ВИТЕШКО НАДМЕТАЊЕ ЗА ЧАСНИ БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ

И ове године Културни центар Крушевац учествовао је у организацији Витешког надметања за часни богојављенски крст на Морави и Расини.

Село Шавране окупило је 54 пливача који су пливали за Часни крст. Најмлађа такмичарка је имала само десет година, а победио је Немања Милићевић, студент ДИФ-а, двоструки победник такмичења у Белој Води.

Такмичењу је претходила литургија у цркви Покрова Пресвете Богородице, а у порти културно-уметнички програм у коме су учествовали:Етно група „Лазарице“, КУД“Расина“ из Великих Купаца и КУД“Радомир Јаковљевић Јакша“ из Велике Ломнице и удружење „Пламени витезови“из Београда.

Догађају су присуствовали министар одбране у Влади Републике Србије Братислав Гашић,заменица градоначелника Крушевца, Јасмина Палуровић,представници јавног и политичког живота града и велики број верника.

Организатори манифестације су Културни центар Крушевац, село Шавране,Месна заједница Горњи Степош, Црквена општина Јабланица, под покровитељством града Крушевца и уз подршку бројних донатора

BOGOJAVLJANJE 11

BOGOJAVLJANJE

BOGOJAVLJANJE 1

BOGOJAVLJANJE 2

BOGOJAVLJANJE 3

BOGOJAVLJANJE 4

BOGOJAVLJANJE 5

BOGOJAVLJANJE 6

BOGOJAVLJANJE 7

BOGOJAVLJANJE 8

BOGOJAVLJANJE 10

 

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates