Седница Савета "Беловодске розете"

У Медија центру Културног центра Крушевац, у среду, 10. јуна 2015. године, одржана је седница Савета Беловодске розете, на којој су усвојени предлози Комисије о термину и програмској концепцији манифестације и добитнику награде, а донета је и Одлука о усвајању Правилника о организацији, начину рада и додели награда.

Саветом је председавао градоначелник Драги Несторовић, а присуствовала је и заменик градоначелника Јасмина Палуровић, као и директор КЦК, мр Мирослав Смиљковић.

Манифестација почиње у понедељак, 13.07.2015. године отварањем вајарске колоније "Беловодски пешчар" и мозаичарске колоније "Младен Србиновић". У петак, 17.07.2015. године планирани су наступи КУД "Ратко Јовановић" из Беле Воде и "Спасовдански вез" из Дреновца, када ће бити проглашени победници турнира у малом фудбалу који траје од 01-16. јула.

rozeta 5

Последњег дана манифестације на програму су книжевна школа за младе таленте "Словољубве" (разговор са добитником розете) и посета Музеју клесарства, вајарства и вајарско-мозаичарске школе.

Финално вече биће у знаку добитника 40. јубиларне "Беловодске розете", односно уручења награде, након чега ће бити одржан фестивал победника вокално-инструменталне музике Србије.

rozeta 6

Комисија је усвојила предлог да добитник овогодишње "Беловдске розете" буде Петер Хандке, аустријски књижевник, чији есеји о Србији спадају међу најтемељније и најсадржајније критике медија писане последњих година, где се залагао за правду и истину о нашој земљи. Изабран је за иностраног члана САНУ, проглашен за почасног грађанина Београда, а код нас је преведено више од 20 његових књига и 30-так драма, које представљају праву културолошку вредност.

rozeta 11

На седници Савет је усвојио и Правилник о организацији, начину рада и додели награда ове манифестације.

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates