Милунка Савић, српска хероина

 

 

Субота, 25. јун у 21 сат

БИОСКОП КРУШЕВАЦ

PLAKAT MILUNKA SAVIC 02 800x565

 

Поетско-музички триптих Распето Косово, Видовдан 22

Тема: МИЛУНКА САВИЋ СРПСКА ХЕРОИНА

           Традиционална манифестација поетско-музички триптих Распето Косово, у суботу 25.06. 2022., одржан је у Биоскопу Крушевац у организацији Културног центра Крушевац уз покровитељство Града Крушевца. Програм је посвећен националном празнику, Видовдану, а поводом 130 година од рођења Милунке Савић, као и поводом 150 година од рођења и 80 година од смрти Станилава Биничког.

           Наступили су: драмска уметница Весна Станковић (Четири слике из монодраме о Милунки Савић) и оперски певач,бас,Михаило Шљивић у пратњи Дувачког оркестра Сингидунум који су изводили најлепше песме   у духу  сећања на наше великане и храбре претке.

Своје стихове говорили су песници Селимир Радуловић ( директор библиотеке Матице Српске и Ђорђо Сладоје, (Главни и одговорни уредник Летописа Матице српске).

Триптих Распето Косово отворила је Виолета Капларевић, директорка Културног центра Крушевац. Програм је уредио Небојша Лапчевића у режији Мирољуба Аранђеловића Расинског. Кроз програм, присутне је водила Марија Стојадиновић, уредница ликовног програма КЦК.

милунка ммм

мммммм мммм

2022  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates