ЗАИГРАЈМО, ЗАПЛЕШИМО ВЕЧЕ ГЛУМЕ

У оквиру ПРОГРАМА ЗА ВРЕМЕ ЗИМСКОГ РАСПУСТА одржана је радионица говора и глума. Радионицу је водила Лидија Ужаревић драмски педагог.

 

 

ЗАИГРАЈМО, ЗАПЛЕШИМО ВЕЧЕ БАЛЕТА

У оквиру ПРОГРАМА ЗА ВРЕМЕ ЗИМСКОГ РАСПУСТА одржана је радионица балета. Радионицу је водила Викторија Поповић балетски педагог.

Balet2020 5 Balet2020 8

Balet2020 12 Balet2020 1

БОЖИЋНА ПРИЧА

Bozicna 1 Bozicna 13  

Bozicna 30 Bozicna 5

Полазници Креативних радионица КЦК У Белој сали КЦК приказали су Игроказ под називом Божићна прича а по тексту песникиње и наше дугогодишње сараднице Татјане Ђурић. Кроз музичко сценске тачке приказали су како се обележава Божић у нашем крају.У програму су учествовали балетска секција и школа говора и глуме а гости су били ученици Основне школе „Нада Поповић“ и дечији хор „Свети кнез Лазар“.

ФЕСТИВАЛ МУЗИКЕ ЗА ДЕЦУ- финално вече

 

Културни центр Крушевац организовао је ДРУГИ ФЕСТИВАЛ МУЗИКЕ ЗА ДЕЦУ РАСИНСКОГ ОКРУГА под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Града Крушевца у Крушевачком позоришту. Фестивал је повезао текстописце, композиторе, корепетиторе, професоре, хоровође, родитеље и децу. Од стотридест пријављених учесника, на финалној вечери Фестивала представило се њих деветнаесторо, најлепшим текстовима и аранжманима аутора којима се бескрајно захваљујемо, јер су се одрекли ауторских права на радост деце. Финалисте је пратио Дечији хор КЦК под диригентском палицом Виолете Јовановски. Присутнима су се обратиле Весна Лазаревић, заменик градоначелника Града Крушевца и Виолета Капларевић, директор КЦК. Стручни жири од уважених чланова: мр Вера Царина, диригент из Панчева, мр Невена Ивановић, диригент из Културног центра Београд и Радивоје Симић, солиста Мађарске државне опере и првак Београдске опере, уредник музичког програма КЦК, донео је одлуку

у млађој категорији

I место

Софија Јовановић

II место

Нађа Савковић

III место

Сара Васић

у старијој категорији

I место

Дуња Јовановић

II место

Ива Андрејић

III место

Милица Бешић

специјалне награде

Милица Милуновић

Урош Родић

Уредник дечијег програма и уредник Фестивала

Рајна Алексић

FestFinale 17 FestFinale 108

FestFinale 124 FestFinale 35

2020  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates