УМЕТНОСТ ЈЕ ДИЗАЈН, ДИЗАЈН ЈЕ УМЕТНОСТ

Изложба плаката Ајле Даздаревић и слика Аделете Никшић Ватић УМЕТНОСТ ЈЕ ДИЗАЈН, ДИЗАЈН ЈЕ УМЕТНОСТ, званично је отворена 24. маја у Легату Милића од Мачве.

Уметнице се представљају заједничким пројектом. Ајла Даздаревић излаже радове који су део њене мастер изложбе под називом ,, Плакати за култне домаће филмове”, а чини их десет плаката, а Адалета Никшић Ватић представља нови циклус слика рађених комбинованом техником.

Изложба представља својеврсну сарадњу Културног центра Крушевац и КЦ Нови Пазар.

Ајла Даздаревић је рођена 1988. године у Београду.

Дипломирала на Департману уметности на Државном универзитету у Новом Пазару, одсек графички дизајн, а 2010. године била је стипендиста Фонда за младе таленте Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Мастер студије графичког дизајна завршила је на Факултету примењених уметности у Београду, на предмету Плакат, под менторством проф. Славимира Стојановића.

Учесник на више групних изложби, уметничких симпозијума, колонија и семинара у земљи и иностранству. Добитница је три награде у области дизајна и сликарства.

Од 2011. године ради као графички дизајнер и координатор програма у Галерији ММЦ, Културни центар Нови Пазар.

Адалета Никшић Ватић је рођена 1992. године у Новом Пазару. Основне студије сликарства завршила је на Интернанционалном универзитету у Новом Пазару, у класи професора Мехмеда Слезовића. Мастер студије завршила је на ФИЛУМ-у у Крагујевцу, у класи професора Горана Ракића.

Добитица је треће награде на Ликовном салону младих у Новом Пазару.
Изложба је по Конкурсу, и биће отворена до 20. јуна. 2023. године.

Марија Стојадиновић

Небојша Лапчевић

легатттт 3 легатттт 5

легатттт 7 легатттт 8

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates