Програмски савет "Беловодске розете"

У Градској управи града Крушевца одржан је Програмски савет на коме су донетe одлуке о термину одржавања манифестације и  о овогодишњем добитнику "Беловодске розете". 

rozetaa 4

На Савету којим је председавао заменик градоначелнице Александар Јовановић, присуствовали су чланови, представници Крушевачке Епархије,  градски већник за културу Момир Драгићевић, установа у култури, представник медија и МЗ Бела Вода.
Овогодишња Беловодска розета, биће одржана од 10. до 16. јула у Белој Води. 
rozetaa 1

Једногласно, Савет је донео одлуку да ове године добитник Беловодске розете, буде истакнути српски глумац, сценариста и редитељ Радош Бајић.

rozetaa 4

Беловодска розета је културна манифестација осмишљена да представи уметничко стваралаштво и традицију у раду са каменом. Oдржава се у месту Беле Воде, недалеко од Крушевца сваке године. Симбол манифестације је “Цвет у камену” Беловодска розета, која представља симбол средњовековне културе, духовности и један је од најупечатљивијих елемената цркава моравске школе. Десанка Максимовић, Владета Јеротић, Емир Кустурица, Милорад Павић, митрополит Амфилохије, Петер Хандке, само су неки од претходних лауреата манифестације која слави беловодски пешчар - славни камен коришћен у моравском градитељству.

rozetaa 1

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates