ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ КЛИМАТСКИХ ПРОМЕНА

Picture 035 Custom

 

"КАД СЕ КЛИМА КЛИМА, НЕВОЉА ЈЕ СВИМА"
БЕЛА САЛА КЦК
03.11.2014. У 17:00
Поздравну реч одржали су:
-Драгана МИЛИЋЕВИЋ, помоћник градоначелника
-Мирослав СМИЉКОВИЋ, директор КЦК
-Ненад СТАНОЈЕВИЋ, директор ЦСУ
ДАН БОРБЕ ПРОТИВ КЛИМАТСКИХ ПРОМЕНА ЈЕ САВРШЕНА ПРИЛИКА ДА СЕ ПОДИГНЕ СВЕСТ О ОВОМ ОЗБИЉНОМ ПИТАЊУ У НАШИМ ВРТИЋИМА, ШКОЛАМА И ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ.
Поздравни говор директора КЦК, мр Мирослава Смиљковића:
Даме и господо,
Поштовани пријатељи и
Драги ученици
Добро вече!
Срдачно вас поздрављам у име КЦК и своје лично име и изражавам изузетно задовољство што смо део овог пројекта. Примери добре праксе или benchmarking у екологији су релевантни одговори на еколошке проблеме и нужне промене у овој области.
Србија је економски, социјално и еколошки држава скромних перформанси али богата стратегијом. Неће нас зачудити да се појави стручни рад на тему о стратегији стратегија.
То показује да смо дефинисали наше циљеве и начине остварења истих циљева, али да их у свим доменима па и екологији нисмо остварили, нажалост!
Међутим, не треба губити наду да ствари можемо и морамо да променимо.
Сваку стратегију одрживог развоја чине три дела:
-ЕКОНОМСКИ
-СОЦИЈАЛНИ И
-ЕКОЛОШКИ
У том смислу савремени свет је увелико суочен са потребом глобалне, заједничке одговорности за развој у складу са потребама људи и природе и схватања да се планета Земља мора очувати како за садашњу, тако и за будуће генерације људи на прихватљив начин.
Остаје и уверење о потреби одржавања оваквих скупова, јер сигурно је да радимо праве ствари са вером и надом да ће наша планета, све земље света, наша држава и наши градови и локалне заједнице бити боља и сигурнија места за живот обичних грађана и будућих генерација.
Још једном срдачан поздрав у име КЦК.
Живели!

Picture 064 Custom

Picture 069 Custom

Picture 037 Custom

Picture 071 Custom

Picture 048 Custom

 

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates