Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Културни центар Крушевац, као поливалетна установа у култури, настао је 18. фебруара 1992. године и то спајањем Дома омладине и Крушевац филма. Поглед у мало даљу историју рећи ће нам да је простор у Топличиној 2., пре спајања, егзистирао као ДОМ ОМЛАДИНЕ десетак година, а да су биоскопи почели са радом још далеке 1944. године, тако да је нагомилано искуство од 70 година које Културни центар има иза себе и у сећању, достојно респекта и поштовања.
Од самог почетка рада, па до данас, у неприкидном смо узлету ка остваривању идеје да будемо карика која повезује креативни рад на образовању младих за културна стремљења и презентацију врхунских дела уметничког стваралаштва широкој публици града Крушевца и његове околине.
Циљ нам је да створимо нову организациону културу на темељима онога што је до сада рађено, јер ово је кућа која има резултате. Нашим додатним делатностима ћемо покушати да подигнемо ефективност и ефикасност у послу, на тај начин што ћемо понуду у делатностима које нам нису основне, да поправимо са аспекта тржишног уплива, маркетинга, боље понуде и организације. Морамо да будемо најбољи у ономе што стварамо за наше циљно тржиште.
Бренд ове куће је “Златна кацига” и она остаје основа, а што се мене тиче, инсистираћу да граду вратимо *Свечаности слободе*, онај сјај из ранијих времена, и то ће људи из ове куће одрадити, и мислим да ће Крушевљани бити задовољни… Нећемо запоставити ни један од наших програма које имамо. Заиста смо задовољни тимом искусних људи у свим областима које покривају и урадићемо најбоље за наш град и културу града.
Културни центар Крушевац је водећа установа у култури града Крушевца. Мала креативна јединица која се бори са теретом тешких економских времена са циљем да истраје у својој мисији. Окренути градској и сеоској средини, нагиње афирмацији свих оних који културу носе својим ликом и делом и оних, који културу чувају и гаје у аматерским срединама и условима. Мисија Културног центра Крушевац је да сачува оно што треба да се памти и направи и подстакне нешто што треба да остави траг. Наша врата су отворена свима, грађанима Крушевца, и свим истинским пријатељима културе.

Урадићемо најбоље за културу града Крушевца...

djКултурни центар Крушевац има нови тим, и изванредне људске ресурсе. Али у старту, као привредник и економиста кажем да се и ова фирма у овом критичном времену суочава са проблемом неликвидности, али исти успешно и решава...

Телефон: 037 423-025

И-мејл: kck@kck.org.rs

Get Adobe Flash player

Архива сајта...

АРХИВА САЈТА КЦК
 
Архива КЦК
2008 -2011
Архива КЦК 2012

Важни линкови

Webplayer

ДАНАС У 15:30
 
Улазнице за концерт
МИЊЕ СУБОТЕ
можете купити од 12 сати
на билетарници Биоскопа Крушевац.
Концерт почиње у 15:30
Дођите да сви заједно уживамо
МИЊА СУБОТА
КОНЦЕРТ
Петак, 2. јун 2017. у 15:30
Биоскоп Крушевац
Идеална прилика да се старији подсете детињства, а да њихови потомци чују легенду дечије музике уживо.
Цена улазнице само 150 динара.
https://www.youtube.com/watch?v=ornrT6OY4pg

minja

У Крушевачком позоришту одржан је Фестивал музике за децу “РАСПЕВАНО ПРОЛЕЋЕ СРБИЈЕ, КРУШЕВАЦ 2017.” који нам долази из Панчевачког Културног центра. У организацији Културног центра Крушевац и Музичке школе “Стеван Христић” из Крушевца, а под покровитељством Града Крушевца, данас смо уживали у извођењу 15 нових композиција које су интерпретирали млади крушевачки музички таленти. Њих су пратили чланови хора ученика основних школа Крушевца окупљених у Музичкој школи “Стеван Христић”, а под диригентском палицом професорке Виолете Јовановски и оркестар Музичког центра Панчево под водством Бориса Матијевића. Такмичаре је оцењивао стручни жири у саставу: професор Павле Панин, председник жирија и чланови – професори: Јелена Николић и Јелена Димић. Једногласно су донели одлуку

Прво место

Марија Стевовић

Друго место

Милица Милуновић

Треће место

Марија Пантелић

Победницима су награде уручили заменица Градоначелника Весна Лазаревић, помоћница Градоначелника за екологију и одрживи развој Оливера Дреновац и директорица ФАМ-а Јелица Ђуровић Петронијевић. Захвалнице је доделио директор Културног центра Крушевац мр Мирослав Смиљковић.

Фестивал је одржан уз подршку спонзора

Фабрика мазива ФАМ д.о.о.

ТРАЈАЛ Корпорација

 Уредник

Рајна Маринковић Алексић

raspevano 11

raspevano 12

raspevano 44

raspevano 26

raspevano 30

 

ВИДЕО ГАЛЕРИЈА КЦК - Webplayer

СтартПретходна123СледећаКрај