ПЕСНИЧКИ ФИЈАКЕР 2022.

pesnicki fijaker 2022 Copy

 

ПЕСНИЧКИ ФИЈАКЕР – ДЕЧИЈА НЕДЕЉА 2022.
У оквиру ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ 2022 која се ове године одржава под слоганом „ Шта детету треба да расте до неба!?“ одржана је манифестација која спада међу манифестације са најдужом традицијом у Културном центру Крушевац, ПЕСНИЧКИ ФИЈАКЕР.
У правом фијакеру песници као некада обилазили основне школе. Школарци су имали прилику да чују песнике, уживају у дружењу са њима али и могућност да добију савет, из прве рке, како да напишу песму. Гости овогодишњег Песничког фијакера биле су Вера Цветановић, Анита Пешић и Оливера Цветић. За фијакерске станице одабране су Доњи Степош, Горњи Степош, Наупаре, Јабланица.Дружење са песницима било је у ОШ Деспот Стефан.
Песнички фијакер прошле године прославио је свој јубилеј, 20 година постојања, и заиста се може похвалити да је угостио српску песничку елиту попут Љубивоја Ршмовића, Пере Зубца, Моше Одаловића, Слободана Станишића, Драгана Лакићевића, Зорице Бајин Ђукановић, Лидије Николић, Владимира Андрића, Градимира Стојковића, Божидара Мандића, Недељка Попадића, Драгомира Ћулафића, Љубише Ђидиђа, Момира Драгићевића, Тодета Николетића, Мирослава Кокошара, Миње Суботе, Душана Поп Ђурђева, Добрице Ерића и многих других песника који су значајни за српску дечију књижевност.
fijakerr 4 fijakerr 1
fijakerr 7 fijakerr 61
2022  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates