Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Културни центар Крушевац, као поливалетна установа у култури, настао је 18. фебруара 1992. године и то спајањем Дома омладине и Крушевац филма. Поглед у мало даљу историју рећи ће нам да је простор у Топличиној 2., пре спајања, егзистирао као ДОМ ОМЛАДИНЕ десетак година, а да су биоскопи почели са радом још далеке 1944. године, тако да је нагомилано искуство од 70 година које Културни центар има иза себе и у сећању, достојно респекта и поштовања.
Од самог почетка рада, па до данас, у неприкидном смо узлету ка остваривању идеје да будемо карика која повезује креативни рад на образовању младих за културна стремљења и презентацију врхунских дела уметничког стваралаштва широкој публици града Крушевца и његове околине.
Циљ нам је да створимо нову организациону културу на темељима онога што је до сада рађено, јер ово је кућа која има резултате. Нашим додатним делатностима ћемо покушати да подигнемо ефективност и ефикасност у послу, на тај начин што ћемо понуду у делатностима које нам нису основне, да поправимо са аспекта тржишног уплива, маркетинга, боље понуде и организације. Морамо да будемо најбољи у ономе што стварамо за наше циљно тржиште.
Бренд ове куће је “Златна кацига” и она остаје основа, а што се мене тиче, инсистираћу да граду вратимо *Свечаности слободе*, онај сјај из ранијих времена, и то ће људи из ове куће одрадити, и мислим да ће Крушевљани бити задовољни… Нећемо запоставити ни један од наших програма које имамо. Заиста смо задовољни тимом искусних људи у свим областима које покривају и урадићемо најбоље за наш град и културу града.
Културни центар Крушевац је водећа установа у култури града Крушевца. Мала креативна јединица која се бори са теретом тешких економских времена са циљем да истраје у својој мисији. Окренути градској и сеоској средини, нагиње афирмацији свих оних који културу носе својим ликом и делом и оних, који културу чувају и гаје у аматерским срединама и условима. Мисија Културног центра Крушевац је да сачува оно што треба да се памти и направи и подстакне нешто што треба да остави траг. Наша врата су отворена свима, грађанима Крушевца, и свим истинским пријатељима културе.

Урадићемо најбоље за културу града Крушевца...

djКултурни центар Крушевац има нови тим, и изванредне људске ресурсе. Али у старту, као привредник и економиста кажем да се и ова фирма у овом критичном времену суочава са проблемом неликвидности, али исти успешно и решава...

Телефон: 037 423-025

И-мејл: kck@kck.org.rs

Get Adobe Flash player

Архива сајта...

АРХИВА САЈТА КЦК
 
Архива КЦК
2008 -2011
Архива КЦК 2012

Важни линкови

У Легату Милића од Мачве, у петак 07.,04.2017. у 19 часова представљена је колекција Одговори, Милоша Јевтића у издању Београдске књиге. У овој дугогодишњој колекцији објављено је преко 200 наслова разговора са познатим уметницима.
 У свет разговора између осталих нашли су се Крлежа, Владета Јеротић, Матија Бећковић, Душан Радић, Љубомир Симовић, Мирослав Егерић, Јован Деретић, Дејан Медаковић, Слободаном Ж. Марковић, Драгомир Брајковић и др.
   Посебно су представљене и књиге из колекције ,,Песнички вртови Љубише Ђидића" и ,,Кључеви облика о боје Слободана Ганета Милосављевића".
  У програму су учествовали Милош Јевтић, Слободан Гане Милосављевић који поклонио једну слику Легату, Милан Тасић уредник Београдске књиге, Гордана Влаховић, Љубиша Ђидић, а програм је водио Небојша Лапчевић.

lapac 3 Custom

lapac Custom

У Легату Милића од Мачве, у петак 24.марта 2017. у 19 часова

 

отворена је самостлана изложба ,,Аманет боја и облика“ академског сликара из Београда, Слободана Ганета Милосављевића ( 1945.). Аутор је члан Улус-а и Улупудс-а, излагао је на преко 30 самосталних и око 150 групних изложби. Истичемо уметничка студијска путовања: Атина, Париз, Лондон, Оксфорд, Беч, Будимпешта, Венеција, Хаг, Амстердам, Брисел, Света Гора и др.

 

На годишњицу НАТО бомбардовања је посетио Вељко Стамболија, о изложби је говорио Љубиша Ђидић а програм је водио Небојша Лапчевић.

 

Изложба ће бити отворена до 07. априла.2017. Тог дана ће са почетком у 19 часова бити организован специфичан чин затварања ове изложбе са представљањем едиције Разговори са познатим личностима, у ауторству госта Милоша Јефтића, чија је тема књига и Љубиша Ђидић и Слободан Гане Милосављевић.

Amanet 10 600 x 400

Amanet 13 600 x 900

Amanet 16 600 x 900

ДУШКО РАДОВИЋ –БИО ЈЕДНОМ ЈЕДАН ЛАФ

ИЗЛОЖБА ФОТО-ДОКУМЕНТАЦИЈЕ

Среда 15.03.2017 у `13,00 ЛЕГАТ МИЛИЋА ОД МАЧВЕ

 

Културни центар Крушевац у сарадњи са Народном библиотеком Београда и редакцијом Багдале за децу организовао је изложбу фото-домукменатације ,,Душко Радовић - био једном један лаф“. У име Културног центра Крушевац госте је поздравио директор мр Мирослав Смиљковић. У програму су учествовали аутори изложбе Владислава Ивковић Марковић и Виолета Ђорђевић из Београда (поставка Олга Красић Марјановић) уз учешће чланова редакције крушевачког часописа Багдала за децу (чланови Момир Драгићевић и Вељко Стамболија), и ученици крушевачких Основних школа ,,Драгомир Марковић“, ,,Јован Поповић“ и ,,Владислав Савић Јан“.

Овом приликом је представљен и зборник ,,Поштованом Душку Радовићу“, приређивача професора др Михајла Пантића.

Изложба чији је покровитељ Министарство за културу и информисања Републике Србије ће трајати до 23. марта 2017. године. Програм је водио Небојша Лапчевић, а у програму је учествовала и плесна група Ла Луна.

 

Laf 16 600 x 400

Laf 37 600 x 400

Laf 67 600 x 400

У Легату Милића од Мачве у уторак 07.03.2017 у 19,00 представљен је часопис КЊИЖЕВНЕ НОВИНЕ, гласило Удружења књижевника Србије , и то јануарско-фебруарски бројеви (1257-58). Пред великим бројем љубитеља књижевности о часопису и дугогодишњој сарадњи са Књижевним клубом Багдала, говорио је др Мићо Цвијетић, главни и одговорни уредник часописа. Као специјални гост о Хиландару је беседио др Мирко Ковачевић, а на основу прилога и образложења Љубише Ђидића.
У програму су учествовали и песници чија је поезија заступљена у часопису: Вера Мајска, Гордана Влаховић, др Бранко Ристић, Вељко Стамболија, Мићо Цвијетић , Небојша Лапчевић и Милан Вучићевић; музички тренутак: Владица Радојевић, гитара. Програм је водио Небојша Лапчевић.
Опширније...

srecko zdravkovic plakat 600 x 848

ЛЕГАТ МИЛИЋА ОД МАЧВЕ

ИЗЛОЖБА ,,АРТИЈЕ ОД ВРЕДНОСТИ“ СРЕЋКА ЗДРАВКОВИЋА

У петак 03.03. 2017. у 19,00 отворена је самостална изложба Срећка Здравковића Артије од вредности, значајног академског сликара из Параћина пред великим бројем посетилаца. Излажено је 36 акварела и цртежа који су посебно припремани и за излагање у Паризу и Бањалуци.

О изложби је говорила уредница ликовног програма Марија Стојадиновић и др Предраг Јашовић који је свечано отворио изложбу. Аутор је једно своје дело ,,Афродита“ поклонио господину Братиславу Гашићу за његову свесрдну помоћ култури града. Господин Братислав Гашић је поздравио окупљене љубитеље уметности. Програм је водио Небојша Лапчевић. Изложба је продајна и трајаће до 14 марта.

Традиционално окупљање на крају године ,,Дружељубље“ у уторак 27.12.2016. године са почетком у 13 часова у Легату Милића од Мачве, оганизовали су Културни центар Крушевац и Историјски архив Крушевац. Пред бројним посетиоцима отворене су две изложбе: ,,Развој Крушевца после другог светког рата и друштво“( тумач изложбе архивист Бојана Јовац) и изложба архитекте Предрага Вертовшека ,, Храмови православља“.

Представљен је и нови број (14.) ,,Расински анали“ о којем је говорио др Небојша Ђокић. О годишњици Историјског архива Крушевац, беседио је Нанад Соколовић, и председник Савета Легата Милића од Мачве Љубиша Ђидић, а програм је водио Небојша Лапчевић. На крају програма је служен традиционални коктел – пасуљ по рецепту Милића од Мачве.

druzeljublje2016 20 600 x 400

druzeljublje2016 23 600 x 400

druzeljublje2016 25 600 x 400

druzeljublje2016 27 600 x 400

druzeljublje2016 4 600 x 400

Шеста  годишња изложба УЛУК-а  званично је отворена 13.децембра 2016.године у 19 часова у  Легату Милића од Мачве . На Изложби је прдстављено стваралаштво 19 аутора, 16 чланова Удружења и троје гостију по позиву уметничког савета УЛУК-а.
Учествују: Матија Рајковић, Олгица Лазаревић, Зоран Васиљковић, Зоран Рајковић, Дејан Аксентијевић, Јованка Рашовић, Борис Павловић, Никола Милчев, Богдан Доброта, Немања Панић, Мијодраг Јанковић, Младен Лазаревић, Никола Живић, Марјан Павловић, Марина Павловић-Петров, Слободан Радичевић и гостујући аутори: Жељка Момиров, Јелена Трајковић и Дарко Трајановић.
На самом отварању говорили су Марија Стојадиновић –уредница ликовног програма КЦК, Матија Рајковић испред УЛУК-а и Небојша Лапчевић –урденик програма у Легату Милића од Мачве.

Изложба ће бити отворена до 27.децембра 2016.године.

1Legat 20 600 x 400

1Legat 28 600 x 400

1Legat 6 600 x 400

ВИДЕО ГАЛЕРИЈА КЦК - Webplayer

СтартПретходна123СледећаКрај