КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ- СВЕТОСАВСКА НАГРАДА

У МЕДИЈА ЦЕНТРУ КЦК 15.12.2014. одржана је конференција за новинаре. Тема је била конкурс за доделу СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ.

На конференцији су говорили директор КЦК мр Мирослав Смиљковић, помоћник дир. КЦК Виолета Капларевић и прошлогодишњи добитник Љиљана Пантелић.

СВЕТОСАВСКА НАГРАДА се додељује од 2005. године.

СВЕТОСАВСКА НАГРАДА се додељује:

 • За континуитет и стваралачки допринос у области културе, просвете, уметности и науке;

   • За изузетне резултате у делатностима културе и просвете у установама, удружењима, месним заједницама, граду, округу и републици;

   • за допринос на ширењу међуградске сарадње и афирмације културе и просвете града крушевца и ван њега;

Досадашњи добитници су:

 1. Милан ВУЧИЋЕВИЋ (2005)

 2. Драган НИКОЛИЋ (2006)

 3. Милорад ОБРАДОВИЋ (2007)

 4. Гордана ВЛАХОВИЋ (2008)

 5. Славица ДАВИДОВИЋ (2009)

 6. Љубица ПЕТКОВИЋ (2010)

 7. Момир ДРАГИЋЕВИЋ (2011)

 8. Слободан СИМОНОВИЋ (2012)

 9. ДР Бранислав КАТАНЧЕВИЋ (2013)

 10. Љиљана ПАНТЕЛИЋ (2014)

Назив награде је СВЕТОСАВСКА НАГРАДА, која се састоји од повеље СВ.САВЕ, уникатни рад академског вајара Зорана ВАСИЉКОВИЋА и новчане награде.

Одлуку о добитнику СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ доноси САВЕТ.

Чланови САВЕТА СУ: Директор и председник управног одбора КЦК, представници КРУШЕВАЧКЕ ЕПАРХИЈЕ и РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈЕ КРУШЕВАЦ и добитник СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ у претходној години.

Поред приспелих предлога за избор добитника СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ, након расписаног конкурса у текућој години, у разматрање за избор добитника СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ, узеће се и пријава кандидата из претходне две године.

Организатори свечане академије, на којој ће бити уручена награда су ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА КРУШЕВАЧКА и КУЛТУРНИ ЦЕНТАР КРУШЕВАЦ.

Позивамо вас да давањем предлога помогнете и омогућите препознавање праве личности која ће оправдати назив носиоца „СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ“.

Предлоге са образложењем донети лично или послати поштом на адресу: КУЛТУРНИ ЦЕНТАР КРУШЕВАЦ, УЛИЦА ТОПЛИЧИНА 2/2, 37000 Крушевац или лично у просторијама КЦК.

Конкурс је отворен до 15.јануара 2015.

На крају конференције новинарима се обратила и Љиљана ПАНТЕЛИЋ, прошлогодишња добитница награде:

"Захваљујем КЦК на указаном поверењу и додељеној награди. КЦК-у желим као прошлогодишњи добитник да и даље негује СВЕТОСАВЉЕ са ЕПАРХИЈОМ КРУШЕВАЧКОМ и институцијама и установама града. Сви ми треба да будемо на истом задатку, када је реч о усавршавању и стваралаштву. Када сам примила СВЕТОСАВСКУ НАГРАДУ, обећала сам да ћу и даље вредно радити и обрадовати гледаоце РТК новим репортажама о раду ПРИЗРЕНСКЕ БОГОСЛОВИЈЕ, о КАРЕЈСКОМ ТИПИКУ, испосници СВ.САВЕ и др. Поменуте репортаже емитовала сам у СВЕТОСАВСКОЈ БАШТИ са поруком гледаоцима да не скрећу са јединог и правог пута, СВЕТОСАВЉА."

POVELJA 18

POVELJA

POVELJA 2

POVELJA 3

POVELJA 5

POVELJA 7

POVELJA 11

POVELJA 15

 

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates