СА ПОЛУФИНАЛА 5. ФЕСТИВАЛА МУЗИКЕ ЗА ДЕЦУ РАСИНСКОГ ОКРУГА

У Биоскопу Крушевац 3. децембра 2022. одржано је полуфинално такмичење Фестивала музике за децу Расинског округа.

Од тридесетшесторо пријављене деце жири је одабрао њих дванаесторо који ће се представити на финалној вечери Фестивала 10. децембра са почетком у 19 сати.

Такмичаре је оцењивао стручни жири у саставу:

Ирина Миљковић, професорка клавира у Музичкој школи „Стеван Христић“ - председник

Антонина Вукашиновић, профрсорка клавира у Музичкој школи „Стеван Христић“ - члан

Радивоје Симић, музички уредник КЦК - члан

И донео је следећу одлуку:

Млађи узраст од 5-8 године

Кристине Богдановић

Олгица Иванов

Мина Милојевић

Сара Васић

Старији узраст од 9-14 година

Митар Божиновић

Јана Младеновић

Андреа Марковић

Наталија Ђуровић

Никола Стричевић

Љубица Соколовић

Неда Танасковић

Нина Цветковић

 

Добро дошли на ФЕСТИВАЛ МУЗИКЕ ЗА ДЕЦУ РАСИНСКОГ ОКРУГА 10.12.2022. године

Биоскоп Крушевац у 19 сати

ЕВРОПСКА НОЋ ИСТРАЖИВАЧА 2022

Под слоганом „ Улице под светлом науке!“ одржана је у петак, 30. септембра, Европска ноћ истраживача.

Овогодишња манифестација одржана је истовремено широм Европе, у више од 25 земаља. Научни програм Европске ноћи истраживача организован је у 26 градова Србије, а тематски фокуси били су на значају науке за свакодневни живот, као и везама науке и уметности.

У Крушевцу је манифестација привукла велики број школске деце па су учешће у овогодишњој манифестацији узеле многобројне школе : ОШ Јован Поповић, ОШ Нада Поповић, ОШ Јован Јовановић Змај, ОШ Вук Караџић, ОШ Брана Павловић, ОШ Владислав Савић Јан, ОШ Доситеј Обрадовић, ОШ Велизар Станковић Корчагин, Хемијско- технолошка школа Крушевац, Гимназија Крушевац.

Ове године,организатори из Центра за промоцију науке донели су одлуку да тема Ноћи истраживача буде нераскидива веза науке и уметности, са акцентом на бројне начине који упућују на то да је врло често и сама наука једна од врста уметности. У посебном фокусу биле су климатске промене и заштита животне средине.

Манифестација је обухватла две активности:

ГЛОБАЛНА ЕДУКАТИВНА КУЛТУРА која се реализовала у Биоскопу Крушевац од 16 до 18:30 сати.

Кроз веома занимљиво интерактивно, научно – популарно предавање прилагођено свим узрастима, са проф. Анте Чурлином, присутни су се упуститили у авантутру до средишта земље, до великих дубина мора и океана, досегли су неслућене висине васионе али прошетали и далеком прошлошћу. Током овог јединственог интерактивног и едукативног предавања одржан је и веома забаван квиз. У квизу су учествовале четири групе од по три ученика основних школа и то : Нада Поповић, Доситеј Обрадовић, Велизар Станковић Корчагин и Вук Караџић и четири групе од три ученика средњих школа: Гимназија и Хемијско – технолошка школа. Забавна питања и слаткиши као награде за све учеснике употпунилеи су ово дивно дружење.

i1 i5

У другом делу који се одржао на Платоу испред Културног центра Крушевац од 18:30 до 20:00 сати, у активности под називо ДНЕВНА ДОЗА НАУКЕ , изведени су едукативни експерименти „ Велика научна авантура“ које су ученици радили са својим професорима.

i2 i4

Наша кућа ову манифестацију организује у сарадњи са Удружењем биолога Крушевац БИОКС и Факултетом за физичку хемију. Европска ноћ истраживача у Србији је финансирана из програма Хоризон 2022, највећег програма Европске уније за истраживање и иновационе делатности, а у оквиру подпрограма „ Марија Склодовска – Кири“

Караоке окршај

5k

 

На Платоу испред  Културног центра Крушевац,  одржана је најомиљенија  дечија музичка манифестација Караоке окршај.  Овај програм реализован је са циљем да се међу крушевачким малишанима открију музички таленти, а пре свега да се наши најмлађи суграђани на прави начин забаве, науче најлепше дечије песме и ослободе страха од сценског наступа. Од тридесетак пријављених малишана који су интерпретирали дечије композиције жири, који су чиниле професорке Ивана Станојевић, Јелена Димић и Сања Ивановић заједно са уредницом дечијег програма Рајном Алексић, њих петоро са најзапаженијим наступом, наградио је вредним наградама ( две специјалне награде и три новчане). 
Специјалне награде - поклон и дипломе добиле су Неда Филиповић и Јулија Стојановић, треће место припало је Вери Топаловић, друго Сари Васић, док је победница овогодишњег Караоке окршаја, осмогодишња Софија Гајић. 
До наредног,  јубиларног двадесетпетог Караоке окршаја, позивамо сву талентовану децу да се придруже  Дечијем хору КЦК, као и свим осталим школицама, секцијама и студијима Културног центра Крушевац.
1k 2k
301578369 5449057465163261 3943590845806652383 n 4k

РАДИОНИЦА ГРНЧАРИЈЕ

radionica grncarije Copy

 

РАДИОНИЦА ГРНЧАРСТВА ЗА ДЕЦУ
Радионичар
Луна Живадиновић, чланица удружења ЕТНО РАСИНА
Среда, 12. јануар 2022. године од 17 сати у Клубу КЦК
mmmmm mmmm
mm mmmmmm

МОЈ ЉУБИМАЦ

 

ljubimaccc 37 ljubimaccc 3

ljubimaccc 25 ljubimaccc 39

Доделом награда завршен је Фестивал краткометражног филма у оквиру којег је расписан конкурс за видео клип и филм на тему Мој љубимац. Покровитељ фестивала је Град Крушевац а пријатељи фестивала су Јавно комунално предузеће Крушевац, Продавница за кућне љубимце љубимце ЗООПОЛИС, Мој љубимац 037, Салон за шишање паса Ројал дог и Акваријум Борац. Награде и захвалнице је уручила Марија Цветковић, заменица директора Културног центра К
рушевац и представници жирија а специјалне награде уручила је Андријана Цветковић из Јавно комуналног предузећа Крушевац.
Жири фестивала ученици крушевачке Гимназије, смер аудио визуелна и сценска уметност Јана Јефовић, Катарина Драгоњић и Дејана Беговић донели су одлуку да награде добију следећи учесници:
Предшколски узраст
3 место Филип Дрљача
2. место Марко Дрљача
1. место Огњен Максимовић
Од 1 до 4 разреда ОШ
3 место Дуња Лучић
2 место Лола Васић
1 место Милица Старинац
Од 5 до 8 разреда ОШ
3 место Матеја Беговић
2 место Александра Јовановић и Анђела Вуксановић
1 место Сава Пешић
Средња школа
2 Мина Лучић
1 Варвара Тодоровић
СПЕЦИЈАЛНЕ НАГРАДЕ
Марко Дрљача за шарм
Дамјан Симчевић за музику
Теодор Живковић за оригиналност

Дечији хор Културног центра Крушевац- наступ у Рибарској Бањи

баањаа 1 баањаа 3

У понедељак, 6. децембра на платоу испред хотела POLLOCK у Рибарској Бањи, где је постављена највећа новогодишња јелка у Србији, наступао је Дечији хор Културног центра Крушевац. Новогодишњим песмама увеличао је овај тренутак уз пригодну беседу свештеника Драгића Илића.

баањаа 4 баањаа 5

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates