12. Пољопривредни сајам

  1. Пољопривредни сајам

Организатор 12. ПОЉОПРИВРЕДНОГ САЈМА је Комисија за постицање развоја пољопривреде, Служба за пољопривреду града Крушевца и Пољоприведна стручна и саветодавна служба Крушевац ДОО, а уз техничку подршку многобројних, где је ту и наша кућа, Културни центар Крушевац.

Овај Сајам по активностима, пословности и излагачкој понуди има карактер најзначајнијег агробизнис догађаја централне Србије. Вишегодишња традиција и све већи број излагача дао нам подстрек да на основу позитивног искуства, организовања и одржавања изложби и манифестација, учинили смо овај сајам још бољим.

Током овог - XI сајма пољопривреде одржана је:

-        19. Регионална сточарска изложба уписана у Међународни календар сточарских изложби као

-        Изложба пољопривредних производа, домаће радиности, рукотворина, украсног биља, меда, вина и ракије у оквиру које проглашавамо:

  • најлепши славски колач
  • најбоље припремљен котлић – гулаш
  • најбоље припремљен котлић – рибља чорба
  • српско традиционално јело
  • најуређенији штанд у оквиру кога свака Месна заједница представља своје потенцијале
  • најуређенији етно штанд

          Све њих је обишла и оцелнила стручна комисија.

У име Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде државни секретар, Велимир Станојевић је отворио XII Пољопривредни сајам Крушевац 2019, а у име домаћина и главног носиоца сајма, градоначелница града Крушевца, Јасмина Палуровић.

У културно уметничком програму наступио је КУД „14. октобар“ и вокални солиста, Петра Бркић, ученица средње музичке школе „Стева Христић“, одсек соло певање, класа професора Павла Панина.

Sajama 25 Sajama 14

Sajama 27 Sajama 111

 

Европска ноћ истраживача

У Клубу Културног центра у суботу 28.09.2019 године обележена је Манифестација Европска ноћ истраживача коју је реализовао Интитут за молекуларну генетику и генетичко инжењерство и Факултет за физичку хемију Универзитета у Београду. Учесници радионице били су ученици седмог и осмог разреда ОШ“ Доситеј Обрадовић“, седмог разреда ОШ „ Вук Караџић“ и чланови Удржења за борбу против шећерне болести Крушевац.Активности на радионици подразумевале су интерактивне и једноставне експерименте за млађе посетиоце.
 33333 3333
  
333 33
2019  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates