ПОДЕЛИ РАДОСТ ЖИВОТА

IMG 7977 IMG 7987

IMG 8002 Potrebe4

 

ПОДЕЛИ РАДОСТ ЖИВОТА, интерактивни сусрет по четврти пут

Данас, 16.јануара у преподневним часовима одржан је интерактивни програм ПОДЕЛИ РАДОСТ ЖИВОТА у Центру за особе са инвалидитетом Града Крушевца. За последњих осам месеци то је четврти пут да се песници и музичари у организацији КЦК друже са корисницима Центра.

У првом делу данашњег програма наступили су корисници Центра који су припремили писане радове и цртеже о теми ПРИЈАТЕЉСТВА, затим су говорили песме и текстове које су одабрали уз помоћ васпитача.

У програму су као гости учествовали песници Вељко Стамболија, Светлана Станковић, Јелена Протић Петронијевић, а у музичком делу Ненад Блажић и Марко Милићевић.

 

Конференција за медије- Јануар 2020.

januar2020 9 januar2020 1

 

Поштовани новинари, добар дан, добродошли на прву конфернцију у 2020. години коју организујемо поводом представљања програма које ћемо реализовати у јануару.Честитам вам новогодишње и божићне празнике са жељом да и у овој новој години остваримо успешну сарадњу. Иза нас је успешна година и у програмском и финансијском делу. Претходну годину завршили смо са позитивним финансијским резултатом и реализовали више од 450 програма. КЦК је у протеклих годину дана, организовао, реализовао и учествовао у великом броју манифестација, програма, смотри, такмичења и акција са јасно одређеним програмским садржајима базираним на очувању и презентовању стваралачких и традиционалних вредности српског народа. Кроз КЦК своје знање, умешност и љубав према, како аматерском тако и према највишим дометима уметничког и научног стварања, исказали су многи појединци, друштва и организације. У различитим просторима и локацијама окупили смо публику на трибинама, драмским, ликовним, музичким, поетским, дечијим и филмским програмима.

januar2020 7

Опширније...

Савет за доделу СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ

 

Svetosavska 1 Svetosavska 5

Svetosavska 7 Svetosavska 6

Marija Urošević, master ekonomista, doktorand Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu, šahovski FIDE trener i FIDE majstor iz Kruševca, dobitnica je Svetosavske nagrade, saopštila je direktorka Kulturnog centra Kruševac Violeta Kaplarević, na konferenciji za novinare. Nagrada će dobitnici biti uručena na Svetosavskoj akademiji 25. januara iduće godine u Kruševačkom pozorištu.
 

13. ТАКМИЧЕЊЕ ПЕВАЧА АМАТЕРА РАСИНСКОГ ОКРУГА- ВЕЛИКА ЛОМНИЦА

У суботу, 14. децембра 2019. године у Великој Ломници одржано је 13-то ТАКМИЧЕЊЕ ПЕВАЧА АМАТЕРА РАСИНСКОГ ОКРУГА.
Награду публике освојила је Александра Костић, КУД "Бела Рада" Мешево, а такође и треће место по одлуци жирија. Друго место освојила је Кристина Дамњановић, ПЕА "Лазарице", а прво место припало је Стефану Васићу, Горњи Дубич- Трстеник.
Djerdani 1 Djerdani 12 
Djerdani 19 Djerdani 23

Радионица за израду радне биографије

 

U Beloj sali Kulturnog centra održana je radionica Pisanje SV-ja na kojoj su učenici srednjih škola imali priliku da se upoznaju sa veštinom pisanja radne biografije I propratnog pisma. Radionicu je održala Sonja Jevremović, stručni saradnik u Agenciji za regionalni razvoj Rasinskog okruga.

tribina 2 tribina 3

Представљање програма за месец новембар 2019.

novembar 2019 1

 

Поводом представљања планираних дешавања у новембру,у Mедија центру Културног центра Крушевац на  конференцији за медије, уреднице Слађана Обрадовић и Марија Стојадиновић представиле су програме из области ликовног, музичког и књижевног стваралаштва, као и трибине и предавања која ће се одржати у текућем месецу.  

                 Програми овог месеца започели су сјајним концертом Калиопи Букле у Биоскопу Крушевац. Пред препуном биоскопском салом, балканска поп дива, одржала  је први у низу концерата планираних у оквиру турнеје по Србији.

                 У наставку конференције уредница трибина и координатор креативних радионица Слађана Обрадовић, најавила је програме  који су намењени младима, њиховом стваралаштву и интересовању. Истичемо да је у току  реализација пројекта Веште младе руке која је кренула са радом18. октобра. Носилац пројекта су Удружење грађана Расина и Канцеларија за младе. Културни центар Крушевац је подржао овај пројекат који има за циљ промоцију рукотворина и очување традиционалних начина израде одевних предмета.

За четири недеље, колико траје пројекат (до 15. новембра) млади ће се упознати са вештинама веза, плетења и декупажа, а за последњу недељу је планирана радионица Сам свој мајстор на којој ће се учити како да сами  извршимо преправке на својим одевним предметима.

           У овом месецу настављамо радионице за младе са темама које су они сами изабрали,започетим у октобру месецу,после наше анкете међу средњошколцима, наставила је уредница Обрадовић.  За 20.новембар планирана је радионица  „Израда CV-ја коју ће водити Сања Јевремовић, стручни сарадник у Агенцији за регионални развој. У понедељак, 25. новембра биће одржана  радионица „Медији и култура са посебним освртом на нове савремене медије. Радионицу ће водити Зорица Дуковић, професор на Академији васпитачко-медицинских струковних студија Крушевац.

         У суботу 23.новембра Културни центар Крушевац учествоваће на Међународној манифестацији „Ноћ позоришта“, која ове године обележава девету годину постојања у Србији и једанаесту на нивоу Европе. Тема овогодишње манифестације је ЖИВОТНА СРЕДИНА И КЛИМАТСКЕ ПРОМЕНЕ, под слоганом  НИ НА НЕБУ НИ НА ЗЕМЉИ. Ово је друга година да   Културни центар узима учешће у овој манифестацији, као једини представник нашег града. Припремили смо глумачке радионицепозоришне представе учесника  прошлогодишњег Фешта, јер су честе теме представа баш екологија и начини њеног очувања. Такође, у плану су и представе професионалних позоришта, изложба костима из тих еко представа и изложба фотографија.

             У петак, 29. новембра, већтрадиционално, идемо у  посету Геронтолошком центру. Деца, чланови  КУД-а Каонички извори из Каоника за ову прилику припремиће пригодан програм.

            У другом делу конференције за медије, уредница ликовног програма КЦК Марија Стојадиновић најавила је отварање изложбе „Делиблатски песак“ 12. новембра у Легату Милића од Мачве. До 26. новембра биће изложено 46 слика и скулптура, изабраних  из ретроспективне изложбе од 100 уметничких дела Уметничке збирке ликовне колоније „Делиблатски песак“, а све поводом педесет година  трајања ове најстарије панчевачке културне менифестације.  

У оквиру књижевног програма промовисаћемо две нове књиге. У четвртак, 7. новембра, са почетком у 14 часова у Белој сали биће представљена књига СВЕ БИЛО ЈЕ МУЗИКА аутора Радмиле Мишић. У питању је друго допуњено и проширено издање које ће представити ауторка уз помоћ гостију, међу којима ће бити Дечији хор ОШ Вук Караџић из Крушевца, Хор БИСЕР, Оркестар Душана Дуце Пејчића и други. Овом приликом Радмили Мишић биће уручена Специјална награда   Сајма књига и издаваштва Расинског округа за монографију СВЕ БИЛО ЈЕ МУЗИКА.

У недељу 24. новембра, од 18 сати у Белој сали КЦК песник Милан Гајић представиће своју прву збирку поезије „Идила се у сну снила“.

У Клубу КЦК, у петак 29. новембра  свечаним пријемом младих полазника отпочеће са радом Мaster class радионице  карикатуре, стрипа и писане форме, које традиционално организује Културни центар Крушевац, у оквиру фестивала ЗЛАТНА КАЦИГА за најбоље најмлађе учеснике истог. Радионичари ће радити на тему МОДА Међународног конкурса  фестивала за младе до 18 година. Предавачи на овогодишњим радионицама биће професор Драгутин Вукелић за карикатуру и стрип и проф. др Милош Марковић за писану форму.  

Чување наше традиције и културе један је од основних задатака наше Установе. „Етно дан“ који ће бити одржан 19.новембра у Клубу КЦК,  свакако је једна од наших најпосећенијих и најмасовнијих манифестација, који ће ове године имати велики број штандова КУД-ова са територије Расинског округа.

Љубитељи класичне музике имаће прилику да 28.новембра у Легату Милића од Мачве уживају у концерту, који ће на кларинету и бас кларинету извести Пољак Марћин Домагала.

На самом крају месеца, тачније 29. и  30. новембра, настављамо  са серијом предавања мастер психолога Немање Боричића Психологија смисла у свету бесмисла“, започету у марту ове године.  Планиране теме су свеобухватне и публици која је у великом броју долазила на ранија предавања, разјасниће многе дилеме кроз предавања на теме: „ДНК – ланац судбине или не“, „Ментални став“, „Емоције – добре слуге, лоши господари“ и „Емоционална интелигенција“.

ПР, Јелена Ђорђевић

Novembaraaa 1 Novembaraaa 2

Novembaraaa 3 Novembaraaa 4

2020  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates