15. maj – MEĐUNARODNI DAN PORODICE

Svetski dan porodice predstavlja dan kada se posebna pažnja posvećuje značaju ove jedinice društva kao jedne od najvažnijih tvorevina civilizacije.Ovaj dan se obeležava još od davne 1994. godine, kada ga je Generalna skupština Ujedinjenih nacija uvrstila u kalendar važnih datuma.

Kao osnovna ćelija društva, porodica treba da bude osnažena sa svakog aspekta jer je zdrava porodica jedan od glavnih uslova za stvaranje zdravog pojedinca ali i zdravog društva.

Porodica bi trebalo da predstavlja stabilnu socijalnu zajednicu u okviru koje, među njenim članovima, vlada poštovanje, međusobno uvažavanje, podela odgovornosti, poverenje i ljubav.

Tim povodom održan je prigodan program u organizaciji Polivalentne patronažne službe Doma zdravlja Kruševac I prijatelja manifestacije Kulturnog centra Kruševac i Narodne kruševačke biblioteke u Doma sindikata. U programu su nastupila deca mlađeg uzrasta sa Opštinskog takmičenja recitatora , Baletskog studija KCK , Plesni studio iz Kruševca „ Felicita“, Muzička radionica “ Cvrle”.

Ljubavlju I toplinom negujmo, a međusobnim poštovanjem I tolerancijom čuvajmo nače porodice!

danporodice 2 danporodice 3

danporodice 22 danporodice 7

 

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates