Изложба награђених карикатура XXVI Међународног фестивала хумора и сатире Златна кацига

Изложба награђених карикатура XXVI Међународног фестивала хумора и сатире Златна кацига званично је отворена 1.априла у 19 сати у Галерији КЦК.

На изложби су представљене награђене карикатуре овогодишњег Фестивала у категорији за одрасле и младе, као и из ужег избора.

Присутне је поздравила Виолета Капларевић, директорка КЦК и Међународног фестивала хумора и сатире Златна кацига.

Признање Класово мајсторско перо уручено је Лазу Средановићу, а награду је уручио Ненад Блажић главни уредник КЦК и уредник Фестивала.

На изложби су уручене дипломе и награде младима за писану и цртану форму. Ове године млади су своју креативност исказали на тему Школа.

Добитници награда за цртану форму ( карикатуру и стрип) су: Прва награда, Николина Јовановић –Школа карикатуре Дом омладине Панчево; Друга награда Ева Остојић Гимназија Чачак; Трећа награда, Филип Каран Дечији културни центар Београд. Специјалне награде добили су Милица Тодоровић, Гимназија Чачак и Миња Ковач, Школа карикатуре Дом омладине Панчево.

За писану форму добитници награда су: Прва награда, Мухамед Дураковић- Живинице БиХ; Друга награда Милица Миџало – ОШ Васа Чарапић, Бели Поток; Трећа награда Теодора Радоњин - Долово.

Специјалне награде добили су: Ђорђе Живковић ОШ Васа Чарапић, Бели Поток, и Ахмед Халибашић - Живинице БиХ.

Награде су уручили Виолета Капларевић, директорка КЦК и Међународног фестивала хумора и сатире Златна кацига, Јелена Вељковић заменица директора КЦК и Ненад Блажић, главни уредник КЦК и уредник Фестивала.

Изложба ће бити отворена до 24.априла.

Марија Стојадиновић

Уредница ликовног програма КЦК

 nedelja1 98nedelja1 110

 nedelja1 97

 

nedelja1 114

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА МИХАЈЛА НИКИТИЋА- ДРУГАЧИЈИ СВЕТ

Изложба фотографија Михајла Никитића званично је отворена у уторак 20.марта  2018.године у 19 сати у Галерији КЦК.

Михајло Никитић рођен 1964. године у Александровцу. Професионални је сниматељ и фотограф.

Завршио је Школу за ТВ и видео продукцију, одсек камера и монтажа. Вишегодишњи је сарадник Радио Телевизије Крушевац и Информативног центра у Александровцу Телевизије Дискос и СОС канала. Аутор великог броја документарних репортажа. Двадесет година рада са видео камером,а последњих десет година посвећено се бави фотографијом.

Живи и ради у Александровцу.  

На изложби је представљено тридесетак фотографија насталих у последњих годину дана током тромесечног боравка у САД-у. Аутор представља серију личних, емоционалних и универзалних импресија ухваћених објективом током боравка у Мајамију и Чикагу.

Изложба је по Конкурсу за излагачку сезону у 2018.години у Галерији КЦК.

 Изложба ће бити отворена до 29.марта 2018.године

  Марија Стојадиновић

Уредница ликовног програма КЦК

 plakat Mihajlo Nikitic

 Maci444 13

Maci444 18

Maci444 6 Maci444 21

 

Изложба слика са колоније "Зимске зоре звезданог Здравиња"

У Дому културе у Здравињу одржана је изложба слика са ликовне колоније "Зимске зоре звезданог Здравиња", на којој је учешће узело десет еминентних аутора. Ово је пета по реду сликарска колонија и ове године трајала је три дана. 2.02.2018.

27710591 2026594430713985 497834471 o 27744267 2026594377380657 3084415 o

Изложба слика са Ликовне колоније "Падешки кладенац 2017."

У петак, 17. новембра 2017. године у Дому културе у Падежу отворена је изложба слика са Ликовне колоније "Падешки кладенац 2017".

Padeya 2

 Padeya 6 

Padeya 8   

   

KONKURS ZA IZLAGAČKU 2018. U GALERIJI KULTURNOG CENTRA KRUŠEVAC

Galerija Kulturnog centra Kruševac raspisuje konkurs za pet termina, za samostano izlaganje u 2018. godini. Poziv je upućen likovnim, primenjenim i multimedijalnim umetnicima. 

Više detalja u opširnijem opisu 

Опширније...

ОКТОБАРСКА ИЗЛОЖБА "ДИМИТРИЈЕ СИМИЋ"

Октобарска изложба Ликовног клуба Димитрије Симић званично је отворена у среду 11. октобра у Малој сали крушевачког позоришта у 18 сати.

Свечаном отварању је присуствовала заменица градоначелника Града Крушевца Весна Лазаревић, а присутне је поздравила директорка КЦК Виолета Капларевић.

Ликовни клуб од 1994. године ради при Културно просветној заједници ( данас КЦК) и окупља ликовне ствараоце, аматере различитих професија и година старости.

На овогодишњој изложби своје стваралаштво представило је 36 аутора.

Октобарска изложба Ликовног клуба Димитрије Симић представља тежњу да се окружењу представи стваралачка продукција настала у протеклих годину дана. Изложбом ликовни ствараоци – чланови Клуба јавности откривају визије и идеје, доказују да друштво без креативности и стваралаштва не може егзистирати.

На овогодишњој Изложби првенствено су заступљене слике у имресионистичком маниру, нешто ређе у експресионистичком.

Изложба ће бити отворена до 25 октобра.

Уредница ликовног програма КЦК

Марија Стојадиновић

Dimitrije 12 Dimitrije 16

Dimitrije 19 Dimitrije 26

2018  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates