Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Културни центар Крушевац, као поливалетна установа у култури, настао је 18. фебруара 1992. године и то спајањем Дома омладине и Крушевац филма. Поглед у мало даљу историју рећи ће нам да је простор у Топличиној 2., пре спајања, егзистирао као ДОМ ОМЛАДИНЕ десетак година, а да су биоскопи почели са радом још далеке 1944. године, тако да је нагомилано искуство од 70 година које Културни центар има иза себе и у сећању, достојно респекта и поштовања.
Од самог почетка рада, па до данас, у неприкидном смо узлету ка остваривању идеје да будемо карика која повезује креативни рад на образовању младих за културна стремљења и презентацију врхунских дела уметничког стваралаштва широкој публици града Крушевца и његове околине.
Циљ нам је да створимо нову организациону културу на темељима онога што је до сада рађено, јер ово је кућа која има резултате. Нашим додатним делатностима ћемо покушати да подигнемо ефективност и ефикасност у послу, на тај начин што ћемо понуду у делатностима које нам нису основне, да поправимо са аспекта тржишног уплива, маркетинга, боље понуде и организације. Морамо да будемо најбољи у ономе што стварамо за наше циљно тржиште.
Бренд ове куће је “Златна кацига” и она остаје основа, а што се мене тиче, инсистираћу да граду вратимо *Свечаности слободе*, онај сјај из ранијих времена, и то ће људи из ове куће одрадити, и мислим да ће Крушевљани бити задовољни… Нећемо запоставити ни један од наших програма које имамо. Заиста смо задовољни тимом искусних људи у свим областима које покривају и урадићемо најбоље за наш град и културу града.
Културни центар Крушевац је водећа установа у култури града Крушевца. Мала креативна јединица која се бори са теретом тешких економских времена са циљем да истраје у својој мисији. Окренути градској и сеоској средини, нагиње афирмацији свих оних који културу носе својим ликом и делом и оних, који културу чувају и гаје у аматерским срединама и условима. Мисија Културног центра Крушевац је да сачува оно што треба да се памти и направи и подстакне нешто што треба да остави траг. Наша врата су отворена свима, грађанима Крушевца, и свим истинским пријатељима културе.

Урадићемо најбоље за културу града Крушевца...

djКултурни центар Крушевац има нови тим, и изванредне људске ресурсе. Али у старту, као привредник и економиста кажем да се и ова фирма у овом критичном времену суочава са проблемом неликвидности, али исти успешно и решава...

Телефон: 037 423-025

И-мејл: kck@kck.org.rs

Get Adobe Flash player

Архива сајта...

АРХИВА САЈТА КЦК
 
Архива КЦК
2008 -2011
Архива КЦК 2012

Важни линкови

КРУШЕВАЧКО ПОЗОРИШТЕ

24. МАЈ 2017. У 12 САТИ

Данас је у посети Крушевцу био заменик амбасадора Аустралије Глен Морисон. У Градској управи, пријем за њега су приредиле председник Скупштине Јасмина Палуровић, заменик градоначелника Весна Лазаревић и помоћник градоначелника Оливера Дреновац. Повод посете је пројекат „ Расинска еколошка бајка „ , којом се утиче на свест деце , пре свега ученика нижих разреда основних школа, да стичу еколошка знања, понашање, културу и спознају вредности.

„ Расинска еколошка бајка“ је пројекат којим се обједињавају позоришна интерактивна представа, ( текст Радмила Максимовић, адаптација и режија Лидија Ужаревић, игра Драмски студио „ Бата Миладиновић“ КЦК ), еко квиз у коме су аниматори јунаци - глумци из бајке и интерактивна предавања под називом „ Екологија, шта је то“. Део програма била су и предавања, презентације, и поетско – музички колажи из веронауке , уз ангажовање школских вероучитеља. Манифестација је реализована током априла и маја у градским и сеоским срединама.

Обиласку школа претходила је ликовна колонија одржана у ОШ „ Веселин Николић“, чији су ученици цртали ликовне радове на тему екологије, од којих је осмишљена бојанка као награда најуспешнијим учесницима квиза.

Пројекат је подржан од стране Крушевачке епархије, Округа, Града, Школске управе, КЦК, Удружења за заштиту животне средине “ Расина“, а током реализације укључила се и Аустралијска амбасада.

Поздрављајући присутне госте, професор доктор Радмила Максимовић јавно је похвалила установу Културни центар Крушевац, за изузетну подршку и најквалитетнију сарадњу у граду Крушевцу.

"Изражавамо задовољство што имамо част да сарађујемо са градским већником Радмилом Максимовић и захваљујемо јој се на пригодним речима."

Директор КЦК мр Мирослав Смиљковић

rasinska 3

rasinska 10

rasinska 29

rasinska 111

rasinska 168

Вукашин Трајковић најмлађи полазник Ликовног студија Маја Олић КЦК добитник је друге награде на Ликовном конкурсу Мозак у земљи снова, који је организовало Друштво за неуронауке Србије.

IMG 8157

IMG 8158

Данас је поводом Дана победе над фашизмом, крај Споменика Руским борцима на Расини, одржан програм у организацији Културног центра Крушевац.

Тим поводом венце палим ослободиоцима Крушевца положили су:

  • Испред Града Јасмина Палуровић, председница Скупштине

и Весна Лазаревић, заменица Градоначелника,

  • Начелник Расинског округа Бранислав Весић,
  • Представници Војске Србије,
  • Представници бораца Народноослободилачког рата,
  • Борци ослободилачких ратова Србије 1990-1999.
  • Представници  Координационог савета  руске дијаспоре у Србији и чланови Удружења сународника СВЕСЛАВИЦА
  • Представници других организација, удружења и политичких партија.

У програму су учествовали: Никола Ристић и чланице Етно ансамбла ЛАЗАРИЦА, програм је водио Петроније Пеца Радовановић.

 Уредница програма

Рајна Алексић

IMG 7762

 

IMG 7772

IMG 7751

У Медија центру КЦК, у четвртак 4. маја 2017. године у 10 сати, одржан је састанак Организационог одбора и Савета "ФЕДРАРО 2017". На састанку су присуствовали: председник ОО Јасмина Палуровић, директор КЦК мр Мирослав Смиљковић, заменица директора КЦК Јелена Вељковић, и остали чланови ОО и Савета  "Федраро 2017",

OOFedraro 7

OOFedraro 10

OOFedraro 20

Naš kolega Milovan Živković, radnik Kulturnog centra Kruševac ,pronašao je danas u centru grada kovertu sa isplatnim nalogom banke i 1590 evra gotovog novca . Bez mnogo premišljanja Miša je novac  predao banci u kojoj je neposredno pre toga vlasniku i isplaćen. Na njihov poziv , vremešni Varvarinac koji je penziju stekao radeći u Austriji, ponovo se obreo u banci gde mu je izgubljeni novac vraćen. Kulturni centar sa posebnim ponosom pozdravlja Mišin hunmani gest.

20170503 115121d

На Багдали традиционално обележен 1. мај - Празник рада, у присуству многобројних представника локалне самоуправе, директора јавних предузећа и грађана града Крушевца. Том приликом приређен је пригодан културно уметнички програм.

aa1

aa2

aa3

zahvalna

Данашње окупљање организовно је поводом великог успеха града Крушевца за организовање Европске недеље мобилности – улазак у финале за доделу награде. Презентацији су присуствовали: Драги Несторовић, градоначелник Крушевца, Оливера Дреновац, помоћник градоначелника града Крушевца за екологију, одрживи развој и енергетику, као и  остали представници локалне самоуправе и добитници захвалница.

У име Града и у своје име присутне  је  поздравила Оливера Дреновац, помоћник градоначелника града Крушевца за екологију, одрживи развој и енергетику и одржала презентацију поводом активности у оквиру манифестације "Европска недеља мобилности 16.‐22. септембар 2016. године" која се одржала под слоганом „Интелигентна мобилност. Јака економија“.

После презентације додељене су захвалница учесницима и спонзорима манифестације у Мозаик сали. Захвалнице су поделили Ђорђе Станичић, генерални секретар Сталне конференције градова и општина и Оливера Дреновац, помоћник градоначелника града Крушевца за екологију , одрживи развој и енергетику, после Колаж програма деце вртића "Лептирић" Предшколске установе „Ната Вељковић“.

Поводом Дана Војске Србије 23. априла, у Касарни Цар Лазар у Крушевцу одржана је свечаност којој су присуствовали представници локалне самоуправе и Расинског управног округа, породице палих бораца крушевачког гарнизона, полицијске управе Крушевац и околних општина.

Након смотре, одржан је пригодни програм и награђени радови ученика основних школа на ликовном и литетарном конкурсу. Полазници Ликовног студија ,,Маја Олић" КЦК, освојили су награде на ликовном конкурсу Мој Војиник-Војник Републике Србије:
прву награду Јана Јовановић,  другу награду Миљана Мишовић и трећу награду за најмлађег учесника Вукашин Трајковић.

Прослави су присуствовали полазници Ликовног студија у пратњи родитеља и ликовни педагог и уредница ликовног програма КЦК Марија Стојадиновић.

kasarna 29

kasarna 74

kasarna 79

ВИДЕО ГАЛЕРИЈА КЦК - Webplayer

СтартПретходна123СледећаКрај