ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ СЕЛА 2017.

 

Домаћин овогодишње Окружне Смотре такмичења села била је Месна Заједница Велика Дренова, иначе прошлогодишњи победник поменуте манифестације.
Ове године учесници Смотре су били:
-          Град Крушевац, кога је представљала МЗ Макрешане
-          Општина Ћићевац-представник МЗ Плочник
-          Општина Александровац- представник МЗ Велика Врбница
-          Општина Трстеник- представник МЗ Пољна
-          Општина Варварин- представник МЗ Обреж
Поред бројних појединачних награда, као и награда из области које су  посебно  бодоване, свеукупни победник завршне Смотре Окружног такмичења села 2017 је Месна Заједница Макрешане, која ће уједно бити домаћин Завршне Смотре 2018-е године.
Милосављевић Чедомир

 

OK smotra 2

OK smotra 10

OK smotra 14

Конференција за медије- Програм за новембар 2017.

ГОСТОВАЊЕ РАСИНСКЕ ЕКОЛОШКЕ БАЈКЕ И ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА ЗДРАВЕ ХРАНЕ

У понедељак, 16.10.2017. године носиоци пројекта, колаж-програма "Расинска еколошка бајка" гостовали су у ОШ "Бранко Радичевић"  на Новом Београду поводом Светског дана здраве исхране. Пројекат је подржала Аустралијска амбасада у Београду и представља наставак сарадње са нашим градом. Главни носилац пројекта је Удружење за заштиту животне средин "Расина" из Крушевца, а партнери су Крушевачка епархија, Град Крушевац и Културни центар Крушевац. 

    Програму у Београду присуствовала је њена Екселенција, амбасадорка  Аустралијске амбасаде у Београду, Јулија Фили и координатрор за програме директне помоћи  - ДАП Аустралијске амабасаде Биљана Бизић.
    Након срдачног пријема, домаћина школе, директора Милоша Јакшића, одржан је получасовни програм у оквиру кога су се представили домаћини, ученици основне школе "Бранко Радичевић". Након њиховог наступа уследио је колаж програм "Расинска еколошка бајка" у коме су

учествовали: Драмски студио "Бата Миладиновић" и Балестка секција КЦК, ОШ "Брана Павловић" из Коњуха, ОШ "Веселин Николић" из Крушевца и  средња политехничка школа "Милутин Миланковић" из Крушевца.

ПРВА ДЕЧИЈА РАДНА АКЦИЈА "ГРАДИМО МОСТОВЕ МЕЂУ ГЕНЕРАЦИЈАМА"

 

         Удружење грађана Слободиште и Културни центар Крушевац организовали су Прву дечију радну акцију „ГРАДИМО МОСТОВЕ МЕЂУ ГЕНЕРАЦИЈАМА“ поводом 40 година од прве радне омладинске акције у Крушевцу, под покровитељством Града Крушевца а у оквиру ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ ГРАДА, 14. Октобар -Дан ослобођења града 2017 . На радној акцији учествовали су ученици из ОШ Драгомир Марковић и ОШ Јован Јовановић Змај, подељењи у 5 бригада: ОРБ Расина, ОРБ Јастребац, ОРБ Багдала, ОРБ Слободиште и ОРБ 14. Октобар. Бригаде су водили стари и искусни акцијаши: Милован Бучић, Миладин Исаиловић, Славољуб Зорнић, Викторија Милетић и Предраг Весић. На Слободишту је засађено 40 бреза, дар предузећа Србија Шуме - Шумско газдинство Расина. У фабрици 14. Октобар, засађена је једна јапанска трешња,коју је донирало ЈКП Крушевац.

         У оквиру радне акције одржана је и ликовна колонија Градимо будућност, на којој су учешће узели ученици из крушевачких основних школа: Драгомир Марковић, Владислав Савић Јан, Јован Јовановић Змај, Бранко Радичевић, и Доситеј Обрадовић.

 

Најбоље радове са ликовне колоније Градимо будућност, оценио је стручни жири у саставу:

Марија Стојадиновић, председник жирија

Братислав Алексић, члан

Рајна Алексић, члан

Присутнима су се обратили председник Удружења грађана „Слободиште“ Миљко Минић и в.д. Културног центра Крушевац Виолета Капларевић а радну акцију и колонију отворила је помоћница Градоначелника за друштвене делатности Јелена Милановић.

Радној акцији присуствовали су Оливера Дреновац, помоћница Градоначелника за екологију и Синиша Максимовић, заменик председника Скупштине.

Заменица директора КЦК Јелена Вељковић и главни и одговорни уредник у КЦК Ненад Блажић уручили су захвалнице и дипломе учесницима радне акције и награђенима на ликовној колонији.

Уредница дечијег програма

Рајна Алексић

slobodiste 90 slobodiste 72

slobodiste 163 slobodiste 45

slobodiste 174 slobodiste 219

Predavanje o šećernoj bolesti

Svakog prvog četvrtka u mesecu u organizaciji Udruženja za borbu protiv šećerne bolesti u Velikoj sali Doma sindikata organizuju se stručna predavanja o ovoj kako za članove udruženja tako i za ostale posetioce. Na samom početku goste su pozdravili najmladji članovi kulturno umetničkog društva "Rasina" iz Velikih Kupaca. Oni su se predstavili spletom igara iz Šumadije.

Secerasi 7 Secerasi 23

Secerasi 24 Secerasi 31

Конференција за новинаре- Октобар 2017

Конференција за новинаре

Октобар 2017

               На данас одржаној конференцији за новинаре у Медија центру Културног центра, заменик директора Јелена Вељковић, истакла је да је октобар месец један од програмски најбогатијих месеца у години. Уз свој редован репертоар Културни центар Крушевац веома активно учествује у програму обележавања Дечије недеље која се ове године одржава под слоганом „Градимо мостове међу генерацијама, за радост сваког детета“, као и у програму обележавања Дана ослобођења града. Уз две позоришне представе, „Кабаре, Кабаре“ (ТИН ФЕСТ 2017) и победничку представу ФЕШТА 2017 „Низ зечју рупу“, у Дечијој недељи Културни центар приређује изложбу старих заборављених играчака у Пионирском парку (среда,04.10), ликовну колонију у Манастиру Наупара са децом из О.Ш. Деспот Стефан Лазаревић из Доњег Степоша и уметничким програмом подржава осмо по реду такмичење у калиграфији у организацији О.Ш. Брана Павловић из Коњуха.

                 У оквиру Октобарских свечаности града, заменик директора је најавила традиционалну Октобарску изложбу ликовног клуба Димитрије Симић која ће бити отворена 11. октобра у Малој сали Крушевачког позоришта. Једнодневном ликовном колонијом у Комплексу „Слободиште“, најмлађи основци показаће нам како виде будућност одговарајући на тему „Изградимо будоћност“. Стотину њихових вршњака из ОШ Ј. Ј. Змај и Драгомир Марковић придружиће се великој дечијој радној акцији. У духу неговања заједништва, другарства и љубави према свом граду, деца ће засадити 50 бреза, украсне биљке и шибље које у овој великој акцији, донирају Србијашуме- шумско газдинство Расина и ЈКП Крушевац. На сам Дан ослобођења града биће изведен кратак уметничи програм крај Споменика руским војницима на Расини.

Октобар месец је месец књиге, нагласила је заменик директора Јелена Вељковић, зато Крушевачки Културни центар по седми пут, 10. октобра у 11 сати у Клубу КЦК, отвара врата Сајму књига и издаваштва Расинског округа. На отвореном конкурсу најбољи издавач и аутори биће награђени престижним наградама РАСИНСКИ ЦВЕТ за издавача године и књиге године у четири области (поезија, проза, периодика и област науке). Овогодишњи сајам отвара познати уметник, музичар и забављач омиљен код деце Миња Субота, гост Песничког фијакера који традиционално „вози“ за Сајам књига. Сајам траје три дана са веома богатим програмским садржајем. Очекују нас многобројне промоције часописа, књига, песнички маратон, представљање библиотека, архивске делатности...Сајам затвара гост писац, Ивана Димић, промоцијом романа „Арзамас“, добитник НИНОВЕ НАГРАДЕ за 2016-ту годину. Суорганизатори и овогодишњег Сајма књига су Народна библиотека Крушевац и Историјски архив Крушевац.

У току месеца очекује нас и интересантан трибински програм и гостовање Јовице Кртинића председника Друштва Српских родословаца, Стеве Селака из Бања Луке са књигом о мотивационом говору, као и трибина праћена изложбом о еколошком образовању.

Културни центар је суорганизатор песничке вечери у Дому културе у Јасици, а културно уметничким програмом учествује на Сајму пољопривреде у Крушевцу. Колаж програм у Геронтолошком центру као и колаж програм за Друштво за борбу против шећерне болести традиционални су програми наше куће.

У Легату Милића од Мачве концерт за кларинет, у Клубу КЦК техно журка – овомесечна су музичка дешавања, истакла је заменик директора.

У току месеца октобра драмски студио Бата Миладиновић са колаж програмом Расинска еколошка бајка гостује у Београду као део пројекта Аустралијске амбасаде.

На крају конференције упућен је позив за упис у школе и секције Културног центра који траје до половине октобра месеца.

oktobar1 3oktobar1 5

oktobar1 11oktobar1 18

2017  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates