Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Културни центар Крушевац, као поливалетна установа у култури, настао је 18. фебруара 1992. године и то спајањем Дома омладине и Крушевац филма. Поглед у мало даљу историју рећи ће нам да је простор у Топличиној 2., пре спајања, егзистирао као ДОМ ОМЛАДИНЕ десетак година, а да су биоскопи почели са радом још далеке 1944. године, тако да је нагомилано искуство од 70 година које Културни центар има иза себе и у сећању, достојно респекта и поштовања.
Од самог почетка рада, па до данас, у неприкидном смо узлету ка остваривању идеје да будемо карика која повезује креативни рад на образовању младих за културна стремљења и презентацију врхунских дела уметничког стваралаштва широкој публици града Крушевца и његове околине.
Циљ нам је да створимо нову организациону културу на темељима онога што је до сада рађено, јер ово је кућа која има резултате. Нашим додатним делатностима ћемо покушати да подигнемо ефективност и ефикасност у послу, на тај начин што ћемо понуду у делатностима које нам нису основне, да поправимо са аспекта тржишног уплива, маркетинга, боље понуде и организације. Морамо да будемо најбољи у ономе што стварамо за наше циљно тржиште.
Бренд ове куће је “Златна кацига” и она остаје основа, а што се мене тиче, инсистираћу да граду вратимо *Свечаности слободе*, онај сјај из ранијих времена, и то ће људи из ове куће одрадити, и мислим да ће Крушевљани бити задовољни… Нећемо запоставити ни један од наших програма које имамо. Заиста смо задовољни тимом искусних људи у свим областима које покривају и урадићемо најбоље за наш град и културу града.
Културни центар Крушевац је водећа установа у култури града Крушевца. Мала креативна јединица која се бори са теретом тешких економских времена са циљем да истраје у својој мисији. Окренути градској и сеоској средини, нагиње афирмацији свих оних који културу носе својим ликом и делом и оних, који културу чувају и гаје у аматерским срединама и условима. Мисија Културног центра Крушевац је да сачува оно што треба да се памти и направи и подстакне нешто што треба да остави траг. Наша врата су отворена свима, грађанима Крушевца, и свим истинским пријатељима културе.

Урадићемо најбоље за културу града Крушевца...

djКултурни центар Крушевац има нови тим, и изванредне људске ресурсе. Али у старту, као привредник и економиста кажем да се и ова фирма у овом критичном времену суочава са проблемом неликвидности, али исти успешно и решава...

Телефон: 037 423-025

И-мејл: kck@kck.org.rs

Get Adobe Flash player

Архива сајта...

АРХИВА САЈТА КЦК
 
Архива КЦК
2008 -2011
Архива КЦК 2012

Важни линкови

На градском тргу, у недељу 25.јуна, одржана је Смотра на којој је учествовало 285 аматера, а проглашен је и свеукупни победник такмичења.

Такмичење је почело крајем марта, а завршено је 18. јуна. Учешће је узело двадесет месних заједница које су се такмичиле у оквиру пет области.

Петочлани жири радио је у саставу:

1.Проф.др Бојана Миленковић (пољопривреда)

2.Слађан Јевтић, учитељ ( образовање)

3.Данијела Јаковљевић, архитекта ( инфраструктура и изградња села),

4.Љиљана Мојсић, дипл. географ (екологија)

5.Дејан Јовановић, организатор програма у култури КЦК(културне делатности)

По оцени жирија, прво место припало је МЗ Макрешане. На другом месту је МЗ Велики Купци, а трећепласирана је МЗ Ломница. Награду за најбољи културно-уметнички програм поделиле су МЗ Пепељевац и Јасика.Осим диплома победници су добили и новчане награде. Прво место-30.000 динара, друго -20.000 динара и треће место и најбољи програм-10.000 динара.

У име организатора, КЦК госте је поздравила помоћник директора , Виолета Капларевић.

Осим помоћника КЦК, првопласираној и трећепласираној МЗ награде су уручили заменик градоначелника Весна Лазаревић и председник Скупштине Града Јасмина Палуровић.

Смотри су присуствовали осим бројне публике, директор и заменик директора КЦК, Мр Мирослав Смиљковић и Јелена Вељковић, директори јавних предузећа и установа, представници јавног и политичког живота града.

19401901 1989172877983955 4158867926222664458 o

19417140 1989163857984857 5080820374181259384 o

IMG 0697

IMG 0786

У Клубу КЦК почеле су журке за ученике основних школа, а поводом краја школске године. Културни центар Крушевац се, традиционално, сваке године труди да организује овај вид дружења за ученике нижих разреда основних школа са територије Града Крушевца, како би основци могли да прославе крај још једне школске године.

IMG 9783

IMG 9785

IMG 9787

U Domu kulture u Lomnici nastupilo je Kulturno umetničko društvo iz Trmčara, u okviru 44. manifestacije Takmičenje sela koju organizuje Kulturni centar Kruševac a pokrovitelj je Grad Kruševac.

Društvo ima 28 članova, uglavnom mladih školskog uzrasta, nastupaju šest godina a na takmičenjima su više puta osvajali značajne nagrade.

Izveli su narodne pesme i igre iz leskovačkog kraja.

1

212 2

212 3

 

Kulturno umetničko društvo „Čarapanski vez“ izvelo je u Kobilju pod vedrim nebom program pod nazivom  „Kobiljsko predvečerje“.

Kobilje trenutno ima 576 punoletnih žitelja a prosečna starost je 40 godina. Ima oko 234 domaćinstva, i ukupno  oko 730 stanovnika. U kulturno umetničkom društvu „Čarapanski vez“ nastupa njih 60, po raznim sekcijama.

O Predvečerju u Kobilju, što je i oficijalni naziv programa, govorio je umetnički rukovodilac Đura Randjelović.

U samom selu a i u  Mesnoj zajednici, radilo se više nego prethodnih godina, svedoči sekretar Mesne zajednice, Nataša Mitić.

Da postoji kategorija entuzijazam u okviru takmičenja, meštani Kobilja sigurno bi pobedili, jer nemaju Dom kulture i čitav program izvode na otvorenom, već godinama.

Untitled2

Untitled

NIKOLA P KOBILJE00241707 28 32

Pobednici Festivala školskog teatra grada Kruševca - FEŠT, po oceni dečijeg žirija, OŠ "Dositej Obradović" sa predstavom "Ožalošćena porodica", kao i članovi istog, u subotu, 03. juna gledali su poklon predstavu Kruševačkog pozorišta "Lepotica i zver", a nakon toga razgovarali su sa glumcima i obišli isto. O pozorišnoj umetnosti i u obilazak Kruševačkog pozorišta vodila ih je glumica Sladjana Ristić Nestorović.

Poklon predstava Lepotica i zver 1

Poklon predstava Lepotica i zver 5

Poklon predstava Lepotica i zver 7

ВИДЕО ГАЛЕРИЈА КЦК - Webplayer

СтартПретходна123СледећаКрај