неформалног удружења „Културоциклин“, групе „Бахтало диве“ и Културног центра, а у режији Сандре Максимовић и извођењу чланова  „Културоциклина“.

У петак, 26. новембра са почетком у 19 сати биће изведена позоришна представа за децу „Симфонија у ф дуру, илити мала лекција против шунда“. Ова монодрама је ауторски пројекат глумца, луткара и уредника у КОЦ-у Шид Цветина Аничића. На Фестивалу монодрама за децу у оквиру Змајевих дечијих игара проглашена је најбољом представам 2018. године. Манифестација „Ноћ позоришта“ у организацији Крушевачког културног центра биће завршена позоришном представом „О Мирјани и онима око ње“, текст Ивор Мартинић, режија Ернест Међедовић и Зоран Кованџић, игра Аматерско позоришна трупа „Чкаља“ из Крушевца.

            Европска манифестациј „Ноћ позоришта“ организује се у европским градовима од 2008., а у Србији од 2011. године у организацији Удружења „Ноћ позоришта“ из Новог Сада.

Ноћ позоришта 1 Ноћ позоришта 9

Ноћ позоришта 8 Ноћ позоришта 10

Ноћ позоришта 15 Ноћ позоришта 18

2022  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates