ЗЛАТНА КАЦИГА-GOLDEN HELMET

20- RESULT      -     21- KONKURS

ВИДЕО-АУДИО и КЦК БЛОГ


  КЦК АРТ               КЦК БЛОГ

Добродошли у Крушевац !

ПРЕТРАГА САЈТА

СЛОВАР ЗА МИЛИЋА...

ЗЛАТНА КАЦИГА

КУЛТ СПОМЕНАР КЦК

БИОСКОПИ

ПУТЕВИ КУЛТУРЕ

АРТИЉЕРО У БИОСКОПУ КРУШЕВАЦ

Artiljero

U bioskopu „Kruševac“ do 28. novembra prikazuje se novi igrani film „Artiljero“. Režiju i scenario potpisuje Srđan Anđelić, koji je, između ostalog, pisao scenarija za filmove „Do koske“ i „Munje“.

„Artiljero“ je savremena filmska priča. Glavni junak, Mali, navija za Crvenu zvezdu, ali se ne snalazi u okruženju huliganizma i nasilja. Stalno sluša priče od svog starijeg brata o velikim uspesima Zvezde iz prošlosti. Uopšte, celo njegovo okruženje „sedi i dobacuje“, a niko ništa ne preduzima kako bi se prevazišla letargija. Posebno mu smeta što nema idola, nekog heroja na koga bi se ugledao.

Slučajno upoznaje Anu, mladu, modernu devojku. Mali joj otkriva da namerava da Nemanju Vidića vrati iz Mančester Junajteda u Crvenu zvezdu, čime ona biva impresionirana, a ovaj plan joj izgleda kao „poslednji krik romantizma“.

Smišljaju društvenu akciju povratka Nemanje na „Marakanu“, ali niko ne reaguje, kao da su svi zagledani u sopstvene probleme. Ipak, uspevaju da razbude navijače svih generacija koji su godinama bili neaktivni. Svi se trude da na raznorazne načine skupe pare. I, odjednom, ono što je delovalo neostvarivo, postaje motiv za ceo komšiluk i tribinu.

Ana sve događaje u filmu snima na svoj mobilni telefon i od tih scena pravi srećan kraj. Melodrama se meša sa komedijom i na kraju filma svi su zadovoljni, uključujući i Nemanju Vidića.

Uloge tumače: Jovan Kolarić, Ana Konjović, Iva Kosovac, Boris Jager, Petar Božović, Nebojša Glogovac, Nikola Đuričko, Zoran Cvijanović, Goran Radaković, Danijela Vranješ, Boris Milivojević i drugi.