Концерт класичне музике

klass

 

Darko Percevic klarinet Uki Ovaskainen piano

У среду, 9. фебруара 2022. год., кларинетиста Дарко Перчевић ће уз клавирску пратњу Уки Оваскаинена одржати концерт у Малој сали Крушевачког позоришта са почетком од 18 часова. На програму ће се наћи дела Сен-Санса, Брамса, Вебера и Поповића.

Дарко Перчевић (кларинет) је рођен 1988. године у Крушевцу. Од раног детињства је похађо часове кларинета и показао велико интересовање за класичну као и за народну музику. У музичкој школи ''Стеван Мокрањац'' у Краљеву добио је основно и средње музичко образовање. По завршетку четворогодишњих студија у класи професора Огњена Поповића, специјализира на Факултету музичке уметности у Београду. Током четворогодишњих студија био је члан оркестра ''Станислав Бинички'', са којим је као солиста извео Моцартов концерт за кларинет.

Године 2014. успешно завршава мастер студије на циришком универзитету уметности под менторством професора Елмара Шмида и 2019. године специјализира у класи професора Матијаса Милера.

Добитник је неколико награда на државним и међународним такмичењима и активно је учествовао на мајсторским курсевима код реномираних уметника као што су Ерик Хоеприх, Феликс Андреас Генер, Хајнрих Меценер, Анђеи Маевски, Џејмс Кембел, Николас Кокс, Хари Меки и Роберт Пикап, под чијим је менторством био практикант у Циришкој опери.

Као професор кларинета радио је у неколико музичких школа, један је од оснивача и члан Националне српске кларинетистичке асоцијације. Оснивач је и уметнички директор међународног фестивала класичне камерне музике ''Замак уметности'' у Врњачкој Бањи.

Често наступа као део камерних састава, учествује у савременим музичким пројектима и концертима као солиста.

Simaaaa 3 Simaaaa 4

Simaaaa 1 Simaaaa 2

 

 

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates