Završen 11. Juventafest, Sarajevo 2023. Kruševljani najbolji !

     U nedelju, 10. septembra, u Sarajevu je završen 11. Juventafest, internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva koji organizuje Udruženje "Medija-art".
    Po tradiciji završnoj večeri prethodio je defile učesnika  od Ajfelovog mosta do Pozorišta mladih u kome je prvo organizovano predstavljanje radionica sa ovogodišnjeg Festivala, a potom i proglašenje pobednika i svečana dodela nagrada.
     Učesnici su se predstavili kroz: muzički teatar, radionice plesa, karakterne maske i animaciju predmeta - lutkarstvo uz pomoć radioničara: Irme Mulić, muzičke umetnice i glumaca: Edisa Bilića, Irme Alimanović i Stipeta Gugića.
     Žiri u sastavu: Gordana Boban, glumica i predsednik žirija i članovi: Milica Kralj, reditelj i Sandro Drinovac, grafički dizajn i profesor, doneli su jednoglasne odluke. Specijalna nagrada pripala je srednjoškolcima iz Budimpešte, Mađarska, za plesnu  predstavu koja je bazirana na biblijskim pričama  "The fallibility man".
     Predstava " Paklena pomorandža", nastala u produkciji neformalne grupe "Kulturociklin" i Kulturnog centra Kruševac, dobitnik je Grand Prixa za najbolju predstavu na 11. Internacionalnom festivalu srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva, Juventafest, Sarajevo 2023. Tekst i režiju potpisuje Sandra Maksimović.
     Festival je, nakon svečane dodele nagrada, zatvorila glumica Jasna Diklić, direktor Festivala, poručivši, između ostalog, učesnicima, mladim umetnicima , da veruju u svoje snove.
јј1 јј2
јј3 јј4
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates