Neformalna pozorišna grupa *ŽANKA STOKIĆ* - HARVEY

Neformalna grupa Zanka Stokić formirana je u februaru 2013. godine sa ciljem izvodjenja predstave Harvey. Grupu ćini sedamnaestoro mladih, ambicioznih, kreativnih, socijalnih, odgovornih ljudi spremnih da i dalje rade na ovom delu i ostanu aktivni na polju glume i pod okriljem Kulturnog centra Kusevac.


Plakat za premijeru predstave HARVEY

Prva verzija scenarija nastala je krajem prosle godine adaptacijom istoimenog crno-belog filma iz 1950. u glavnoj ulozi sa James Stewartom. Prva ideja bila je prilagoditi ga srpskom humoru, medjutim postavski svesni vrednosti čuvenog klasika (sedmi najbolji film u žanru fantazije; 2008. proglašen u top 10 americkih klasika) mesto toga oživeli smo spisateljicu Mary Chase koja je i napisala scenario za izvodjenje predstve na Brodveju.

Na pripremama predstave za izvodjenje radjeno je od februara do maja 2013. godine, u prostoru Bioskopa EVROPA,  kroz uvežbavanje texta, adaptaciju muzike, kreiranje kostima, scenografije, režije kroz naporan timski rad i veliku mentorsku podrsku Kulturnog centra Krusevac . Delo je premijerno izvedeno 8. maja 2013. u Beloj Sali KCK uz brojnu posecenost i pozitivne kritike.
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates