Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Културни центар Крушевац, као поливалетна установа у култури, настао је 18. фебруара 1992. године и то спајањем Дома омладине и Крушевац филма. Поглед у мало даљу историју рећи ће нам да је простор у Топличиној 2., пре спајања, егзистирао као ДОМ ОМЛАДИНЕ десетак година, а да су биоскопи почели са радом још далеке 1944. године, тако да је нагомилано искуство од 70 година које Културни центар има иза себе и у сећању, достојно респекта и поштовања.
Од самог почетка рада, па до данас, у неприкидном смо узлету ка остваривању идеје да будемо карика која повезује креативни рад на образовању младих за културна стремљења и презентацију врхунских дела уметничког стваралаштва широкој публици града Крушевца и његове околине.
Циљ нам је да створимо нову организациону културу на темељима онога што је до сада рађено, јер ово је кућа која има резултате. Нашим додатним делатностима ћемо покушати да подигнемо ефективност и ефикасност у послу, на тај начин што ћемо понуду у делатностима које нам нису основне, да поправимо са аспекта тржишног уплива, маркетинга, боље понуде и организације. Морамо да будемо најбољи у ономе што стварамо за наше циљно тржиште.
Бренд ове куће је “Златна кацига” и она остаје основа, а што се мене тиче, инсистираћу да граду вратимо *Свечаности слободе*, онај сјај из ранијих времена, и то ће људи из ове куће одрадити, и мислим да ће Крушевљани бити задовољни… Нећемо запоставити ни један од наших програма које имамо. Заиста смо задовољни тимом искусних људи у свим областима које покривају и урадићемо најбоље за наш град и културу града.
Културни центар Крушевац је водећа установа у култури града Крушевца. Мала креативна јединица која се бори са теретом тешких економских времена са циљем да истраје у својој мисији. Окренути градској и сеоској средини, нагиње афирмацији свих оних који културу носе својим ликом и делом и оних, који културу чувају и гаје у аматерским срединама и условима. Мисија Културног центра Крушевац је да сачува оно што треба да се памти и направи и подстакне нешто што треба да остави траг. Наша врата су отворена свима, грађанима Крушевца, и свим истинским пријатељима културе.

Урадићемо најбоље за културу града Крушевца...

djКултурни центар Крушевац има нови тим, и изванредне људске ресурсе. Али у старту, као привредник и економиста кажем да се и ова фирма у овом критичном времену суочава са проблемом неликвидности, али исти успешно и решава...

Телефон: 037 423-025

И-мејл: kck@kck.org.rs

Get Adobe Flash player

Архива сајта...

АРХИВА САЈТА КЦК
 
Архива КЦК
2008 -2011
Архива КЦК 2012

Важни линкови

U Legatu Milića od Mačve,  u subotu 01.07.2017. sa početkom u 20h otvorena je izložba slika autora Milana Đurića,  akademskog silara iz Budimpešte i direktora Srpskog kulturnog centra u Budimpešti.  Izložbi u organizaciji KCK i Umetčke grupe Arte,  prisustvovali su i članovi te grupe iz Jagodine.  O izložbi je govorila Marija Stojadinović,  urednica likovnog programa KCK,  a program je vodio Nebojša Lapčević.  Izložba će biti otvorena do kraja jula meseca.

elementarno 2

elementarno 11

elementarno 31

Legat Milića od Mačve, Subota, 20. maj 2017. u 20:00

Културни центар Крушевац  је  у  XIV Ноћи музеја понудиo  значајне садржаје на две локације , у Галерији КЦК и у Легату Милића од Мачве.

 Изложба  дигиталних  колажа Портрет витешке кациге Николе Милчева отворена је Галерија КЦК  у 18:30

Никола Милчев, рођен 1983. године у Крушевцу. Основне академске и Мастер студије графичког дизајна, завршио је на Факултету уметности Косовска Митровица.

Тренутно је на другој години интердисциплинарних докторских студија, Универзитета уметности у Београду - смер дигитална уметност.

Самостално излагао три пута, учествовао на више међународних пројеката и колективних изложби.

Изложба ће бити отворена до 15.јуна.

Изложба слика Момчила Моме Антоновића Источник Српства- Храм Светог Саве отворена је у Легату Милића од Мачве у 20:00 сати.

Момчило Мома Антоновић је рођен у Крушевцу 1938. Године. Дипломирао  је  на Академији ликовних уметности у Београду 1963. године, у класи професора Недељка Гвозденовића, код кога је завршио и постдипломске студије, а усавршавао се на студијским путовањима у Француској, Италији, Холандији, Грчкој, Шпанији, Немачкој, САД...

Антоновић је на Факултету ликовних уметности у Београду био редовни професор за предмете сликање и цртање, два пута продекан за наставу и декан у три мандата, а 1989. године био је и гостујући професор на факултетима у Будимпешти и Единбургу. Предавао је и на београдској Академији лепих уметности.

Члан УЛУС-а од 1964. године, Антоновић је имао више од стотину самосталних и учествовао на многобројним колективним изложбама и ликовним колонијама, поставши добитник бројних награда.

Момчило Антоновић је поклонио две слике из овог циклуса, и тиме оплеменио уметничку збирку Легата Милића од Мачве.

Изложба ће бити отворена до 20.јуна.

Уредник  ликовног програма КЦК

Марија Стојадиновић

Небојша Лапчевић

Легат Милића од Мачве

Muz2 51

Muz2 71

Muz2 73

Izložba JADOVNO 41 izazvala je veliko interesovanje posetilaca u Kruševcu a posebno srednjih škola. Organizovano je niz javnih časova istorije  u Legatu Milića od Mačve. Ističemo javne časove profesora istorije Branislava Šoškića, za đake Gimnazije.

Izložba je postavljena do petka.

111

IMG 20170518 143418 2

Легат Милића од Мачве

Четвртак, 11. мај 2017. у 20 сати

 

Biti Rokenrol je više od muzike.

Večeras u Legatu Milića od Mačve bili smo svedoci i učesnici priče o istoriji rokenrola na ovim prostorima od strane dva vrsna autora Petra Pece Popovića, vrsnog rok kritičara, istoričara umetnosti i legende rokenrola i dr Mihajla Pantića, dobitnika mnogih književnih nagrada. Uz muzičku pratnju kruševačkog sastava Blues Rezervata čuli smo gotovo neverovatnu priču o popularnoj muzici dvadesetog veka, koju su stvarale generacije muzičara i poklonika takvog zvuka i načina života.

Knjigu "Biti rokenrol" u izdanju Savremenog glasnika uz recenziju Gorana Petrovića,preporučuje čitaocima: biti rokenrol znači biti slobodan, biti kamen koji se kotrlja, to je poruka rokenrola. Nebojša Lapčević je istakao da su mnoge svetske galerije objašnjavale istoriju rokenrola i pop arta, kao galerija Moma iz Njujorka., objašnjavajući kulturu duha i stvaralačku slobodu.Jer umetnost je slobda.

Kruševac je večeras bio rokenrol.

IMG 7981

IMG 7959

IMG 7960

IMG 7967

IMG 7987

IMG 7993

У Културном центру Крушевац, у Легату Милића од Мачве, у 18. часова, 09. маја на Дан победе над фашизмом, отворена je изложба „Моје Јадовно“, у спомен страдалим Србима и Јеврејима у комплексу усташких логора Госпић-Јадовно-Паг 1941. године.

Пре изложбе приказан je документарни филм „Дан сјећања на Јадовно 1941-2016.“ и одржано предавање Душана Ј. Басташића на тему: ,,О (не)култури заборава“, а на самом почетку програма, присутнима се обратио и директор КЦК мр Мирослав Смиљковић.

Легат Милића од Мачве је био претесан да прими све заинтересоване који су желели да присуствују овом програму. С правом се може рећи да је ово био прави ЈАВНИ ЧАС ИСТОРИЈЕ.

Изложба ће бити постављена од 09. – 19 маја 2017. а може се погледати од 09:00 до 19:00 часова.

Изложба „Моје Јадовно“, аутора Душана Ј. Басташића, Драгослава Илића и Предрага Лозе је пројекат Културног центра Новог Сада и удружења Јадовно 1941.

Програм је водила Слађана Обрадовић, уредик програма КЦК, у сарадњи са Небојшом Лапчевићем.

jadovno 128

jadovno 97

jadovno 84

jadovno 120

Првомајска изложба Удружења ликовних уметника РАСИНИУС отворена је У Легату Милића од Мачве у суботу 29.априла 2017.године у 20 часова.
Публици се обратио председник Удружења РАСИНИУС  Небојша Лапчевић, а затим  и урдедница ликовног прграма Марија Стојадиновић.
Овогодишњи селектори Марија Стојадиновић - уредница лик.програма КЦК  и Владимир Мијајловић академски сликар, једногласно су одлучили да награде ауторе:
Драгана Белић Ђорђевић -прва награда
Зоран Анђелковић Кец -друга награда
Зорица Радојевић -трећа награда
Сава Николић Пољански -специјална награда
Дејан Аксентијевић -специјална награда.

Награђеним ауторима, дипломе је доделио директор КЦК Мирослав Смиљковић, а Изложбу је званично отворио Миленко Михајловић - Председник Самосталних Синдиката Србије за Крушевац и општине.

           Првомајска изложба Удружења ликовних уметника Расинског округа ,,Расиниус“ у оквиру обележавања Међународног празника рада у Легату Милића од Мачве постаје традиционално,с обзиром да се догађа по четврти пут.

Континуитет окупљања око уметничких вредности, стваралачког ентузијазма и око горућих егзенстенцијалних и социјалних прилика доказује се и у овогодишњој саборности.

   У славу слободе уметниког изражавања, честитке свим излагачима.    

 Миленко Михајловић

Председник Самосталних Синдиката Србије

За Град Крушевац и Општине

Последњих пар година на Првомајској изложби Удружења РАСИНИУС, своје радове промовисало је до сада преко педесет професионалних аутора и оних којима је уметност само љубав, а не основна делатност, са подручја Расинског округа и гостујућих уметника по позиву организатора.

На овој изложби можемо сагледати у колико праваца је ликовна уметност заступљена када су у питању и теме, и ликовне технике. Овогодишња Изложба селектована је од 85 радова, а избор различитих мотива и техника доказује да стваралаштво представља осведочену непролазну вредност.

Традиционалне годишње изложбе Удружења доказују да је свака нова продукција занимљивија од претходне, не само по питању различитости избора већ и по поетици која је сажета на једном месту.

                                                                        

Марија Стојадиновић

Уредница ликовног програма КЦК

rasinijusmaj 29

rasinijusmaj 49

rasinijusmaj 66

rasinijusmaj 80

rasinijusmaj 58

ВИДЕО ГАЛЕРИЈА КЦК - Webplayer

СтартПретходна123СледећаКрај