ПЕСНИЧКИ ФИЈАКЕР КЦК 2013

Дружење са песницима и приближавање дечије књиге најмлађима, кроз програм Песнички фијакер, само је један од начина на који Културни центар Крушевац, утиче на формирање укуса најмлађих крушевљана. Неговање дечијег песништва и поезије за децу, најбоље је у непосредном контакту између песника и најмлађих. То се видело и у Песничком фијакеру, одржаном у четвртак, 24.10.2013. године. Песници: Александра Лукић, Момир Драгићевић и Власта Ценић, кренули су из Дечијег центра у Пионирском парку. Овогодишњу манифестацију *Пенички фијакер* отворио је Синиша Максимовић, заменик градоначелника Крушевца.

Фијакер је кренуо ка центру града, где је била његова, прва фијакерска станица. Ту код Споменика косовским јунацима, направљене су фотографије, за сећање на ово узбудљиво путовање. Следећа станица, био је Ресторан Потковица, где је Фијакер сачекало традиционално добро расположено особље овог ресторана на челу са власником Братиславом Илчићем. Српски песници и песништво су традиционално везани за кафану, тако да смо се и ми у овом пројекту држали тог правила. Окрепљени, расположени и весели кренули смо ка школи Доситеј Обрадовић у насељу Лазарица. Колектив ове основне школе, традиционално љубазан и расположен за сарадњу са Културним центром, препустио је своје ђаке, дружењу са песницима. Следећа фијакерска станица, била је Основна школа Свети Сава у Читлуку. Директор ове школе Радош Стефановић, диван сарадник са својим колегама, сачекао је песнике. Александра Лукић, Момир Драгићевић и Власта Ценић, несебично су расипали своју песничку енергију и своје стихове.

У каравану са песницима били су и директор КЦК мр Мирослав Смиљковић и Рајна Алексић - уредник дечјег програма КЦК. У Пионирском парку фијакер су испратили и Виолета Капларевић - директор КПЗ Крушевац, Ненад Блажић - уредник дечјег програма и песници Мића Живановић и Љубодраг Обрадовић, а у основној школи Доситеј Обрадовић фијакер су дочекали и песници Никола Стојановић и Саша Милетић. Деца су уживала, а ми се надамо да ће се ових сусрета радо сећати. (Прилог припремили и уредили Љ.Панић и Љ. Обрадовић)
 

Овогодишњу манифестацију *Пенички фијакер* отворио је Синиша Максимовић,
заменик градоначелника Крушевца


Власта Ценић


Александра Лукић


Момир Драгићевић


Путницима у фијакеру су срећан пут пожелели мр Мирослав Смиљковић - директор КЦК
и Синиша Максимовић - заменик градоначелника града Крушевца


Александра Лукић. Љубодраг Обрадовић, Момир Драгићевић, Власта Ценић и Мића Живановић

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates