Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Културни центар Крушевац, као поливалетна установа у култури, настао је 18. фебруара 1992. године и то спајањем Дома омладине и Крушевац филма. Поглед у мало даљу историју рећи ће нам да је простор у Топличиној 2., пре спајања, егзистирао као ДОМ ОМЛАДИНЕ десетак година, а да су биоскопи почели са радом још далеке 1944. године, тако да је нагомилано искуство од 70 година које Културни центар има иза себе и у сећању, достојно респекта и поштовања.
Од самог почетка рада, па до данас, у неприкидном смо узлету ка остваривању идеје да будемо карика која повезује креативни рад на образовању младих за културна стремљења и презентацију врхунских дела уметничког стваралаштва широкој публици града Крушевца и његове околине.
Циљ нам је да створимо нову организациону културу на темељима онога што је до сада рађено, јер ово је кућа која има резултате. Нашим додатним делатностима ћемо покушати да подигнемо ефективност и ефикасност у послу, на тај начин што ћемо понуду у делатностима које нам нису основне, да поправимо са аспекта тржишног уплива, маркетинга, боље понуде и организације. Морамо да будемо најбољи у ономе што стварамо за наше циљно тржиште.
Бренд ове куће је “Златна кацига” и она остаје основа, а што се мене тиче, инсистираћу да граду вратимо *Свечаности слободе*, онај сјај из ранијих времена, и то ће људи из ове куће одрадити, и мислим да ће Крушевљани бити задовољни… Нећемо запоставити ни један од наших програма које имамо. Заиста смо задовољни тимом искусних људи у свим областима које покривају и урадићемо најбоље за наш град и културу града.
Културни центар Крушевац је водећа установа у култури града Крушевца. Мала креативна јединица која се бори са теретом тешких економских времена са циљем да истраје у својој мисији. Окренути градској и сеоској средини, нагиње афирмацији свих оних који културу носе својим ликом и делом и оних, који културу чувају и гаје у аматерским срединама и условима. Мисија Културног центра Крушевац је да сачува оно што треба да се памти и направи и подстакне нешто што треба да остави траг. Наша врата су отворена свима, грађанима Крушевца, и свим истинским пријатељима културе.

Урадићемо најбоље за културу града Крушевца...

djКултурни центар Крушевац има нови тим, и изванредне људске ресурсе. Али у старту, као привредник и економиста кажем да се и ова фирма у овом критичном времену суочава са проблемом неликвидности, али исти успешно и решава...

Телефон: 037 423-025

И-мејл: kck@kck.org.rs

Get Adobe Flash player

Архива сајта...

АРХИВА САЈТА КЦК
 
Архива КЦК
2008 -2011
Архива КЦК 2012

Важни линкови

У Галерији Милића од Мачве *КОСОВО ПРВИ ПРАГ СРБИЈЕ* у Крушевцу, 28.12.2012. године, у 17:00 одржан је конститутивни састанак савета галерије, а у наставку је одржано традиционално *ДРУЖЕЉУБЉЕ ЗА МИЛИЋА*. О значају и традицији овог дружељубља говорили су мр Мирослав Смиљковић - директор Културног центра Крушевац и Љубиша Бата Ђидић - председник савета Галерије Милића од Мачве, а програм који је обојила певачка група *Лазарице* осмислио је и надахнуто водио Небојша Лапчевић. У току програма представљена је и нова публикација *СЛОВАР ЗА ЛЕГАТ МИЛИЋА ОД МАЧВЕ - КОСОВО ПРВИ ПРАГ СРБИЈЕ*, коју је објавио Културни центар Крушевац.

После програма гостима је послужен традиционални пасуљ по рецепту Милића од Мачве... Ви сте ми сви венац за столом, гости моји! - говорио је у сличним ситуацијама Милић од Мачве, дружећи се са бројним пријатељима...
 

Чланови Савета галерије Милића од Мачве:


Преузмите у пдф-у СЛОВАР ЗА ЛЕГАТ МИЛИЋА ОД МАЧВЕ -
 КОСОВО ПРВИ ПРАГ СРБИЈЕ


Певачка група *Лазарице*
 

Владимир Тасић и мр Мирослав Смиљковић


мр Мирослав Смиљковић - директор КЦК


Чланови Савета галерије Милића од Мачве


Чланови Савета галерије Милића од Мачве

 


ВЕЧНОСТ У БЕСКРАЈУ

Милићу од Мачве

Небом лете посечене брезе,
на истоку се злати огањ рађања.
У бескрај га одвезоше небеске чезе,
са судбином нема погађања!

Сад небом и нашим сновима језди,
дух генија, да рају врата отшкрине!
Колоне прогнаних у мислима гнезди,
ка звездама хита, а за Косово се брине!

Само добро сања и никад се не умори,
као звезде далеке, жеље му трепере.
Силнике никад осмехом не соколи,
све док Србија кожу на шиљак бере!

Еј Милићу, од Мачве поносне,
душа ти у Крушевцу нађе смирај,
а слике што их занос донесе,
у нас луче неизбрисиви сјај!

Тиха ватра сад разумом клија,
светли видик у раму прошлости.
Вечност ће истином да опија,
сваког ко те у срцу угости!

Еј Милићу, нека језде брезе небом,
нека се прелепа нимфа на обали свлачи...
Нас овде и бескрај горе, греје твоје дело!

Вечност је оно што из слика зрачи!

© Љубодраг Обрадовић

ЖИВОТ И КУЛТУРА КОРАЧАЈУ РУКУ ПОД РУКУ!

ВИДЕО ГАЛЕРИЈА КЦК - Webplayer

СтартПретходна123СледећаКрај