КОНЦЕРТ „МЕСЕЧЕВА ТЕЖА“

У уторак, 14. маја у Музичкој школи Стеван Христић одржан је концерт под називом „Месечева тежа“. Наступиле су Стана Крстајић на флаути и Милена Станишић на харфи, као „ дуо Флорал“.

muzicka 3 muzicka 4

muzicka 5 muzicka 1

Концерт - Српска клавирска музика за 20 прстију

Концерт - Српска клавирска музика за 20 прстију
У четвртак, 12. маја у Малој сали Крушевачког позоришта са почетком од 19 часова, професорке Филозофско-уметничког факултета у Крагујевцу, Марија Тимотијевић и Сања Четровић, су одржале концерт савремене српске музике за клавирски дуо (за 20 прстију). На програму се нашла дела Поповића, Савића, Бркљачића, Вујића и Тошића. Овај концерт је као део пројекта подржан из Фонда за културна давања Сокој-а.
Марија Тимотијевић завршава основне студије и специјализацију на Факултету музичке уметности у Београду у класи Јокут Михаиловић. Докторирала је на одсеку за клавир у класи Дејана Синадиновића на истом факултету. Добитница је великог броја престижних награда у земљи и иностранству. Од десете године наступа активно као солиста и у камерним ансамблима. Први наступ са оркестром имала је у тринаестој години под диригентском палицом Ангела Шурева. Тренутно је ангажована на месту асистента на катедри за клавир на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу.
Сања Четровић са највишим оценама завршава основне и мастер академске студије у класи Нинослава Живковића. У истој класи завршава докторске студије на Факултету музичке уметности у Београду. Освојила је велики број награда на републичким и међународним такмичењима. У току студија додељена јој је награда факултета Слободанка Милошевић-Савић за студента са најбољим успехом из клавира. Две године заредом била је добитник стипендије Доситеја. Тренутно је ангажована на месту уметничког сарадника на Катедри за гудачке инструменте на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу.
Simaa 2
 
Simaa 1
 
Srpska klavirska muzika za 20 prstiju plakat Copy

Снимање песме за Фестивал музике за децу Расинског округа

Културни центар Крушевац последњих пет година организује Фестивал музике за децу Расинског округа. Фестивал окупља велики број музичких талената. Пут ка умрежењу и повезивање нашег Фестивала са другим Међународним фестивалима је наш циљ. Први корак ка остварењу тог циља је снимање песме са солистом Дечијег хора КЦК.
Олгица Иванов је у студију Ужичког позоришта снимила песму Ђачко доба коју је компоновала Оливера Цветић по тексту Стевана Милошевића, аранжман песме урадио је Никола Пејовић. Овом песмом Олгица ће представљати КЦК на Музичким фестивалима у земљи и иностранству.
a7 a5
a1 a6

Концерт класичне музике

klass

 

Darko Percevic klarinet Uki Ovaskainen piano

У среду, 9. фебруара 2022. год., кларинетиста Дарко Перчевић ће уз клавирску пратњу Уки Оваскаинена одржати концерт у Малој сали Крушевачког позоришта са почетком од 18 часова. На програму ће се наћи дела Сен-Санса, Брамса, Вебера и Поповића.

Дарко Перчевић (кларинет) је рођен 1988. године у Крушевцу. Од раног детињства је похађо часове кларинета и показао велико интересовање за класичну као и за народну музику. У музичкој школи ''Стеван Мокрањац'' у Краљеву добио је основно и средње музичко образовање. По завршетку четворогодишњих студија у класи професора Огњена Поповића, специјализира на Факултету музичке уметности у Београду. Током четворогодишњих студија био је члан оркестра ''Станислав Бинички'', са којим је као солиста извео Моцартов концерт за кларинет.

Године 2014. успешно завршава мастер студије на циришком универзитету уметности под менторством професора Елмара Шмида и 2019. године специјализира у класи професора Матијаса Милера.

Добитник је неколико награда на државним и међународним такмичењима и активно је учествовао на мајсторским курсевима код реномираних уметника као што су Ерик Хоеприх, Феликс Андреас Генер, Хајнрих Меценер, Анђеи Маевски, Џејмс Кембел, Николас Кокс, Хари Меки и Роберт Пикап, под чијим је менторством био практикант у Циришкој опери.

Као професор кларинета радио је у неколико музичких школа, један је од оснивача и члан Националне српске кларинетистичке асоцијације. Оснивач је и уметнички директор међународног фестивала класичне камерне музике ''Замак уметности'' у Врњачкој Бањи.

Често наступа као део камерних састава, учествује у савременим музичким пројектима и концертима као солиста.

Simaaaa 3 Simaaaa 4

Simaaaa 1 Simaaaa 2

 

 

НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ДЕЧИЈЕГ ХОРА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА КРУШЕВАЦ

koncert hora kck

 

У оквиру Новогодишњег програма за децу Културног центра Крушевац, у четвртак 29.децембра, одржан је Новогодишњи концерт Дечијег хора КЦК. Под вођством музичког педагагога и диригента Виолете Јованоске, чланови Дечијег хора КЦК извели су најлепше дечије новогодишње песме, на опште одушевљење присутне публике.

horic 2 horic 3

horic 4 horic 5

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates