Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Културни центар Крушевац, као поливалетна установа у култури, настао је 18. фебруара 1992. године и то спајањем Дома омладине и Крушевац филма. Поглед у мало даљу историју рећи ће нам да је простор у Топличиној 2., пре спајања, егзистирао као ДОМ ОМЛАДИНЕ десетак година, а да су биоскопи почели са радом још далеке 1944. године, тако да је нагомилано искуство од 70 година које Културни центар има иза себе и у сећању, достојно респекта и поштовања.
Од самог почетка рада, па до данас, у неприкидном смо узлету ка остваривању идеје да будемо карика која повезује креативни рад на образовању младих за културна стремљења и презентацију врхунских дела уметничког стваралаштва широкој публици града Крушевца и његове околине.
Циљ нам је да створимо нову организациону културу на темељима онога што је до сада рађено, јер ово је кућа која има резултате. Нашим додатним делатностима ћемо покушати да подигнемо ефективност и ефикасност у послу, на тај начин што ћемо понуду у делатностима које нам нису основне, да поправимо са аспекта тржишног уплива, маркетинга, боље понуде и организације. Морамо да будемо најбољи у ономе што стварамо за наше циљно тржиште.
Бренд ове куће је “Златна кацига” и она остаје основа, а што се мене тиче, инсистираћу да граду вратимо *Свечаности слободе*, онај сјај из ранијих времена, и то ће људи из ове куће одрадити, и мислим да ће Крушевљани бити задовољни… Нећемо запоставити ни један од наших програма које имамо. Заиста смо задовољни тимом искусних људи у свим областима које покривају и урадићемо најбоље за наш град и културу града.
Културни центар Крушевац је водећа установа у култури града Крушевца. Мала креативна јединица која се бори са теретом тешких економских времена са циљем да истраје у својој мисији. Окренути градској и сеоској средини, нагиње афирмацији свих оних који културу носе својим ликом и делом и оних, који културу чувају и гаје у аматерским срединама и условима. Мисија Културног центра Крушевац је да сачува оно што треба да се памти и направи и подстакне нешто што треба да остави траг. Наша врата су отворена свима, грађанима Крушевца, и свим истинским пријатељима културе.

Урадићемо најбоље за културу града Крушевца...

djКултурни центар Крушевац има нови тим, и изванредне људске ресурсе. Али у старту, као привредник и економиста кажем да се и ова фирма у овом критичном времену суочава са проблемом неликвидности, али исти успешно и решава...

Телефон: 037 423-025

И-мејл: kck@kck.org.rs

Get Adobe Flash player

Архива сајта...

АРХИВА САЈТА КЦК
 
Архива КЦК
2008 -2011
Архива КЦК 2012

Важни линкови

О Фестивалу школског театра, на конференцији за новинаре, говорила је помоћник директора КЦК, Виолета Капларевић.

Истакла је да организовањем 13. ФЕШТ-а, Културни центар Крушевац потврђује постојање неоспорног талента за позоришну уметност на подручју града Крушевца. Фестивал има за циљ да допринесе унапређењу позоришне културе деце и њиховог свеукупног сценског стваралаштва.

Фестивал почиње у петак, 21.априла у 17 сати када ће се у Белој сали представити СОШО „Веселин Николић“ са представом „Чаробњак из Оза“.

За учешће на Фестивалу пријавило се 13 школа од којих ће 11 наступити у такмичарском делу . У ревијалном делу представиће се две школе од којих је једна из Сталаћа, ОШ“Војвода Пријезда“ и друга из Варварина, ОШ“Јован Курсула“. Представе ће се изводити у вечерњим сатима, и то од 17 и 19 сати у периоду од 21. до 28. априла у Белој сали КЦК. На ФЕШТ-у ће учествовати 350 ученика, а очекујемо више од 2500 гледалаца. Право учешћа имају деца основно школског узраста, од првог до осмог разреда са подручја Крушевца, а који су организовани у драмске секције, студија и школска позоришта, истакла је Виолета Капларевић.

Стручни жири у саставу, др Зорица Дуковић проф. и директор на Високој струковној школи за васпитаче у Крушевцу, професор српског језика и књижевности, Зорица Тренић и наставник у Школи говора и глуме КЦК, Лидија Ужаревић, пратиће и оцењивати све школе, учеснике. Осим стручног, такмичаре ће оцењивати и дечији жири који је састављен од деце, представника школа, учесника фестивала.

Стручни жири, након извођења представа донеће одлуку о додели признања за: најбољу представу ФЕШТ-а, као и за друго и треће место,најбољу женску и мушку улогу, режију, костимографију, сценографију, музику, маску . . .

Културни центар Крушевац је и ове године осим вредних књига обезбедио и новчане награде за прва три места, као и за првопласиране ученике излет до Ђавоље вароши и Луткарског позоришта у Нишу.

Додела награда је 5. маја у Позоришту, када ће Крушевачко позориште извести поклон представу „Три прасета“.

Под покровитељством Града, тринаести ФЕШТ су помогли: Мини Пани ДОО, Планинка АД (Природни споменик Ђавоља варош), Југопревоз Крушевац и Луткарско позориште Ниш.

IMG 6413JPG

IMG 6420JPG

Културни центар Крушевац прославио је трафиционалну манифестацију ВАСКРШЊЕ ДЕЧИЈЕ РАДОСТИ по седамнаести пут у Клубу КЦК 17. априла 2017. године.

Беседу је одржао јереј цркве Свети Ђорђе Ненад Драгићевић, у духовном делу програма наступио је дечији црквени хор Свети кнез Лазар који води професорка Весна Пешић.

Представили су нам се и гости из Трстеника:

Зорица Матицки, песникиња

Оливера Цветић, песникиња и композиторка

Миливоје Илић, композитор

Солисти: Елена Алексић, Јована Крстић и Вук Богићевић

Стручни жири у саставу:

Братислав Алексић, председник

Небојша Лапчевић, члан

Рајна Алексић,члан

оценио је најлепше аранжмане од Васкршњих јаја у категорији вртића и основних школа, и донео једногласну одлуку:

У категорији вртића

I место

Припремна група „Жабаре“ - из Жабара

II место

Препремна група „Шашиловац“ - из Падежа

III место

Припремна група „Бубамарци“ - Пионирски парк

У категорији основних школа

I место

ОШ „ Брана Павловић“ Коњух- подручно одељење Љубава

II место

ОШ „Вук Караџић“ Крушевац– продужени боравак

III место

ОШ „Бранко Радичевић“ Бивоље - подручно одељење Дедина

Најлепше јаје као појединачни аранжман урадила је група „Цветић“ –ПУ „Ната Вељковић“

Најкреативнији аранжман од Васкршњих јаја урадила је породица Недељковић из Крушевца.

Награде су уручили директор КЦК мр Мирослав Смиљковић и заменица директора Јелена Вељковић.

На такмичењу за најјаче Васкршње јаје ппобедиле су Јелена и Нађа из Крушевца.

Уредник

Рајна Алексић

Tucanje

Tucanje 30

Tucanje 40

Tucanje 46

Поводом програма за месец април 2017. одржана је конференција за новинаре коју је водила Лидија Ужаревић, уредник програма и наставник у Школи говора и глуме.

    Како је 2017. година, година јубилеја у Културном центру, тако је април месец- месец фестивала. Након завршетка 25 "Златне кациге", 1. априла, у овом месецу очекују нас  десети Тин фест-Фестивал средњешколског тетара ( 3-10.4.2017) и тринаести ФЕШТ - Фестивал школског тетара ( 21.4. - 5.5.2017.). Фестивалима се придружује и четранеста Смотра дечјег народног стваралаштва која се по традицији одржава у Великој Ломници.
    У оквиру дечјег програма одржаће се Васкршње дечје радости у Пионирском парку.
    У овом месецу одржаће се у Крушевачком позоришту, у малој сали, три концерта класичне музике. Представиће се: пианиста Александар Раденковић из Крагујевца, првак Београдсеке опере Драгољуб Бајић, бас, уз клавирску пратњу Иване Тодосијевић и уметници из Италије Андреа Масимо Граси, кларинетиста и Ана Кваранта, пианисткиња.
    У оквиру књижевног програма биће представљени следећи наслови: роман Гордане Влаховић "Разодевање" и збирка песама "Укротите етар" Љубодрага Обрадовића. 
    Ликовни програм у овом месецу представиће се априлском изложбом Клуба "Димитрије Симић"- мала сала Крушевачког позоришта и  изложбама др Милоша Јевтића и првомајском изложбом РАСИНИЈУСА - Легат Милића од Мачве.
    Четрдесет и четврта Смотра села града Крушевца наставља се и у апарилу прдстављањем Месних заједница и Друштава из Мешева, Падежа, Велике Ломнице, Великог Шиљеговца, Макрешана и Великих Купаца.
    И у априлу нас очекује богат филмски програм који обухвата најпознатије и најактуелније филмске хитове како за одрасле, тако и за најмлађе.

april 600 x 400

april 1 600 x 400

april 2017 600 x 845

У недељу, 19.3.2017.године са почетком у 20 сати, у Хали спортова, је одржан Хуманитарни концерт под називомСОЛИДАРНИ У БОРБИ ЗА ЖИВОТ, за нашу суграђанку, одборницу Светлану Миленковић, којој је потребна новчана помоћ ради наставка лечења у Турској.

          На Хуманитарном концерту, учешће су узела многа културно уметничка друштава, певачке групе и вокални солиста из Крушевца, а гостовао нам је и Национални ансамбл Венац из Грачанице са Косова и Метохије.У реализацији програма учествовало је око 350 извођача.

          Акцију су помогла многа јавна предузећа и установе и грађани куповином карата.

          Присутнима се обратила у име Града Крушевца—ЗАМЕНИЦА ГРАДОНАЧЕЛНИКА-ВЕСНА ЛАЗАРЕВИЋ, ау име Културног центра Крушевац поздравну реч-ВИОЛЕТА КАПЛАРЕВИЋ-помоћник директора КЦК.
Водитељ
је била: ЛИДИЈА УЖАРЕВИЋ

          УЧЕСНИЦИ ПРОГРАМА:

 • Национални ансамбл Венац Грачаница Косово и Метохија
 • КУД 14.октобар Крушевац
 • ФА Лазарица Крушевац
 • Удружење Марко Цара Милановић- Каоник
 • КУД Каонички извори-Каоник
 • КУД Вук Караџић- Жабаре, Треботин, М.Врбница
 • КУД Цар Лазар- Лазаревац
 • КУД Бистрица- Дворане
 • Хор Српкиња
 • ПЕА Лазарице
 • Етно група Божури царева града
 • Вокални солиста Драган Милошевић- Чогра

          Организатори хуманитарног концерта су били Културни центар Крушевац, а под покровитељством Града Крушевца.

          Медијски покровитељи РТК КРУШЕВАЦ и ТЕЛЕВИЗИЈА ПЛУС, а пријатељи манифестације: штампарија ГРАФОСТИЛ, ресторан ТОП, ЈКП Крушевац, Пословни систем ВОДА ВОДА.

Humanitarno 37 600 x 400

Humanitarno 50 600 x 900

Humanitarno 103 600 x 400

Humanitarno 138 600 x 400