Концерт - Српска клавирска музика за 20 прстију

Концерт - Српска клавирска музика за 20 прстију
У четвртак, 12. маја у Малој сали Крушевачког позоришта са почетком од 19 часова, професорке Филозофско-уметничког факултета у Крагујевцу, Марија Тимотијевић и Сања Четровић, су одржале концерт савремене српске музике за клавирски дуо (за 20 прстију). На програму се нашла дела Поповића, Савића, Бркљачића, Вујића и Тошића. Овај концерт је као део пројекта подржан из Фонда за културна давања Сокој-а.
Марија Тимотијевић завршава основне студије и специјализацију на Факултету музичке уметности у Београду у класи Јокут Михаиловић. Докторирала је на одсеку за клавир у класи Дејана Синадиновића на истом факултету. Добитница је великог броја престижних награда у земљи и иностранству. Од десете године наступа активно као солиста и у камерним ансамблима. Први наступ са оркестром имала је у тринаестој години под диригентском палицом Ангела Шурева. Тренутно је ангажована на месту асистента на катедри за клавир на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу.
Сања Четровић са највишим оценама завршава основне и мастер академске студије у класи Нинослава Живковића. У истој класи завршава докторске студије на Факултету музичке уметности у Београду. Освојила је велики број награда на републичким и међународним такмичењима. У току студија додељена јој је награда факултета Слободанка Милошевић-Савић за студента са најбољим успехом из клавира. Две године заредом била је добитник стипендије Доситеја. Тренутно је ангажована на месту уметничког сарадника на Катедри за гудачке инструменте на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу.
Simaa 2
 
Simaa 1
 
Srpska klavirska muzika za 20 prstiju plakat Copy
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates