ЗАВРШНО ВЕЧЕ ФЕСТИВАЛА "ЗЛАТНА КАЦИГА 2017."

ЗАВРШНО ВЕЧЕ МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА ХУМОРА И САТИРЕ ЗЛАТНА КАЦИГА
У Биоскопу Крушевац је  1.априла, на Светски дан  смеха одржан програм свечане доделе награда. Том приликом присутне је поздравио директор КЦК, мр Мирослав Смиљковић, а  затим  у име градоначелника Крушевца,  обратио  се Предраг Миленковић, помоћник градоначелника. Онда је уследила додела награда и диплома. Уручена  је  награда за најбољу карикатуру Шпири Радуловићу из Београда, а у име жирија награду је уручио Горан Ћеличанин. Другу награду је освојио Мухамед Ђерлек из Новог Пазара, а  награду  је уручила Славица Недељковић, организатор Фестивала. Дипломе за причу добили су Драгиша Павловић Расински из Крушевца и Марко Миљковић из Крагујевца. За афоризме су дипломе добили Дејан Ристић и Саша Милетић, обојица из Крушевца. Дипломе је уручила Јелена Вељковић, заменица директора КЦК.ЗЛАТНУ КАЦИГУ за причу освојио је Веселин Милићевић из Врбаса, а награду је доделио Ненад Вучетић, председник жирија за писану форму. Дејан Димитријевић из Београда је добио ЗЛАТНУ КАЦИГУ за песму а награду је уручио Ивко Михајловић, члан жирија. Златну кацигу за афоризам је добио Миладин Берић из Бањалуке, уручио му је исту Ненад Блажић, уредник Фестивала. Награду РАДЕ БРКА за песму је добио Никола Стојановић из Велике Крушевице, награду је уручила др Јелена Милановић, помоћник градоначелника.
  Награду ВИТЕЗ ОД ЧАРАПАНИЈЕ за 2017. је добила глумица Даница Максимовића у име градоначелника Крушевца, награду, уз свечану заклетву и симболичну ЧАРАПУ, уручио је помоћник градоначелника, Предраг Миленковић. Позната глумица се захвалила и публику анимирала одломцима из својих познатих представа, уз велики аплауз.
ФЕСТИВАЛСКУ ПОВЕЉУ која се додељује сваке пете године, добио је Драгутин Минић Карло а награду је уручила Весна Лазаревић, заменица градоначелника Крушевца.
Треба поменути да је пригодна видеопрезентациај пратила програм ове вечери, будећи сећања  на 25 година постојања Фестивала. Презентацију је осмислила и припремила Јелена Ивановић.
Публику је овом приликом забавила и разгалила музичка група МАЕСТРО АКУСТИК БЕНД са солистом Павлом Панином.
Чланови Крушевачког афористичарског клуба предвођени Ивком Михајловићем , а то су: Михајло Ћирковић, Саша Милетић, Дарко Михајловић, Братислав Костадинов и Дејан Ристић зачинили су ово вече својим афоризмима.
На крају, директор КЦК, мр Мирослав Смиљковић, прогласио је нову тему која гласи: ПРЕГОВОРИ  (NEGOTIATIONS).
Водитељи програма (Лидија Ужаревић и Петроније Пеца Радовановић) поменули су пријатеље Фестивала ЗЛАТНА КАЦИГА. Пре свега покровитеља: ГРАД КРУШЕВАЦ, а затим пријатеље – Коначиште ДАБИ, ЦЕНТАР ЛЕПОТЕ МИЛИЦА и ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ КРУШЕВАЦ.
Редитељ програма: Дејан Радојевић
Техничка подршка: Бранко Симић, Марко Вишњић,  Предраг Саздовић, Веркан Гвозденовић и Љубиша Панић
Уредник КЦК, Јелена Протић Петронијевић

 

ZK2017 35 600 x 400

ZK2017 156 600 x 400

ZK2017 321 600 x 400

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates