ПОЧЕО СЕДАМНАЕСТИ ТИН ФЕСТ, КРУШЕВАЦ 2024.

          Седамнаести Фестивал средњошколског театра ( ТИН ФЕСТ ) отворен је у четвртак, 23. маја, у Белој сали Културног центра Крушевац. Фестивал је отворила ученица Крушевачке гимназије, Емилија Марковић, један од најбољих рецитатора градског и окружног Такмичења рецитатора у категорији средњих школа.

          Овогодишњи ТИН ФЕСТ траје до 31. маја, а учешће је узело седам средњих школа ( шест из Крушевца и једна из Шида ). Под рефлекторима Беле сале биће изведено седам фестивалских премијера у којима учествује 96 младих глумаца, професора и сарадника, а по први пут такмичиће се средња школа ван Крушевца, гимназија „Сава Шумановић“ из Шида.

Фестивал је такмичарског карактера, а о фестивалским наградама одлучиваће стручни и вршњачки жири. Стручни жири чине: Предраг Миленковић, дипломирани глумац и председник, као и чланови Марија Марјановић, дипломирана глумица и Немања Петронијевић, драматург и уредник у КЦК. Вршњачки жири је састављен од представника, ученика средњих школа града Крушевца.

Под покровитељством Града Крушевца и пријатеља Фестивала организатори су средње школе и Културни ценатр Крушевац, тако да се на свечаном отварању обратила и Виолета Капларевић, директор Фестивала и Културног центра.

Прве фестивалске вечери, на седамнаестом ТИН ФЕСТ-у, представили су се ученици Хемијско-технолошке школе Крушевац са комадом Бранисла Нушића “Др” у режији Драмске секције школе и професора Милице Јовановић.

 

TinFest1 10 TinFest1 9

 

TinFest1 7 TinFest1 12

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates