„Аска“ на Манифестацији „Позориште у парку“ 2024. у Београду

Представа „Аска, игра за живот“, настала у продукцији Драмског студија КЦК, УГ „Фабрика уметности“ и неформалне групе „Културоциклин“ из Крушевца, учествовала је на Манифестацији „Позориште у парку“. Педагошки рад и режију потписује Сандра Максимовић. Представа је настала захваљујући донацији и уз подршку Компаније ДМ Србија.

Организатор „Позоришта у парку“ је „BAZAART“ из Београда, а овогодишња Манифестација је одржана је у суботу, 8. јуна 2024. године у Ташмајданском парку. Манифестација је ревијалног карактера, организује се од 2015. године и представља својеврсну ретроспективу драмског ствралаштва деце и младих из целе Србије. „Позориште у парку“ није обично позориште. Нема салу, бину, декор, седишта, улазнице. Отворено је за сву децу, младе, родитеље, грађане. Представе се не приказују, већ се играју. Циљ Манифестације је да се позориште приближи свој деци и младима и истакне игра као основни квалитет позоришта.

У овогодишњој селекцији, поред Крушевљана чија је игра изазвала велико интересовање и дуг аплауз, учествовали су деца и млади из: Обреновца, Панчева, Зрењанина, Шапца, Зајечара, Новог Београда и Београда. Поред игре значајна су била дружења и размена искустава у несвакидашњем амбијенту, парку, и учесника и публике.

а1 асаа

а2

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates