Дипломски концерт ученица соло певања

У оквиру културно-уметничког програма Културног центра Крушевац у четвртак 01. јуна са почетком у 20 часова, одржан је дипломски концерт ученица соло певања. Пред публиком коју су чинили професори и ђаци музичке школе, родитељи и пријатељи, као и љубитељи уметничке музике, изведени су бисери овог жанра.
Свечану салу Народног музеја Крушевац испунили су кристални гласови матуранткиња Музичке школе 'Стеван Христић'- Елене Јанковић и Милице Станковић, ученице професора Павла Панина, Јелене Стоиловић и Мионе Вукадиновић. За клавирску сарадњу биле су задужене професорке Антонина Вукашиновић и Милена Миљковић.
Посетиоци су имали прилику да уживају у интерпретацији композиција барока, класицизма и музике 20. века. Концерт су звуцима две виолине и клавира улепшали Јелена Милановић, Јанко Стевановић и Лука Обрадовић.
За реализацију концерта били су задужени уредници музичког програма КЦК, Радивоје Симић и Стефан Јовановић.
350941761 961082398461512 3801858295807468089 n 350980418 628085239262207 6579886382885744996 n
351113586 207684095483939 6810510594812040886 n 351124818 173240815450266 1898986022692096895 n

Гостовање на ТВ Плус

Гостовање директорке Културног центра Крушевац Виолете Капларевић у Јутарњем програму ТВ Плус.
Најава јунског репертоара КЦК

349002204 507595438159834 3724076557545192739 n

Direktorka KCK najavila brojne sadržaje za naredni period

U današnjem obraćanju medijima, direktorka Kulturnog centra Kruševac istakla je da se školice i sekcije uveliko pripremaju za javne časove, kojima se zaokružuje rad ove školske godine, kao i da su juče završeni  Tin FEST  i FEŠT bili jako uspešni i da će  pobednička predstava šesnaestog Festivala srednjoškolskog tetra, biti igrana na "Glumijadi" u Beogradu. 
Direktorka Kaplarević, takođe je istakla i da se pedeseto  Takmičenje sela grada Kruševca, inače najstarija kulturno obrazovna manifestacija u našem gradu, polako  privodi kraju.  1. jula, na Bagradi održaće se završna smotra Takmičenja sela grada Kruševca, kada će sve, od dvadeset prijavljenih mesnih zajednica  predstaviti svoja najbolja ostvarenjaa. Ovom prilikom biće  proglašen pobednik 50. jubilarne manifestacije "Takmičenje sela grada Kruševca" i dodeljene specijalne i nagrade za drugo i treće mesto. Program za jun mesec  Kulturnog centra Kruševac, koji je osmišljen i pripremljen  u duhu Vidovdanskih svečanosti, bogat je  sadržajima iz skoro svih sfera umetnosti, od tradicionalnih popit Književno-flozofske škole i triptiha "Raspeto Kosovo", preko Foto konkursa "Moj grad Kruševac", promocija knjiga, koncerata i likovnih izložbi, istakla je direktorka Kulturnog centra Kruševac.   
direktor1
 
direktor2

ЗАВРШЕН ШЕСНАЕСТИ ФЕСТИВАЛ СРЕДЊОШКОЛСКОГ ТЕАТРА – ТИН ФЕСТ `23.

Шеснаести Фестивал средњошколског театра, или ТИН ФЕСТ, завршен је у понедељак, 29. маја 2023. године, проглашењем победника и свечаном доделом награда. У част учесника Фестивала, свечаној додели награда, претходило је извођење поколн представе “Паклена поморанџа”, текст и режија Сандра Максимовић, игра неформална група “Културоциклин”.

Шест фестивалских премијера, у периоду од 12-13. маја и од 24-29. маја 2023., погледало је у Белој сали Културног центра Крушевац више од две хиљаде гледалаца. Ове године учествовало је пет средњих школа Града Крушевца: Хемијско-технолошка, Прва техничка, Политехничка школа “Милутин Миланковић”, Економско-трговинска, Гимназија Крушевац и Драмска секција Васпитно-поправног дома Крушевац.
Представе је оцењивао вршњачки жири састављен од ученика учесница Фестивала и ученика из Музичке школе “Стеван Христић”. Стручни жири ове године чинили су: Предраг Миленковић, дипломирани глумац и председник жирија, као и чланови: Даница Петровић, дипломирана глумица и Немања Петронијевић, дипломирани драматург и уредник у КЦК.
По одлуци вршњачког жирија додељено је једанаест глумачких награда – глумац вечери, а за најбоње представе проглашене су следеће: треће место припало је представи Политехничке школе “Милутин Миланковић” Крушевац - “Србовање”, текст и режија Иван Миладиновић (16 поена), друго представи Васпитно-поправног дома Крушевац “Морска болест”, текст Властимир Глигоријевић, режија Радмила Живковић (19 поена ) и прво место припао је представи Гимназије Крушевац “Које је боје вук”, текст Бранко Ћопић, адаптација и режија Колектив драмске секције Гимназије (22 поена).
Стручни жири доделио је четири специјалне награде. За епизоду: Лани Чабрић за улогу таксисте, пацијента у представи “Ко је овде луд”, Хемијско-технолошке школе, Јани Јефтовић за улогу учитељице и Нини Бранковић за улогу мајке у представи “Које је боје вук” Гимназије Крушевац. Специјана награда за сценску појаву припала је Марији Головић за улогу полицајца, пацијента у представи “Ко је овде луд”, Хемијско технолошке школе, за сценску игру представи “Вероника” (девојка са јебуком и нешто гравитације) Прве техничке школе Крушевац, док је Економско-трговинској школи припала специјана награда за сценски дизајн за представу “Арт”.
Пет равноправних глумачких награда, или GRAND PRIX најбољи глумац Фестивала, по одлуци стручног жирија, понели су следећи ученици: Владица Митић за улогу лопова Славка у представи “Морска болест” Васпитно-поправног дома Крушевац, Лазар Јованчевић за улогу четника, пацијента у представи “Ко је овде луд” Хемијско – технолошке школе, Анђела Никшић за улогу полицајке у представи “Србовање” Политехничке школе “Милутин Миланковић”, Војин Вукелић за улогу дједа Радета и Мартин Томић за улогу малог Бранка у представи “Које је боје вук” Гимназије Крушевац.
Награда за сценски говор припала је целокупном глумачком ансамблу представе “Које је боје вук” Гимназије Крушевац.
Стручни жири одлучио је да ове године треће место равноправно поделе Прва техничка школа Крушевац и представа “Вероника” ( девојка са јабуком и нешто гравитације) у режији професора Ернеста Међедовића и Политехничка школа “Милутин Миланковић” Крушевац и представа “Србовање” у режији професора Ивана Миладиновића. Друго место припало је Васпитно-поправном дому Крушевац и представи “Морска болест” у режији професора Радмиле Живковић. Прво место или GRAND PRIX 16. Тин феста-а, по одлуци стручног жирија, припало је Гимназији Крушевац и представи “Које је боје вук” у режији Колектива драмске секције Гимназије.
Позориште “Чкаља”, које ради под кровом КЦК, поклонило је бесплатне глумачке радионице свим учесницима Фестивала.
Организатор Фестивала је Културни центар Крушевац у сарадњи са средњим школама Града, покровитељ Град Крушевац. Пријатељ Фестивала је Васпитно-поправни дом Крушевац.

ТИН затварањеее 7 ТИН затварањеее 29

ТИН затварањеее 39 ТИН затварањеее 41

50. ТАКМИЧЕЊЕ СЕЛА ГРАДА КРУШЕВЦА – МЗ КОБИЉЕ

У недељу, 28. маја представила се МЗ Кобиље, прошлогодишњи победник ове традиционалне манифестације. У овој години МЗ Кобиље , која обухвата села Кобиље, В. Головоде и Станци, имала је значајне инфраструктурне радове у делу улагања у канализацију, асфалтирање путева , а у плану је да се се у овој години асфалтира и пут у селу Станци.

У културно – уметничком делу представио се КУД Чарапански вез са драмским делом и фолклорним играма, а по први пут овај КУД је представио и своје ветеране.

Прошлогодишњи победници имали су подршку препуне сале Дома културе у Кобиљу.

кобилје 7 кобилје 14

кобилје 19 кобилје 2

50. ТАКМИЧЕЊЕ СЕЛА ГРАДА КРУШЕВЦА – МЗ КРВАВИЦА

МЗ Крвавица и Шашиловац, представиле су се у суботу , 27. маја у свом реновираном Дому културе у Крвавици.

Село предузетника и каменорезаца похвалио је и председник жирија Дејан Јовановић, наводећи да се ова МЗ , пре свега, одликује јако добром организацијом, затим урађеним у овој такмичарској години на пољу инфрастуктуре, екологије , а посебно, образовања и васпитања. Похваљен је и извештај који је ова МЗ доставила овогодишњем жирију.

У веома богатом културно – уметничком програму представило се КУД Чарапанка, формирано 2007. године, народним играма из свих крајева Србије, песмом и драмским делом програма. КУД Чарапанка представило се са својим најмлађим члановима и омладинским саставом.

Представљању МЗ Крвавица присуствовали су народни посланик Зоран Томић, помоћник градоначелнице за пољопривреду Марко Кнежевић, шеф Службе месних заједница Горан Милић, градски већник Мирко Јовановић , као и многобројни гости, представници привредног и јавног живота Расинског округа, и житељи ове месне заједнице.

крвавицааа 1 крвавицааа 4

крвавицааа 8 крвавицааа 5

КЊИЖЕВНА ОМЛАДИНА ГИМНАЗИЈЕ

Књижевна омладина Гимназије одржала је песничко и музичко вече у четвртак 25.маја 2023.године у клубу КЦК.

Публику су чинили : ученици, професори, пријатељи, родитељи учесника. На почетку програма певала је поп песму Наталија из 3.године. Затим су поезију читали: Лука, Дуња, Љубица, Милица, Малина, Катарина, Лана и Марко. Гости књижевне вечери су били: Јована и Марина - студенткиња. У средини програма и на крају свирао је гимназијски рок бенд, рок и хејви метал музику. Чланови бенда су: Павле, Вук, Лазар, Вукашин из информатичког одељења 3/10, а певачица Вида из прве године. Публика је уживала у чарима поезије и еуфорично певала песме на српском и енглеском језику.
Атмосфера на књижевној вечери и концерту била је феноменална! Генерације су се спојиле у естетском, емотивном и енергетском ужитку показујући да су жељни оваквих културно-уметничких програма.
проф. Драгослав Ђорђевић

omladina 2 omladina 6

omladina 10 omladina 4

ТИН ФЕСТ – дан шести

Финалне вечери овогодишњег Тин фест-а, 27.маја 2023. године, изведена је шеста фестивалска премијера. Представила се Гимназија Крушевац са представом " Које је боје вук". Адаптацију текста Бранка Ћопића и режију потписује колектив Драмске секције Гимназије.

     У понедељак, 29. маја, у Белој сали КЦК са почетком у 19 сати одржаће се Завршно вече шеснаестог Фестивала средњошколског театра. Пре проглашења победника и свечане доделе награда биће одиграна, у част учесника, поклон представа  "Паклена поморанџа", текст и режија Сандра Максимовић, игра неформална група "Културоциклин".
tin gimnazija 1 tin gimnazija 5
tin gimnazija 2 tin gimnazija 3

КОНЦЕРТ ГРАДСКОГ ТАМБУРАШКОГ ОРКЕСТРА

          Тамбурашки градски оркестар окупио се након дуже паузе и почео поново да ради под кровом Културног цента Крушевац. Тим поводом организовали су, након осам година, целовечерњи концерт у петак, 26. маја 2023. године, у Клубу КЦК. Уједно је ово било и вече посвећено диригенту оркестра Дулету Алексићу, његовом дугогодишњем раду и стваралаштву.

          У Дулетову част, поред Оркестра, вокалног солисте Десе Милетић, наступили су и гости: Певачки ансамбл „Бисер“ са диригентом Слађаном Ђорђевић, део етно групе „Смиље“, коју окупља Славенка Миладиновић и Лука Матић, ученик ниже музичке школе „Стеван Христић“ који свира хармонику у класи професора Бобана Николића.

          На програму су биле староградске композиције и кола, популарне мелодије, али и етно и традиционалне песме које су сачуване од заборава. На концерту су се чули и стихови Јована Илића, као и народна поезија.

tamburasi 2 tamburasi 3

tamburasi 6 tamburasi 8

         

2023  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates