Изјава директорке Виолете Капларевић за Регионалну радио телевизију Крушевац

Директорка Културног центра Крушевац, Виолета Капларевић у разговору са новинарком  Регионалне радио телевизије Крушевац Данијелом Карајовић, позвала је грађанке и грађане Крушевца да дају предлоге и тиме помогну у препознавању праве личности која ће понети назив носиоца овогодишње Светосавске награде, којом се награђује и вреднује стваралаштво појединца и његов  допринос у развоју културе, уметности, просвете и науке. 
Овом приликом директорка је најавила и сутрашње полуфинале петог  Фестивала музике за децу Расинског округа, који из године у годину бележи све већи број младих и талентованих учесника. Финале Фестивала биће одржано 10. децембра. 
 
 

ФИЛОЗОФИЈА ЗА ДЕЦУ

 

 

 У библиотеци ОШ „Јован Поповић“ у среду, 30.11.2022. одржано је предавање Филозофија за децу.

 У овој основној школи постоји филозофска секција која побуђује велико интересовање. Поред чланова секције, предавању су присуствовали и запослени у школи.

             Предавачи су били др проф. филозофије Саша Радовановић и професор филозофије Љубомир Петровић,

Предавање се одржало у организацији Културног центра Крушевац у оквиру ког, више од три деценије, ради Крушевачка филозофско-књижевна школа. КФКШ је настала као спонтани наставак Корчуланске филозофске школе обогаћен учешћем бројних књижевних стваралаца и интелектуалаца. Почела је с радом у мају 1989. године. Теме Школе односиле су се на појаве и питања којима су, поред филозофије и књижевности, критички преиспитиване и вредноване и друге области наше културне традиција и актуелних друштвених, интелектуалних и стваралачких изазова.

Поред Културног центра Крушевац у организацији овог сусрета и дружења са младима учествовало је и Српско филозофског друштво, а под покровитељством Министарства за културу и информисање и града Крушевца.

 

           

Изложба радова који су настали на Мастер клас радионицама

У Клубу Културног центра Крушевац 26.11.2022. године  отворена је Изложба радова који су настали на Мастер клас радионицама карикатуре и стрипа у оквиру Међународног фестивала хумора и сатире „Златна кацига“ . На изложби су прочитани радови писане форме са радионица. Полазницима радионица додељене су захвалнице за учешће на Мастер клас радионицама.

izlozbaa 2 izlozbaa 5

izlozbaa 48 izlozbaa 51

Мастер клас 2022.

У току је завршетак рада на овогодишњим Мастер клас радионицама.
Мастер клас 2022. завршава се изложбом и читањем радова насталих на радионицама, данас (субота, 26. новембар) у 12:30 у Клубу КЦК.
master3 2
 
master3 4

MASTER CLASS RADIONICE

 

Мaster class радионице – Међународни фестивал хумора и сатире ЗЛАТНА КАЦИГА за младе до 18 година
У Културном центру Крушевац, 25. и 26. 11. одржавају сe Мaстер клас радионице карикатуре, стрипа и писане форме, које се традиционално организују у оквиру Међународног фестивала хумора и сатире „ЗЛАТНА КАЦИГА“ за најбоље учеснике конкурса. Радионичари раде на тему Јубилеј, Међународног конкурса фестивала за младе до 18 година.
На Мастер клас радионицама учесници имају прилике да се усаврше, стекну нова знања о карикатури и стрипу, наравно, и да се упознају са теоријским знањима из области комедије и сатире, увежбају писање поезије и прозе са комичним и сатиричним садржајем уз помоћ стручних предавача. Дружење и контакти међу учесницима и предавачима су од непроцењивог значаја.
Предавачи на овогодишњим радионицама су Јасмина Павловић за писану форму и Никола Драгаш за карикатуру и стрип.
На радионицама учествују награђени ученици из Панчева, Чачка и Лајковца, ученици крушевачких средњих и основних школа и полазници ликовног студија „Маја Олић“ КЦК.
Овогодишњи Мастер клас завршава се изложбом и читањем радова насталих на радионицама, у суботу, 26.11.2022 у 12:30 у Клубу КЦК.
Master 1 Master 8
Master 15 Master 22

Druženje sa Sarom Bero iz Podgorice

 

U Klubu KCK  organizovano je veče i druženje sa Sarom Bero, majkom bliznakinja sa Daunovim sindromom.
Sara Bero iz Podgorice majka je  dece sa posebnim potrebama  za koju zna ceo Balkan, aktivistkinja za prava osoba sa Daunovim sindromom  i predsednica NVO ,,Ljubav za ljubav” .  Sa 20 godina, na svoj rođendan, u sedmom mesecu trudnoće rodila je bliznakinje Ildu i Irmu, devojčice sa  Daunov sindromom. Sara zbog tog saznanja nije potonula, već je postala simbol nade i snage za mnoge žene u okruženju. Svoj ogroman uticaj na društvenim mrežama Sara Bero koristi kako bi ukazala da sva deca, posebno ona sa smetnjama u razvoju, treba da imaju dostojanstveno odrastanje. 
aaaaa aaaa
aaa a
2022  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates