ЕВРОПСКА НОЋ ИСТРАЖИВАЧА 2022

Под слоганом „ Улице под светлом науке!“ одржава се у петак, 30. септембра, Европска ноћ истраживача.

Манифестација обухвата две активности:

  • ГЛОБАЛНА ЕДУКАТИВНА КУЛТУРА која ће се реализовати у Биоскопу Крушевац од 16 до 18:30 сати. Припремљено је веома занимљиво интерактивно, научно – популарно предавање прилагођено свим узрастима. Са проф. Чурлином присутни ће се упустити у авантутру до средишта земље, до великих дубина мора и океана ,

досећи ће и неслућене висине васионе али и прошетати далеком прошлошћу. Одржаће се веома забаван квиз интерактивног карактера.

  • У другом делу који ће се одржати на Платоу испред Културног центра Крушевац од 18:30 до 20:00 сати, у активности под називо ДНЕВНА ДОЗА НАУКЕ , извшће се едукативни експерименти које ће ученици радити са својим професорима.

Наша кућа ову манифестацију организује у сарадњи са Удружењем биолога Крушевац БИОКС и Факултетом за физичку хемију.

Караоке окршај

5k

 

На Платоу испред  Културног центра Крушевац,  одржана је најомиљенија  дечија музичка манифестација Караоке окршај.  Овај програм реализован је са циљем да се међу крушевачким малишанима открију музички таленти, а пре свега да се наши најмлађи суграђани на прави начин забаве, науче најлепше дечије песме и ослободе страха од сценског наступа. Од тридесетак пријављених малишана који су интерпретирали дечије композиције жири, који су чиниле професорке Ивана Станојевић, Јелена Димић и Сања Ивановић заједно са уредницом дечијег програма Рајном Алексић, њих петоро са најзапаженијим наступом, наградио је вредним наградама ( две специјалне награде и три новчане). 
Специјалне награде - поклон и дипломе добиле су Неда Филиповић и Јулија Стојановић, треће место припало је Вери Топаловић, друго Сари Васић, док је победница овогодишњег Караоке окршаја, осмогодишња Софија Гајић. 
До наредног,  јубиларног двадесетпетог Караоке окршаја, позивамо сву талентовану децу да се придруже  Дечијем хору КЦК, као и свим осталим школицама, секцијама и студијима Културног центра Крушевац.
1k 2k
301578369 5449057465163261 3943590845806652383 n 4k

РАДИОНИЦА ГРНЧАРИЈЕ

radionica grncarije Copy

 

РАДИОНИЦА ГРНЧАРСТВА ЗА ДЕЦУ
Радионичар
Луна Живадиновић, чланица удружења ЕТНО РАСИНА
Среда, 12. јануар 2022. године од 17 сати у Клубу КЦК
mmmmm mmmm
mm mmmmmm

МОЈ ЉУБИМАЦ

 

ljubimaccc 37 ljubimaccc 3

ljubimaccc 25 ljubimaccc 39

Доделом награда завршен је Фестивал краткометражног филма у оквиру којег је расписан конкурс за видео клип и филм на тему Мој љубимац. Покровитељ фестивала је Град Крушевац а пријатељи фестивала су Јавно комунално предузеће Крушевац, Продавница за кућне љубимце љубимце ЗООПОЛИС, Мој љубимац 037, Салон за шишање паса Ројал дог и Акваријум Борац. Награде и захвалнице је уручила Марија Цветковић, заменица директора Културног центра К
рушевац и представници жирија а специјалне награде уручила је Андријана Цветковић из Јавно комуналног предузећа Крушевац.
Жири фестивала ученици крушевачке Гимназије, смер аудио визуелна и сценска уметност Јана Јефовић, Катарина Драгоњић и Дејана Беговић донели су одлуку да награде добију следећи учесници:
Предшколски узраст
3 место Филип Дрљача
2. место Марко Дрљача
1. место Огњен Максимовић
Од 1 до 4 разреда ОШ
3 место Дуња Лучић
2 место Лола Васић
1 место Милица Старинац
Од 5 до 8 разреда ОШ
3 место Матеја Беговић
2 место Александра Јовановић и Анђела Вуксановић
1 место Сава Пешић
Средња школа
2 Мина Лучић
1 Варвара Тодоровић
СПЕЦИЈАЛНЕ НАГРАДЕ
Марко Дрљача за шарм
Дамјан Симчевић за музику
Теодор Живковић за оригиналност

Дечији хор Културног центра Крушевац- наступ у Рибарској Бањи

баањаа 1 баањаа 3

У понедељак, 6. децембра на платоу испред хотела POLLOCK у Рибарској Бањи, где је постављена највећа новогодишња јелка у Србији, наступао је Дечији хор Културног центра Крушевац. Новогодишњим песмама увеличао је овај тренутак уз пригодну беседу свештеника Драгића Илића.

баањаа 4 баањаа 5

ЛУТКАРСКА РАДИОНИЦА

lutkarska radionica Copy

 

У четвртак, 5. августа 2021. године са почетком у 10 сати, на Тргу глумаца одражана је луткарска радионица.
Поред упознавања са врстом и израдом лутака, учесници су имали прилику да, уз помоћ медијатора Културног центра Крушевац, креирају лутке.
Учешће, као и материјали за рад, били су бесплатни за све који су желели да буду део ове радионице.
v1 Copy Copy v8 Copy Copy
v12 Copy Copy v7 Copy Copy
2022  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates