У РИТМУ ЕВРОПЕ – аудиција у Белој сали КЦК

У петак, 31. мартa 2023. у Белој сали КЦК одржана је аудиција за највеће дечије телевизијско музичко такмичење овог типа у Европи „РИТАМ ЕВРОПЕ“. Осим у Крушевцу, аудиције се одржавају још у 24 града и општина Србије.

Такмичење је намењено младима, узраста од 14 до 21 године, која желе да покажу свој певачки или плесачки таленат. Подршку за овај Фестивал дају амбасадори земаља Европе, Европске уније, Аустралије и Израела.

u ritmu evrope 1 u ritmu evrope 3

Одабрани ће имати прилику да свој врхунски таленат за певање и плес усавршавају током вишемесечних припрема, са тренерима гласа као и уметничким директорима сценског перформанса програма „Ритам Европе“.Часове певања са одабраним вокалима, представницима града Крушевца, одржава музички директор „ Србија у ритму Европе“, Милош Марковић. Часове плеса са одабраним плесачким тимом града Крушевца као и вокалима град Крушевца, одржава Милан Милинковић,светски шампион у модерном плесу. Обука ће се одржавати на bootcampovima у Зрењанину и то у три термина, мај, јун и октобар месец у трајању од по три дана.

u ritmu evrope 9 u ritmu evrope 10

Из сваког града, по пропозицијама, могуће је одабрати до шесторо деце. Они у даљем такмичењу представљају свој град.

На крушевачкој аудицији представила су се четири вокала и два плесача. Присутни музички директор Ритма Европе Милош Марковић, кореограф Ритма Европе Милан Милинковић, члан организације Ритма Европе Ненад Јеремић, Немања Антонић, Станко Будимкић и шеф протокола и организације Лазар Веселиновић, донели су одлуку да ће чланице плесног клуба Immortal matrix,плесног студиа La Luna, Дијана Денић и Миљана Миленковић, представљати град Крушевац.Тренер и кореограф је Стефан Вукашиновић. О даљем такмичењу вокала који су се данас представили, одлука ће бити донета у наредној недељи.

u ritmu evrope 2

Јутарњи програм РТС

У укључењу уживо, директорка КЦК, Виолета Капларевић је најавила Завршно вече међународног фестивала хумора и сатире "Златна кацига".

337781590 232313492616695 4881915896287175854 n

 

339278894 914313906474353 4645846690656178482 n

Јутарњи програм РТК

Гостовање директорке Културног центра Крушевац Виолете Капларевић у Јутарњем програму РТК, поводом најаве Завршне вечери међународног фестивала хумора и сатире "Златна кацига".

337611249 561374715976663 6657455985877003627 n

 

337510608 567411468821985 7072688049950653647 n

КРУШЕВАЦ У РИТМУ ЕВРОПЕ

KRUSEVAC U RITMU EVROPE 21 Copy

Аудиција за музичко – плесно такмичење „Ритам Европе“@rhythm_of_europe намењена такмичарима узраста од 14 до 21 године, талентованим за певање и плес са територије Крушевца, биће одржана у Белој сали КЦК, сутра од 17 сати.
”Ритам Европе“ је јединствена дипломатска дечија манифестација у оквиру које деца и млади, кроз сценско – музички наступ, представљају свој град и своју земљу.
Културни центар Крушевац, као партнер на овом пројекту важном за афирмацију и очување уметности и талената из нашег града, позива сву заинтересовану децу и омладину да се пријаве на аудицију. Упућујемо позив образовним институцијама, културно – уметничким друштвима, музичким школама и плесним клубовима из Крушевца, да кроз промоцију манифестације и селекцију деце и омладине, узму учешће у овом пројекту како би продукција одабрала најбоље, који ће бранити боје нашег града и тиме још једном доказати да је Крушевац са разлогом препознат као град младих талената.
Пријава на аудуцију врши се слањем поруке на Инстраграм налог или на @rhythm_of_europe, број телефона +381606555013 (viber/whatsapp). Порука треба да садржи име и презиме, годину рођења и град из којег долазе.
Пријављивање плесне групе могуће је извршити са једног налога путем поруке која ће садржати горе наведене податке за сваког од чланова, а сви плесачи на аудицију морају донети и музику уз коју ће се представити. Уколико неко није у могућности да се пријави раније то може учинити и на дан аудиције.
Одабрани на аудицији, имаће прилику да своје умеће у плесу и песми усавршавају током вишемесечних припрема са врхунским уметницима,, као и са уметничким директорима сценског перформанса „Ритма Европе“.

УМЕТНИЧКИ АНСАМБЛ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ "СТАНИСЛАВ БИНИЧКИ"

PLAKAT MINISTARSTVO ODBRANE Copy

 

У Великој сали Народног музеја одржан је концерт класичне музике у извођењу солиста Уметничког ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички" из Београда. У програму су наступили Катарина Марић, Александар Јовановић, Игор Васиљевић, Катарина Петровић, Татјана Димитров и Анамарија Илић.
Фото: Стефан Јовановић

Binickiii 1 Binickiii 2

Binickiii 4 Binickiii 3

Вече посвећено Горану Ћеличанину поводом 45 година рада

Celicanin plakat Copy

 

У Белој сали КЦК одржано је  уметничко вече посвећено Горану Ћеличанину, поводом 45 година  веома успешног и плодоносног  рада. Поред чланова Драмског студија КЦК, неформалне групе  "Културоциклин" и чланова групе XИ Елевен који су наступили у уметничком делу програма,  своју реч о делу, овогодишњег добитника Награде за животно дело Фестивала "Златна кацига" дали су директорка Културног центра Крушевац Виолета Капларевић, Живота Радосављевић, Слободан Радичевић, Милош Милошевић Шика, Душан Јовић Ђуле, Неђељко Убовић, Ивко Михајловић, Саша Милетић и Братислав Костадинов. 
Програм је уредила и водила Лидија Ужаревић.
celicanin 15 celicanin 33
celicanin 22 celicanin 31

ОДРЖАНА СЕДНИЦА САВЕТА КРУШЕВАЧКО ФИЛОЗОФСКО – КЊИЖЕВНЕ ШКОЛЕ

У градској управи Крушевац, 27. марта одржана је седница Савета крушевачко Филозофске – књижевне школе, у организацији Културног центра Крушевац. Анализиран је рад са 32. Заседања и сублимирани су радови предходног заседања, а који ће се наћи у новом броју Зборника у издању Културног центра Крушевац.

седница филозофи 1

Изабрана је нова тема за овогодишње заседање „ Утицај интелектуалаца данас.“

Такође, утврђена је листа учесника 33. заседања и извршен реизбор чланова Савета школе.За новог председника школе изабран је филозоф др Слободан Кањевац.

седница филозофи 2

Чланове Савета поздравила је директорка КЦК Виолета Капларевић.

33. заседање школе биће одржано, традиционално,у оквиру прославе Видовданских свечаности 24.и 25. јуна 2023.

седница филозофи 3

Организатор је Културни центар Крушевац, а покровитељ град Крушевац.

АПТ „Чкаља“ наставља са гостовањима широм Србије

28 feb SRPSKA DRAMA

 

Алтернативна позoришна трупа „ Чкаља“ сутра, у среду, 27. марта 2023. гостује у Врању са представом СРПСКА ДРАМА , по тексту Синише Ковачевича, а у режији Зорана Кованџића.

Награда листа „БОРБА“ Културном центру Крушевац

         ЛИСТ "Борба" прославио је 101 годину од како је 19. фебруара 1922. године, из штампе изашао први број. На свечаности у Дому Војске Србије, у Београду, у присуству угледних званица из јавног живота, уручена су признања истакнутим личностима и фирмама.

FB IMG 1679940565425

Као и претходних година, додељена су признања установама и појединцима који су у својим областима дали значајан допринос и подржали акције "Борбе".

FB IMG 1679940571628

Крушевачки Културни центар један је од добитника признања. Награду је у име куће примила директорка Виолета Капларевић.

FB IMG 1679940554117

Гостовање представе "Српска драма" у Грачаници

Представа „Српска драма“ одржана је 23. марта у Средњошколском центру у Лапљем Селу.
У представи играју Владимир Јелић, Љубиша Јовановић, Стефан Марковић, Јован Јевтић, Иван Богићевић, Ђорђе Кушић (статиста), Лука Кијачић (статиста), Златко Карановић (статиста).
Представа „Српска драма“ је актуелизована верзија комада Синише Ковачевића у режији Зорана Кованџића, а у извођењу глумаца Алтернативне позоришне трупе „Чкаља“ из Крушевца.
Представа је одиграна у организацији ТО Грачаница, док је њен покровитељ Општина Грачаница.

Gracanica 1 Gracanica 3

Gracanica 5 Gracanica 7

ZALEDJENO KRALJEVSTVO- dečija predstava

kraljevstvo plakat

 

ZALEDJENO KRALJEVSTVO
Dečija predstava- komedija
Pogledajte avanture sneška Olafa, koji uz princa i Anu i Elzu, čine ovu predstavu zabavnom ne samo deci, već i odraslima.
Predstava traje 45 minuta.
BIOSKOP KRUŠEVAC
Nedelja, 9. april u 12 sati
Cena ulaznice 300 din.

2023  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates