52. Такмичење рецитатора града Крушевца "ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ"

У Културном центру Крушевац уручене су награде најбољим рецитаторима, учесницима педесет другог Такмичења рецитатора града Крушевца „Песниче народа мог“. Дипломе и награде доделила је директорка Виолета Капларевић.

Подсећања ради, у Културном центру Крушевац, и ове је године, у складу са прописаним мерама против пандемије, по педесет други пут, одржано Тамичење рецитатора града Крушевца „Песниче народа мог“. Право учествовања имали су ученици који су освојили једно од прва три места на школским такмичењима у категоријама од 1. до 4. разреда ,затим од 5. до 8. разреда основних школа, и у категорији ученика средњих и виши хшкола.

Критеријуми по којима је стручна комисија вредновала рецитаторе, били су јединствени за све нивое такмичења и сва три узраста. Вредновани су       избор песме који је морао бити примерен узрасту и полу рецитатора,акцентуација и дикција, затим остваривање мисаоно-емотивног садржаја песме и природност, изражајност и сугестивност рецитовања.

Чланови жирија за старији узраст, Сања Ивановић, професор разредне наставе Драгана Шошкић, професор српског језика и књижевности у Марибору (Словенија) и Јована Ђорић, дипломирана глумица, оценили су најбоље средњошколце. Прво место припало је Александру Гашићу, ученику Медицинске школе, друго место гимназијалцу Павлу Ивановићу, а треће место отишло је у руке ученика СМШ „Стеван Христић“, Петру Бркићу.

Жири за категорију млађег узраста од првог до четвртог разреда основне школе, (ЛидијаУжаревић, уредник програма КЦК и наставник школе говора и глуме у КЦК,Мирјана Гашић, професор српског језика и књижевности и Ема Петровић, дипломирана глумица), оценио је да следећи учесници понесу прва три места.

Прво место припало је Александру Петковићу из ОШ „Бранко Радичевић“, друго Дуњи Лучић      из ОШ „Деспот Стефан“, док је трећим местом награђена Катарина Миленковић    из ОШ „Јован Јовановић Змај“.

У категорији узраста од петог до осмог разреда , првим местом награђена је Лара Анђелковић (7. разред) ОШ Свети Сава, другим Татјана Гашић    (6 резред) из ОШ „Јован Поповић“ и трећим Мартин Томић    (8. разред) из ОШ Свети Сава, по одлуци жирија у саставу Лидија Ужаревић, уредник програма КЦК и наставник школе говора и глуме у КЦК, Гордана Станисављевић, новинар Радио телевизије Крушевац и дипломирана глумица Јелена Вукићевић.

 

nagrade 2 800x533 nagrade 3 800x533

nagrade 4 800x533 nagrade 1 800x533

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates