Седница Савета међународног фестивала хумора и сатире "Златна Кацига"

Савет међународног фестивала хумора и сатире "Златна кацига", којим је председавао  градоначелник Крушевца Иван Манојловић и чланови Савета заменица градоначелника Снежана Радојковић, директорка Културног центра Крушевац Виолета Капларевић и главна и одговорна уредница програма Слађана Обардовић, афористичар Дарко Михајловић и Јелена Марковић представник Телевизије Плус,  донео је одлуку да ове године награду за животно дело добије композитор Мирољуб Аранђеловић Расински.  Савет је такође једногласно одлучио да признање "Витез од Чарапаније сер Харди" буде додељено глумцу  Лазару Ристовском.
У категорији карикатура ЗЛАТНА КАЦИГА  отишла је у руке Мехмета Зебера из ТурскеЗлатну кацигу за писану форму добио је  Дејан Тофчевић из Подгорице, а награда Раде Брка припала је  Душану Мијајловићу Адском из Ниша.
Традиционално признање  Класово мајсторско перо ове године добио је Зоран Михаиловић из Београда. 
На конкурсу за младе до 18 година најбоља у категорији карикатуре је Сара Митровић из Панчева.  Највише рангирани стрип је ауторско дело Милице Јанков из Панчева.
Сва признања биће додељена на завршној вечери Међународног фестивала хумора и сатире „Златна кацига“, која ће традиционално бити одржана 1. априла на Светски дан шале.
 На конкурс тридестдруге "Златне кациге" објављен за младе до 18 година, пристигло је 183 карикатуре, 18 стрипова и једна прича, док је на конкурс за одрасле за карикатуру и писану форму од 228 аутора из 44 земље света пристигло 508 карикатура, 28 прича, 19 песама и 439 афоризама.
konferencija 4 konferencija 10
konferencija 9 konferencija 7
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates