Симфонија у Ф дуру илити мала лекција о шунду

Представом за децу  "Симфонија у Ф дуру илити мала лекција о шунду"  завршена је 26. новембра европска манифестација "Ноћ позоришта" 2021. Културни центар по четврти пут организује ову Манифестцију која је ове године отворена 20. новембра.
    "Симфонија у Ф дуру илити мала лекција о шунду"  је ауторски пројекат глумца, луткара, редитеља и уредника у Културно образовном центру Шид Цветина Аничића. У форми монодраме Аничић је испричао причу о значењу класичне музике током одрстања детета на комичан и деци прихватљив начин кроз лик чувеног композиторa Доминика Ђузепеа Скарлатија. Сазнајемо доста о Моцарту, Баху, Бетовену, Хендлу, Вивалдију...Поред композитора Скарлати нас води кроз значај музике, опере, балета ... И тако нас припрема у борбу против комшије који слуша  “савремен”  шунд, односно музику, илити звуке који се данас, нажалост, пласирају младима ...На фестивалу монодраме за децу у организацији Змајевих дечјих игара у Новом Саду ова монодрам је 2018. освојила прво место као најбољa представа.
    Представи су присуствовали полазници Школе говора и глуме Културног центра, као и гости, старија група Музичко~едукативне радионице "Цврле" са музичким педагозима, професорима Миленом Поповић и Оливером Пантелић.
bbb bbbb
bbbbb bb

БУРЕ БАРУТА- реприза

BUREE 8 BUREE 7

BUREE 9 BUREE 3

Друга реприза позоришне представе "Буре барута" која је премијерно изведена у Белој сали КЦК у септембру ове године.
Представа је заједнички пројекат Културног центра Крушевац и АПТ Чкаља.

Премијера представе "Драма о Мирјани и овима око ње"

thumbnailfg

У Белој сали КЦК, одржана је премијера  представе  "Драма о Мирјани и овима око ње",   Аматерског позоришног театра  "Чкаља", у сарадњи са  Културним центром Крушевац.  Режију за представу по тексту Ивора Мартинића, потписују  Ернест Међедовић и Зоран Кованџић. 

Представа осликава живот Мирјане и ликова који круже око ње проводећи своје дане мирно у тескобној свакодневници  у уобичајеним баналним бригама, без превише узбуђења и страстиОни (актери), суптилним средствима покушавају  и успевају  да  нам открију колико ти  животибаш као и наши сопствениу себи носе  лепоте, туге, хумора, бола  и  перверзне поезије. Лик Мирјане као централни  лик, средиште је драме  на граници  театра апсурда и посмодерног  поимања банализације  људског  битисања. Остали ликови круже око ње у својој фрагменталној егзистенцији, а сви заједно, поред  оригиналног неусиљеног  хумора, стварају мучан утисак празнине. 
У представи за коју сценографију потписује  Сашка Васић, играли су Теодора Ристић, Владимир Јелић, Стефан Марковић, Лидија Ужаревић, Катарина Ужаревић, Анђела Ђалић, Јована Аврамовић и Филип Гајић. 
thumbnail 6 thumbnail 7
thumbnail 1 thumbnail 4
 

Прва реприза хит представе БУРЕ БАРУТА- ГРЕХ И РАЗДОР

bbrepriza

 

У Белој сали КЦК, у суботу 21. августа 2021. у 20 сати одржана је прва реприза хит представе БУРЕ БАРУТА- ГРЕХ И РАЗДОР, у извођењу АПТ "Чкаља".

bb2 bb3

bb8 bb1

ЛУТКАРСКА ПРЕДСТАВА "ДВА ЈАРЦА"

dva jarca

 

У Клубу КЦК одржана је луткарска представа ДВА ЈАРЦА у продукцији Културног центра Крушевац. Адаптацију текста радио је Немања Петронијевић, улоге тумачили: Лидија Ужаревић, Рајна Алексић и Немања Петронијевић.

Уредник

Рајна Алексић

Dva jarca 4 Dva jarca 7

Dva jarca 1 Dva jarca 8

БУРЕ БАРУТА- представа

bure baruta

 

У Белој сали Културног центра Крушевац,  Алтернативно позориште „Чкаља“ извело је  премијеру представе „Буре барута – грех и раздор“. 
 
У  овој ванвременској представи, у режији  Ивана Богићевића,  по мотиву истоименог филма, учествовало је око 20 глумаца и хор Лазарице. 
Представа је привукла изузетну пажњу младих суграђана, а прва реприза је у суботу 21. августа у истом простору уз поштовање епидемихских мера, рекао је Богићевић и најавио да ће са овом представом Алтернативно позориште „Чкаља“ гостовати у више градова у Србији.
b3 b4
b2 b1
 

СЛОВО О ДЕСПОТУ СТЕФАНУ ЛАЗАРЕВИЋУ

У продукцији Удружења фестивала дуодраме из Тополе урађена је историјска монодрама ДЕСПОТ, о животу и делу деспота Стефана Лазаревића, која је одржана у недељу, 1. августа у Порти Цркве Лазарице са почетком у 20:30.

Текст је приредио и казивао Александар Јеленић, а режију потписује Милић Јовановић, глумац Књажевачко- српског театра.
despot
despot 10 despot 14
despot 4 despot 2

I U DOBRU I U ZLU

i u dobru i u zlu

 

У петак, 30. јула, са почетком у 20 сати, на Летњој сцени КПЗ одржана је позоришна представа "У добру и у злу".
Представу су извели полазници Школе говора и глуме Установе културе Ћуприја.
Настала је од монолога Душка Радовића објављених у књизи "Женски разговори".
Методологијом примењеног позоришта текст је добио нову димензију. Зато говори и о насиљу над женама, вршњачком и породичном насиљу, равноправности полова, положају жена у друштву, депресији, усамљености... преласку из младалачког доба у доба одговорности.
Након представе одржана је трибина.
u dobru 14 u dobru 15
u dobru 1 u dobru 5

ПУТ ОКО СВЕТА- ПРЕДСТАВА

put oko sveta

Четвртак, 22.07. 2021.

Трг глумаца, 20.00

Балкансkа позоришна трупа АРА и УК Палилула

ПУТ ОКО СВЕТА

Представа за децу од 100 година

Текст: Тоде Николетић

Режија: Фуад Табуџић

Играју: Снежана Кнежевић,

   Александар Кањевац,

   Фуад Табуџић

Костим и сценографија: Ивана Керкез

Музика: Стеван Милошевић

Ова динамична и веома поучна и едукативна позоришна игра ће урнебесно забавити и заголицати жељу наших малих гледалаца за новим сазнањима о овим дивним просторима. 

putoko 8 putoko 10

putoko 14 putoko 5

2021  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates