ТРИ ФОТОГРАФА- ЈЕДНА ИЗЛОЖБА

tri fotografa Copy

 

Изложба фотографија ЗАЈЕДНИЧКИ ТРЕНУТАК, ТРИ ФОТОГРАФА званично је отворена 5. октобра 2022. године у Легату Милића од Мачве.

Аутори, Зоран Вујановић, Зоран Пивалица и Боба Богдановић представљају серију личних, емоционалних и универзалних импресија ухваћених обкективом током боравка и живота у Торонту, и на разним другим дестинацијама.

Изложбу је отворио Миодраг Јакшић председник Матице исељеника Србије. Током отварања песникиња Душица Ивановић казивала је своје стихове.

m1

ЗОРАН ВУЈАНОВИЋ (Сарајево, 1959.) је по струци инжењер геологије. У Београду је живео и радио као геолог до 1993, када се преселио у Канаду. У Торонту је, поред послова у својој струци, радио и као програмер, пословни аналитичар и аналитичар података.

Фотографијом је почео да се бави још у гимназијским данимa и, после дуже паузе, наставио у Канади сарађујући у српско-канадском часопису САН, који излази у Торонту и намењен је нашим људима који живе у расејању. По повратку у Србију, школовао се и усавршавао у области дигиталне фотографије и као члан Клуба Фабрике фотографа из Београда излагао на заједничким изложбама у Београду и Пули.

m3

ЗОРАН ПИВАЛИЦА(Београд, 1964.) је до одласка у Канаду живео и радио у родном Београду.

Од 1988. године живи и ради у Торонту. Средином 90-их је почео да се бави фотографијом као хобијем и начином да се креативно изрази. Крајем 90-их је фотографија за њега постала више од хобија, а бављење овом уметношћу је постало је озбиљније.

Зорана Пивалицу посебно интересује улична фотографија, портрети, студијска фотографија и фотографије природе.

Жеља му је да његови радови инспиришу људе и подстакну их на размишљање о лепоти малих, али посебних тренутака у свакодневном животу.

m2

БОБА БОГДАНОВИЋ(Београд, 1963.) је завршио Средњу архитектонску школу у Београду.  У Канаду, где и данас живи и ради, доселио се с породицом 1991. године.

Фотографија је одувек била поље његовог интересовања, а 2012, након набавке првог полупрофесионалног апарата Nikon D7000постала је главна преокупација. Завршио је школовање на Одсеку фотографије на Џорџ Браун колеџу (George Brown Collegeу Торонту.

 m4

Марија Стојадиновић

Небојша Лапчевић

 

2023  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates