32 године од оснивања Културног центра Крушевац

18. фебруара, пре 32 године, основан је Културни центар Крушевац, спајањeм Дома омладине и Крушевац филма. У петак, 23. 2. 2024. У Биоскопу Крушевац одржана је свечана академија којом је обележен значајан јубилеј. По речима директорке Културног центара Крушевац, Виолете Капларевић, ова установа је дуже од три деценије стожер крушевачке културе који окупља подједнако и професионалне и аматерске ствараоце из свих области културног живота, негује традицију, изворно народно стваралаштво али и елитну културу кроз више од 500 програма годишње. Директорка је нагласила да култура треба бити подједнако доступна свима и да и надаље треба ширити и „живети културу “. Захвалила се свим сарадницима и пријатељима установе на несебичном залагању и подршци, као и свим запосленим у Културном центру који раде као тим и велика професионална породица.

У филму , који је предходио свечаној додели награде „ Слово љубве“, захвалница покровитељу Граду Крушевцу и многобројним пријатељима, садржајно је представљено предходних годину рада и достигнућа куће на културној стваралачкој сцени.
Градоначелник Крушевца, Иван Манојловић, примајући захвалницу, истакао је да „култура није само посао, већ и живот, а ова установа је једна од најзаслужнијих за ширење културе и реализацију културних манифестација“, Захвалио се на признању и рекао да се нада да ће се наставити, али и унапредити добра сарадња између Града и установе и реализовати још већи број нових културних програма.
Награда „Слово љубве“, која се додељује за највећа достигнућа и допринос у области културе и уметности, као и доприноса раду и пословању Културног центра Крушевац, припала је Виолети Јовановски диригенткињи Дечјег хора Културног центра Крушевац. Добитница је од 2017. године руководилац Дечјег хора Културног центра Крушевац са којим је освајала многа престижна признања на музичким такмичењима. Истакнути је музички педагог.
- „“Ово није само моја награда, ово је награда свих Вас који сте ми пружили шансу и помагали у мом раду. Захвална сам свима који су део ове приче“- истакла је Јовановска у свом обраћању.
У наставку програма публика могла да ужива у поклон концерту Иване Јордан која је позната као певач, композитор и текстописац.
Испред Града Крушевца догађају су присуствовали: Иван Манојловић, градоначелник, Снежана Радојковић, заменик градоначелника, Драгана Баришић, председница Скупштине, Синиша Максимовић, заменик председнице Скупштине, Ивана Пајић, заменица начелнице Градске управе, као и народна посланица Јасмина Палуровић, представници Цркве, Полиције, Војске и јавног и политичког живота и многи суграђани.

danKCK 12 danKCK 21

danKCK 25 danKCK 3

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates