"Караван културе говора"

  У организацији Удружења "Изражајност" из Београда , а уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије и Култруног центра Крушевац, одржана је 15. и 16. септембра 2022. године у Белој сали радионица за младе под називом "Проговори да видим ко си"  која је саставни део пројекта "Караван културе говора".
        Радионицу је водио Милан Босиљчић, дипломирани глумац, док су учесници били ученици и професори Хемијско-технолошке школе, Гимназије и Економско-трговинске школе из Крушевца као и грађанство. Рад се одвијао кроз интерактивна предавања и практичне вежбе који су помогли да присутни овладају добрим говорним навикама и тако развију усмени израз и излагачку писменост, једну од најважнијих социјалних вештина у 21. веку. Посебан акценат је стављен на разноврсну употребу речи, разговетност, динамику, говор тела, али и на технике које нам помажу да отклонимо трему. Стечена знања и вештине могу се применити приликом одговарања на часу, полагања испита, презентација, као и током разговора за посао, снимања видео снимака, у ситуацијама које подразумевају усмени израз.
        Овом приликом Удружење  "Изражајност"  поклонило је свим присутнима приручник, заправо додатно наставно средство за боље усмено изражавање "Проговори да видим ко си"  намењено ученицима основних и средњих школа.
bos2 5 IMG 1241 Copy
IMG 1250 Copy bos2 1 Copy
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates