Хуманитарна представа "Паклена поморанџа"

  Хуманитарна представа "Паклена поморанџа"  

( копродукцији "Културоциклин" и КЦК) за скупљање прилога за одлазак на престижни међународни фестивал "Јувентафест" Сарајево 2023. одиграна је у петак, 25. августа, у Белој сали крушевачког Културног центра. Адаптацију и режију потписује Сандра Максимовић, а играју глумци неформалне групе "Културоциклин".
     Након више извођења у Крушевцу и уласка у селекцију  овогодишњег "Јувентафест" -а , представа "Паклена поморанџа"  учествовала је, по позиву у омладинској селекцији, на четвртом Интернационалном театарском  фестивалу 
( ИНТЕФ) у Шапцу 17. и 18. августа и понела титулу најнаграђиваније представе на Фестивалу. Добитник је шест награда у својој селекцији: најбоља представа по одлуци публике, најбоља представа по одлуци жирија учесника, најбоља представа по одлуци стручног жирија, затим награда за музику, награда "Владислав Лалицки" за визуелни идентитет и награда за најбољу режију  "Александар Аца Огњановић" припала је Сандри Максимовић.
     Крушевљани ће имати прилике да до краја месеца, тачније у уторак  29. августа 2023. године,  у Белој сали КЦК са почетком у 20 сати погледају још једно хуманитарно извођење "Паклене поморанџе" како би сакупљеним прилозима и донацијама могли да отпутују на Фестивал у Сарајево. Овим путем се захваљујемо свим дародавцима прилога и донаторима. 
     Једанаести  "Jувентафест"  биће одржан о 6 - 11. септембра у Сарајеву. " Културоциклин" је, у сарадњи  са КЦК,  учесник Фестивала по други пут и једини је представник из Србије и ове године, што представљ својеврстан преседан. Наступиће 8. септембра у Центру за културу и младе.
thumbnail 1
thumbnail 8
thumbnail 24
thumbnail 22
 
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates