ЗАВРШЕН ШЕСНАЕСТИ ФЕСТИВАЛ СРЕДЊОШКОЛСКОГ ТЕАТРА – ТИН ФЕСТ `23.

Шеснаести Фестивал средњошколског театра, или ТИН ФЕСТ, завршен је у понедељак, 29. маја 2023. године, проглашењем победника и свечаном доделом награда. У част учесника Фестивала, свечаној додели награда, претходило је извођење поколн представе “Паклена поморанџа”, текст и режија Сандра Максимовић, игра неформална група “Културоциклин”.

Шест фестивалских премијера, у периоду од 12-13. маја и од 24-29. маја 2023., погледало је у Белој сали Културног центра Крушевац више од две хиљаде гледалаца. Ове године учествовало је пет средњих школа Града Крушевца: Хемијско-технолошка, Прва техничка, Политехничка школа “Милутин Миланковић”, Економско-трговинска, Гимназија Крушевац и Драмска секција Васпитно-поправног дома Крушевац.
Представе је оцењивао вршњачки жири састављен од ученика учесница Фестивала и ученика из Музичке школе “Стеван Христић”. Стручни жири ове године чинили су: Предраг Миленковић, дипломирани глумац и председник жирија, као и чланови: Даница Петровић, дипломирана глумица и Немања Петронијевић, дипломирани драматург и уредник у КЦК.
По одлуци вршњачког жирија додељено је једанаест глумачких награда – глумац вечери, а за најбоње представе проглашене су следеће: треће место припало је представи Политехничке школе “Милутин Миланковић” Крушевац - “Србовање”, текст и режија Иван Миладиновић (16 поена), друго представи Васпитно-поправног дома Крушевац “Морска болест”, текст Властимир Глигоријевић, режија Радмила Живковић (19 поена ) и прво место припао је представи Гимназије Крушевац “Које је боје вук”, текст Бранко Ћопић, адаптација и режија Колектив драмске секције Гимназије (22 поена).
Стручни жири доделио је четири специјалне награде. За епизоду: Лани Чабрић за улогу таксисте, пацијента у представи “Ко је овде луд”, Хемијско-технолошке школе, Јани Јефтовић за улогу учитељице и Нини Бранковић за улогу мајке у представи “Које је боје вук” Гимназије Крушевац. Специјана награда за сценску појаву припала је Марији Головић за улогу полицајца, пацијента у представи “Ко је овде луд”, Хемијско технолошке школе, за сценску игру представи “Вероника” (девојка са јебуком и нешто гравитације) Прве техничке школе Крушевац, док је Економско-трговинској школи припала специјана награда за сценски дизајн за представу “Арт”.
Пет равноправних глумачких награда, или GRAND PRIX најбољи глумац Фестивала, по одлуци стручног жирија, понели су следећи ученици: Владица Митић за улогу лопова Славка у представи “Морска болест” Васпитно-поправног дома Крушевац, Лазар Јованчевић за улогу четника, пацијента у представи “Ко је овде луд” Хемијско – технолошке школе, Анђела Никшић за улогу полицајке у представи “Србовање” Политехничке школе “Милутин Миланковић”, Војин Вукелић за улогу дједа Радета и Мартин Томић за улогу малог Бранка у представи “Које је боје вук” Гимназије Крушевац.
Награда за сценски говор припала је целокупном глумачком ансамблу представе “Које је боје вук” Гимназије Крушевац.
Стручни жири одлучио је да ове године треће место равноправно поделе Прва техничка школа Крушевац и представа “Вероника” ( девојка са јабуком и нешто гравитације) у режији професора Ернеста Међедовића и Политехничка школа “Милутин Миланковић” Крушевац и представа “Србовање” у режији професора Ивана Миладиновића. Друго место припало је Васпитно-поправном дому Крушевац и представи “Морска болест” у режији професора Радмиле Живковић. Прво место или GRAND PRIX 16. Тин феста-а, по одлуци стручног жирија, припало је Гимназији Крушевац и представи “Које је боје вук” у режији Колектива драмске секције Гимназије.
Позориште “Чкаља”, које ради под кровом КЦК, поклонило је бесплатне глумачке радионице свим учесницима Фестивала.
Организатор Фестивала је Културни центар Крушевац у сарадњи са средњим школама Града, покровитељ Град Крушевац. Пријатељ Фестивала је Васпитно-поправни дом Крушевац.

ТИН затварањеее 7 ТИН затварањеее 29

ТИН затварањеее 39 ТИН затварањеее 41

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates