РЕВИЈАЛНО ВЕЧЕ ФЕСТИВАЛА МУЗИКЕ ЗА ДЕЦУ РАСИНСКОГ ОКРУГА 2020.

У оквиру Дечије недеље, у суботу 10. октобра на платоу испред Културног центра Крушевац, одржан је 3. Фестивал музике за децу Расинског округа.

Сходно ситуацији у којој је неопходно поштовање епидемиолошких мера, Фестивал је ове године имао ревијалан карактер.

Извођењем едукативног перформанса , на самом почетку програма, полазници студија школе говора и глуме "Бата Миладиновић" КЦК показали су нам на врло сликовит начин важност придржавања мера са циљем да будемо одговорни према себи и другима јер само тако можемо славити живот.

И баш тако! У славу живота, радости, љубави , а спојени музиком , Дечији хор Културног центра Крушевац са десет песама из прошлогодишње збирке, у бајковитом сценском окружењу, приредио је вече за памћење и публици измамио салву аплауза.И какао рече директорка КЦК и Фестивала Виолета Капларевић,овај Фестивал препознат по значају у републици, сада пред собом има велики задатак да заузме водеће место у региону.

Крушевачка "мала Евровизија" у пуном сјају заблистала је у организацији Културног центра Крушевац, а под покровитељством Министарства културе Републике Србије и града Крушевца. Диригент и хоровођа проф.Виолета Јовановски на најлепши начин  показала је  да је у свим условима љубав према музици могуће одржати и неговати. Корепетитор на ревијалној вечери била је проф. Ивана Тодосијевић. Фестивал својом добром енергијом и сјајном организацијом из године у годину стиче све већи број пријатеља. Традиционално, помоћ Крушевачког позоришта је драгоцена, а Медијске куће попут Регионалне телевизије Крушевац, Тв Плус, Тв Јефимија, недељника Град....неизоставно су ту да забелже најлепше Фестивалске тренутке. Свакао је заслужено требало наградити 27 учесника који су вредно радили у предходна два месеца , те је организатор припремио поклоне уз помоћ удружења Астери Крушевац.

На радост самих извођача али и све присутне деце, 3. Фестивал музике за децу Расинског округа завршен је у пуном сјају дивном музичком интерактивном причом са музичким педагогом и кант ауторком Мари Мари  која је својим харизматичним наступом одушевила не само најмлађу публику , већ и све присутне.

Како и кажу речи незваничне химне Фесивала, ово вече у Крушевцу беше "Баш лепо"!

                                                                                                                                                                                                                                                                                 Јелена Вељковић, зам.дир. КЦК

 

 

 

 

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates