КРУШЕВАЧКА ФИЛОЗОФСКО – КЊИЖЕВНА ШКОЛА

ФИЛОЗОФИЈА ЗА МЛАДЕ-трибина ИЗОБРАЖЕЊА

Трибина изобраЖења, одржана у среду, 15. маја у Белој сали и била је посвећена творењу уметничких дела по творачком начелу. Творачко начело даје утемељење и законитост целокупном поступању у творењу дела, те јемчи његово ваљано изображавање и поимање. Простор творачког начела се налази између надахнућа и изведбе дела у материјалу, и као такав показује како дело долази у постање.
О творачком начелу и начину по којима настаје дело говорили су Срђан Шаровић (Академија Уметности у Новом Саду) и Уна Поповић ( Филозофски факултет у Новом Саду), уредници и оснивачи изобраЖења као одељка Естетичког друштва Србије. Гостовање је замишљено као својеврсна трибина, односно представљање изобраЖења као простора окупљања за промишљање о делу полазећи од творења дела. Гости су представили чиме се баве и како делују. Како делатност изобраЖења обухвата организовање скупова и објављивање радова у свескама Начела и начини,изражена је нада да би се овим гостовањем могло да доћи и до нових сарадника.

Организатори трибине: Културни центар Крушевац,Изображења,институционални одељак (секција) Естетичког друштва Србије.

филоѕофи 7 филоѕофи 5

 

KA PROSTORIMA KULTURAGORE- tribina

 

 

 

 Današnji program će početi u 16:00

TRIBINA

 

циклл 7 циклл 8

циклл 16 циклл 23

МОРАВСКА ШКОЛА- ЛАЗАРЕВ ГРАД 650 ГОДИНА

moravska skola knjiga

 

У Легату Милића од Мачве у среду 8. децембра 2021. у 13 сати одржано је предавање проф др Мирка Ковачевића који је као архитекта пола века провео учествујући у градњи и обнови Хиландара, а његово капитално дело говори о центру српске духовности - Хиландару.

Ковачевић је врсни познавалац моравске архитектуре и лично је учествовао у обнови манастира Дренча, Лепенац, Руденице, Манастира Милентија. Нагрaђен је Орденом Светог Саве 2011. и одликован Златном медaљом 2019.

Књижевни клуб Багдала га је овом приликом, о шест и по векова Крушевца наградио Благодарницом за изузетан допринос култури

L1 L2

L3 L4

Трибина- ФИЛОЗОФИЈА И КЊИЖЕВНОСТ

jkhhhh

 

У четвртак, 2. децембра у Белој сали КЦК одржана је трибина Крушевачке Филозофско- књижевне Школе под називом ФИЛОЗОФИЈА И КЊИЖЕВНОСТ, а у циљу приближавања Школе младима и њеној популаризацији међу њима.
Предавачи су били чланови Савета и учесници досадашњих заседања КФКШ, и то: Светлана Рајичић Перић (научни сарадник и доктор филолошких наука), Саша Радовановић (професор филозофије и члан Савета Школе) и Саша Радојичић (професор филозофије, редовни професор Универзитета, на Факултету ликовних уметности у Београду).

 

филозофиаа 1 филозофиаа 5

филозофиаа 9 филозофиаа 6

ЗИМСКИ КРЕАТИВНИ АТЕЉЕ РАДИОНИЦА ГРНЧАРСТВА 3. ФЕБРУАР 2020.

У понедељак 3. фебруара почеле су радионице у оквиру програма за време зимског распуста. Одржана је радионица грнчарства која ће трајати два дана. Велики број деце је био заинтересован за ову радионицу у оквиру које су правили различите предмете од глине.

  

  

  

 

Radionica "Pisanje CV-a i motivacionog pisma"

U Medija centru Kulturnog centra Kruševac održana je Radionica Pisanje SV-a i Motivacionog pisma. Radioničar Sonja Jevremović, koordinator za Međuopštinsku saradnju i projekte u Agenciji za Regionalni razvoj Rasinskog okruga.

Biografija 15 Biografija 13

Biografija 6 Biografija 3

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates