ДАН ПОБЕДЕ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ, 9.мај

споменик Руским ослободиоцима Крушевца

У четвртак, 9. маја 2024. у 10 сати,крај споменика Руским ослободиоцима Крушевца - мост на Расини одржан је традиционални програм поводом дана обележавања 9. маја ДАНА ПОБЕДЕ над фашизмом у знак сећања на дан када је безусловном капитулацијом Немачке окончан Други светски рат у Европи.

Данас, деветог маја 2024. године oбележили смо седамдесет и девету годишњицу од потписивања капитулације фашистичких снага у Другом светском рату. Дан победе над фашизмом, симболично у нашем граду, обележавамо и крај Споменика Руским борцима на Расини. На овом Споменику се могу прочитати имена Црвеноармејаца који су помогли у освајању слободе и положили животе далеко од домовине. Њихова имена су записана у камену и сачувана да се, ми који ту живимо, пре свих, подсетимо жртава. Није случајно што и ове године - Дан победе над фашизмом - обележавамо у нашем миротоворном Крушевцу, граду Весника мира и Медаље мира. То је начин да нагласимо значај мира и миротворства.

Уз присуство највиших званичника града, војске,политичких партија, организација и грађанаства полагањем венаца, интонирањем Српске и Руске химне, одата је пошта херојима победе уз пригодан уметнички програм у реализацији Културног центра Крушевац.

Rasina 2 Rasina 9

Rasina 32 Rasina 25

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates