ЕТНО ИЗЛОЖБА- КЛУБ КЦК, 24.11.2014. У 12:00

У Клубу Културног центра Крушевац, одржана је етно изложба на којој се представило десет културно уметничких друштава са територије града Крушевца и СШ „Веселин Николић“.

Поставка је обухватала ручне радове, етно-експонате, предмете обрађене техником декупажа, као и зготовљена јела на старински начин.Изложбу је отворио директор КЦК,мр Мирослав Смиљковић,истичући значај наше традиције коју, како је рекао, треба сачувати од заборава и повратити углед српског села. О поставци је говорила помоћница директора КЦК Виолета Капларевић.Нагласила је да ће се старији суграђани подсетити, а млађи упознати са техникама израде рукотворина хеклања, плетења, веза,ткања. Истакла је да чланице секција чувају непролазну лепоту ручних радова саткану савршеним умећем вредних руку и да наши КУД-ови на најбољи могући начин на манифестацијама и фестивалима како у земљи тако и у иностранству представљају наш крај и земљу.Додала је да ће се КЦК и у наредном периоду заједно са КУД трудити да код суграђана развије љубав према богатој културној баштини српског народа.

У уметничком делу програма, представила се вокална солисткиња Сандра Петровић, чланица КУД „Радомир Јаковљевић Јакша“из Велике Ломнице.

Етно изложбу поред директора установа посетили су секретар Скупштине града Горан Ћирић, градски већник Братислав Илчић и помоћник градоначелника Никола Петровић.

etno 1

etno 5

 

 etno 7

etno 12

etno 13

etno 15

etno 16

etno 17

etno 18

etno 27

etno 28

etno 35

etno 45

etno 51

etno 56

etno 60

 

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates