ПРОГЛАШЕН НОВИ ДОБИТНИК СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ

Једногласном одлуком комисије изабран је добитник Светосавске награде за ову годину. То је Дарко Михајловић, професор историје, специјалиста политиколог из области међународне политике, уз то и писац, афористичар и сатиричар. Награду додељује сваке године Културни центар Крушевац, под покровитељством Града Крушевца појединцима који су се посебно истакли деловањем у култури и просвети у претходном периоду.

darko

На основу обимне биографије, великог ангажовања и у ваннаставним активностима са ђацима, имајући у виду објављена дела из области историје која представљају важне истраживачке подухвате, као и објављена дела из области сатире,чланови Комисије за доделу Светосавске награде прихватили су предлог да добитник буде Дарко Михајловић. Комисија је радила у саставу: Дејана Илчић, предс.УО Културног центра Крушевац, Виолета Капларевић, директор Кулурног центра Крушевац, Ђорђе Ковачевић, директор Радио-телевизије Крушевац, протојереј Александар Ерић,представник Крушевачке епархије и Љубиша Ђидић, прошлогодишњи добитник награде.

IMG 5897 Copy

Дарко Михајловић је рођен 15.12. 1974. у Крушевцу где је завршио основну и средњу школу (Педагошку академију). Дипломирао је на Филозофском факултету у Приштини, одсек Историја а специјалистичке студије завршио на Факултету политичких наука у Београду.

Радио као професор у неколико основних и средњих школа а већ дуже време запослен као професор историје у ОШ Јован Јовановић Змај у Крушевцу.

IMG 5903 Copy

Ангажован од Завода за вредновање квалитета као сарадник на изради уџбеника за основну школу.

Дарко Михајловић је аутор више стручних радова и књига од којих ћемо поменути: Дванаести пешадијски пук ЦАРА ЛАЗАРА..., СРПСКА ДИПЛОМАТИЈА О ДОГАЂАЈИМА У МАКЕДОНИЈИ 1903-1904. године, приредио књигу ОД КРУШЕВЦА ПРЕКО АЛБАНИЈЕ ДО ПАРИЗА, сећања др Тихомира Протића...

Дарко Михајловић је аутор књига сатире: ОЛОВКОМ НА ВИХОРОВЕ, (2011), ОСМЕХОМ НА ВИХОРОВЕ, (2013), У ВИХОРУ МИСЛИ, (2022), издања Културног центра Крушевац.

IMG 5910 Copy

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates