Одржана ЗЛАТНА КАЦИГА - 01.04.2014. Биоскоп Крушевац

Данас 01.04.2014. године у Крушевцу у Биоскопу Крушевац одржано је завршно вече Златне Кациге за 2014. годину. Погледајте слике са Међународног фестивала хумора и сатире ЗЛАТНА КАЦИГА 2014.
https://www.facebook.com/ljubodrag.obradovic/media_set?set=a.10202732364086940.1073741826.1134591819&type=1

На Светски Дан шале први април, Културни центар Крушевац је 01.04.2014. године организовао у биоскопу Крушевац програм поводом 22. Међународног фестивала хумора и сатире ЗЛАТНА КАЦИГА о теми ФУДБАЛ. Додељене су награде за карикатуру и писану форму, ,,Витез од чарапаније- Сер Харди“ Јовану Јови Радовановићу и награда за животно дело режисеру Оливери Катарини. Награде су свечано уручили градоначелник Крушевца Братислав Гашић и заменик градоначелника Синиша Максимовић.


мр Мирослав Смиљковић, директор КЦК  је прогласио тему за 23 ЗЛАТНУ КАЦИГУ 2015
За одрасле тема је: ПРОМЕНЕ, а за младе до 18 година: ПОРОДИЦА


Награду за животно дело Оливери Катарини уручио је градоначелник Крушевца Братислав Гашић


Витез од Чарапаније постао је Јова Радовановић. У витеза га је произвео
заменик градоначелника Крушевца Синиша Максимовић.

Завршно вече 22. Међународног фестивала хумора и сатире „Златна кацига“  у Биоскопу Крушевац отворио је градоначелник Крушевца Братислав Гашић. Теме овогодишњег конкурса  биле су Фудбал за карикаруру и писану форму и Фејсбук за младе до 18 година * Завршници 22. фестивала хумора и сатире „Златна кацига“ у клубу Културног центра Крушевац  претходило је традиционално цртање карикатура. У фоајеу Беле сале КЦК затим је отворена изложба карикатура пристиглих на конкурс о темама за одрасле „Фудбал“ и младе до 18. година „Фејсбук“. Додељена је и овогодишња  награда Класово мајсторско перо.

Присутнима се, на завршној вечери 22. Међународног фестивала хумора и сатире „Златна кацига“  у Биоскопу Крушевац, обратио директор Културног центра мр Мирослав Смиљковић, који је, између осталог, изнео основне податке о Фестивалу.

Градоначелник Братислав Гашић у свом обраћању изразио је жељу да овај Фестивал буде највећи у Србији, да сваке године имају што више радова у свим сегментима такмичарског дела, а да се гости из Бугарске и Италије осећају пријатно у најлепшем граду Србије.

Према одлуци жирија фестивала, од 272 аутора из 44 земље света, Златна кацига за карикатуру припала је Александру Блатнику из Ниша. За причу „Фудбалски навијачи“ Златну кацигу добио је Александар Чотрић из Београда, за песму „Котрљајмо живот као фудбал“ Драгиша Павловић Расински из Крушевца, а за афоризам “ Србија и Косово су одиграли пријатељски меч, и једни и други су гостовали“ Марко Миљковић из Крагујевца.

Награду за животно дело добила је драмска уметница Оливера Катарина, а признање „Витез од Чарапањие- Сер Харди“ комичар Јова Радовановић.

Уручена је и награда „Раде Брка“ за причу „ГОО“ Душану Мијајловићу Адском из Ниша као и диполме и награде за друго и терће место у свим категоријама фестивала.

Свечаности су поред градоначелника Крушевца Братислава Гашића присуствовали: заменик градоначелника Синиша Максимовић, председник Скупштине града Живан Николић, начелници и градски већници, помоћници градоначелника, представници Војске Србије, директори јавних предузећа и установа, делегације из Бугарске и Италије, бројни суграђани и гости фестивала из других градова Србије.

Завршници 22.фестивала хумора и сатире „Златна кацига“ у клубу Културног центра Крушевац  претходило је традиционално цртање карикатура.  Четрдест најпознатијих   српских  карикатуриста, међу којима су Никола Оташ, Мухамед Ђерлек, Горан Ћеличанин, Цеца Крстић, Милан Марић, Недељко Убовић и други, цртали   су карикатуре  заинтересованим суграђанима на поклон. Овом приликом  урађено  је педесетак карикатура  у оквиру пратећег програма фестивала.

У фоајеу Беле сале Културног центра Крушевац, затим је отворена изложба карикатура пристиглих на конкурс о темама за одрасле „Фудбал“ и младе до 18. година „Фејсбук“. Додељена је и овогодишња  награда Класово мајсторско перо.

У име покровитеља града Крушевца, изложбу је отворила помоћник градоначелника за друштвене делатности Мирјана Златановић, а у име домаћина госте је поздравио директор КЦК-а Мирослав Смиљковић. На конкурс од пристиглих 505 радова из 44 земље и Србије о теми фудбал, трећа награда за карилатуру припала  је Дару Аксину из Румуније, друга Недељку Убовићу из Земуна. Прву награду Класово мајсторско перо, Драгану Руменчићу из Београда, уручио је овогодишњи  председник жирија Горан Ћеличанин.

Организатор фестивала је Културни центар Крушевац.
Извор - РТК

Данас 01.04.2014. године у Крушевцу у Биоскопу Крушевац одржано је завршно вече Златне Кациге за 2014. годину. Погледајте слике са Међународног фестивала хумора и сатире ЗЛАТНА КАЦИГА 2014.
https://www.facebook.com/ljubodrag.obradovic/media_set?set=a.10202732364086940.1073741826.1134591819&type=1
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates