Jazz koncert RISTA TRAJKOVIĆ I PRIJATELJI

jazz koncert rista trajkovic Copy

 

Saksofonista Rista Trajković sa još petoro svojih prijatelja i kolega, održao je džez koncert u bašti Kluba KCK. Kruševljani su imali priliku da uživaju u popularnim džez standardima i autorskim kompozicijama koje je izvodio ovaj jazz sekstet ( bubanj-Ivan Jelenković, bas gitara i kontrabas- Čedomir Ilić, gitara-Lazar Petrović, truba-Bojan Petrović i gost koncerta Julija Loveson). Publika je uživala u sjajnom izvođenju kompozicija ovog vrsnog umetnika i njegovih kolega. Koncert Riste Trajkovića, zvezde internacionalnog Nisville jazz festivala, ostaće upamćen po njegovim maestralnim bravurama i najavi narednog okupljanja u Kruševcu, povodom izlaska novog albuma, gde će matematički biti prikazana muzika, nešto potpuno novo, iskorak i prava jazz inovativnost.

Jazz a 11 Jazz a 2

Jazz a 7 Jazz a 6

RADIOFONIKS- Rok koncert

foniks

 

U petak, 6. avgusta 2021. godine sa početkom u 21:00 na Trgu glumaca održan je rok koncert poznatog kruševačkog benda Radiofoniks.
Ljubiteljima ovog žanra, članovi benda Vladica Radojević, Dušan Milutinović, Milovan Đurišić, Slaviša Đorđević i Mladen Todorović kao specijalni gost koncerta, predstavili su svoje autorske numere, nastale tokom predhodnih 18 godina postojanja i rada.
Mnogobrojna publika je uživala u pravoj letnjoj rock and roll žurki.
radiofoniksS 9 radiofoniksS 12
radiofoniksS 1 radiofoniksS 2
 

Уметничко вече ЧАРИ МАШТЕ

cari maste 1 Copy

 

Уметничко вече пријатеља фестивала музике за децу Расинског округа
ЧАРИ МАШТЕ
Уторак, 8. август 2021. године
 

На Тргу глумаца одржано је уметничко вече Чари маште пријатеља фестивала музике за децу Расинског округа.

Чланови хора КЦК са диригентицом Виолетом Јовановски отпевали су песме које је компоновао Миливоје Илић, композитор из Панчева. Оливера Цветић песникиња и композиторка из Трстеника говорила је своје песме, а Ивона Игрутиновић и Никола Максић учесници Међународног фестивала Љубав наша је планета, извели су песме које је Оливера компоновала. Песникиња Љиљана Андрић, професорка разредне наставе из Мачката, говорила је поезију за децу.

Миливоје, Оливера и Љиљана су учесници многих међународних Фестивала музике за децу у Србији, Босни, Црној Гори, Македонији и Бугарској.

Уредник

Рајна Алексић

Cari maste 10 Cari maste 15
Cari maste 18 Cari maste 16

18. Музичка манифестација СТАНИСЛАВ БИНИЧКИ

Binicki 2021 plakat

 

У недељу, 25. јула у порти Цркве Свети Прокопије у Јасици одржана је 17. Ликовна колонија у оквиру 18. Музичке манифестације "Станислав Бинички".
Учешће је узело 17 ликовних уметника из Крушевца и Јасике.
Била је ово прилика да се учесници и органозатори сете лика и дела оснивача ове ликовне колоније Милорада Весића, који није више међу нама.
Изложба радова биће отворена у Порти цркве у Јасици, на дан рођења знаменитог композитора, завичајца, Станислава Биничког, 27. јула у 19 сати.
сассс ссаассс
сссааа ссс
 

Ове године, традиционално вече уметничке музике 18. Музичке манифестације ''Станислав Бинички'', било је у духу прве изведене српске опере ''На уранку'' коју је компоновао Станислав Бинички, а либрето написао Бранислав Нушић. Поводом 650 година од оснивања град Крушевца, на Видовдан ове године, у част великог јубилеја, премијерно је изведена опера ''На уранку'' у продукцији КЦК и Крушевачког позориште испред куће Симића.

            Вечерас смо били у прилици да погледамо још једну поставку ове опере, али у продукцији Музичко оперско театарске организације ''МОТО'', која је настала у оквиру пројекта ''опера: past, present, perfect'' - под покровитељством кративне Европе. Премијерно је изведена на Светски дан музике 21. јуна 2021. на сцени малог позоришта ''Душко Радовић'' у Београду.

Режију представе под менторством Владана Ђурковића потписују: Ана Јанковић, Исидора Куленовић, Наталија Станковић, Лука Мијат. Кореограф: Тамара Љесар, костимографи: Ивана Косовац и Тамара Љесар, дизајнер: Јован Тарбук. А све под музичким менторством Милана Недељковића и диригената: Нине Фуштар, Вука Wолкова Поповића.

          Бројна је глумачака, али и сарадничка екипа на овом подухвату, са више алтернација, поставки. Вечерас, у завичају Биничког, у главним улогама су наступили: Сара Ристић (Станка), Анастасија Станковић (Анђа), Стефан Живановић (Раде) и Андрија Секулић (Реџеп-ага).

Jasikaa 19 Jasikaa 10

Jasikaa 23 Jasikaa 34

Jasikaa 41 Jasikaa 43

2021  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates