Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Културни центар Крушевац, као поливалетна установа у култури, настао је 18. фебруара 1992. године и то спајањем Дома омладине и Крушевац филма. Поглед у мало даљу историју рећи ће нам да је простор у Топличиној 2., пре спајања, егзистирао као ДОМ ОМЛАДИНЕ десетак година, а да су биоскопи почели са радом још далеке 1944. године, тако да је нагомилано искуство од 70 година које Културни центар има иза себе и у сећању, достојно респекта и поштовања.
Од самог почетка рада, па до данас, у неприкидном смо узлету ка остваривању идеје да будемо карика која повезује креативни рад на образовању младих за културна стремљења и презентацију врхунских дела уметничког стваралаштва широкој публици града Крушевца и његове околине.
Циљ нам је да створимо нову организациону културу на темељима онога што је до сада рађено, јер ово је кућа која има резултате. Нашим додатним делатностима ћемо покушати да подигнемо ефективност и ефикасност у послу, на тај начин што ћемо понуду у делатностима које нам нису основне, да поправимо са аспекта тржишног уплива, маркетинга, боље понуде и организације. Морамо да будемо најбољи у ономе што стварамо за наше циљно тржиште.
Бренд ове куће је “Златна кацига” и она остаје основа, а што се мене тиче, инсистираћу да граду вратимо *Свечаности слободе*, онај сјај из ранијих времена, и то ће људи из ове куће одрадити, и мислим да ће Крушевљани бити задовољни… Нећемо запоставити ни један од наших програма које имамо. Заиста смо задовољни тимом искусних људи у свим областима које покривају и урадићемо најбоље за наш град и културу града.
Културни центар Крушевац је водећа установа у култури града Крушевца. Мала креативна јединица која се бори са теретом тешких економских времена са циљем да истраје у својој мисији. Окренути градској и сеоској средини, нагиње афирмацији свих оних који културу носе својим ликом и делом и оних, који културу чувају и гаје у аматерским срединама и условима. Мисија Културног центра Крушевац је да сачува оно што треба да се памти и направи и подстакне нешто што треба да остави траг. Наша врата су отворена свима, грађанима Крушевца, и свим истинским пријатељима културе.

Урадићемо најбоље за културу града Крушевца...

djКултурни центар Крушевац има нови тим, и изванредне људске ресурсе. Али у старту, као привредник и економиста кажем да се и ова фирма у овом критичном времену суочава са проблемом неликвидности, али исти успешно и решава...

Телефон: 037 423-025

И-мејл: kck@kck.org.rs

Get Adobe Flash player

Архива сајта...

АРХИВА САЈТА КЦК
 
Архива КЦК
2008 -2011
Архива КЦК 2012

Важни линкови

Поводом Дана Војске Србије 23. априла, у Касарни Цар Лазар у Крушевцу одржана је свечаност којој су присуствовали представници локалне самоуправе и Расинског управног округа, породице палих бораца крушевачког гарнизона, полицијске управе Крушевац и околних општина.

Након смотре, одржан је пригодни програм и награђени радови ученика основних школа на ликовном и литетарном конкурсу. Полазници Ликовног студија ,,Маја Олић" КЦК, освојили су награде на ликовном конкурсу Мој Војиник-Војник Републике Србије:
прву награду Јана Јовановић,  другу награду Миљана Мишовић и трећу награду за најмлађег учесника Вукашин Трајковић.

Прослави су присуствовали полазници Ликовног студија у пратњи родитеља и ликовни педагог и уредница ликовног програма КЦК Марија Стојадиновић.

kasarna 29

kasarna 74

kasarna 79

ПОШТОВАНИМ ПРИЈАТЕЉИМА И САРАДНИЦИМА

СРЕЋАН УСКРС

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

христос воскресе

Културни центар Крушевац је добио ЗЛАТНУ ПЛАКЕТУ коју додељује Трећа НАУЧНО СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ДРУГОГ ПРИВРЕДНОГ И ТРЕЋЕГ НВО СЕКТОРА СРБИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. Плакету је, у име КЦК примила Слађана Обрадовић- уредник, а додељена је од стране академика проф. др Радета Биочанина.

 

2222 004 600 x 819

Министар културе и информисања Републике Србије Владан Вукосављевић данас је посетио Крушевац. Са градоначелником Драгим Несторовићем и сарадницима, помоћником градоначелника Јеленом Милановић, директорима Народног музеја, Библиотеке и Културног центра, разговарао је о актуелним пројектима града и могућностима сарадње са Министарством у циљу унапређења културних садржаја и обезбеђивања бољих услова за рад институција у култури.  

Министар Вукосављевић је рекао да је  данашња посета део активности Министарства у циљу обиласка значајнијих Културних центара у Србији, како би се на најнепосреднији начин сагледало стање у овој области и помогло локалним самоуправама како материјално, тако и технички, логистички, саветодавно и на сваки други начин.

Након разговора са представницима културе, министар Вукосављевић је изразио задовољство актуелним пројектима у овој области, наводећи да је Крушевац један од градова са највећим издвајањима из буџета. „Осим материјалних средстава која су обезбеђена у високом проценту, у Крушевцу могу да похвалим и то што сам се сусрео са стручним и посвећеним људима који на високо професионалан начин обављају свој посао“.

Министар је такође похвалио пројекат „Градови у фокусу“ као начин кроз који се могу исказати сви потенцијали и специфичности града као посебне културно – историјске и социјалне целине.

Крајњи циљ политике Министарства је децентрализација културног развоја и форсирање локалних средина са свим аутентичностима, остваривање сарадње између градова преко пројеката  и кроз упознавање са локалним миљеима, формирање Стратегије културног развоја. Култура као важан друштвени сегмент, захтева озбиљан приступ и планирање, како би испунила своју мисију и што више се приближила сваком сегменту друштва.

Градоначелник Драги Несторовић је истакао да је Крушевац ове године издвојио између 7 и 8 процената буџета, односно 253 милиона динара за унапређење и развој културних делатности.

Током послледње 3 године, Министарство је определило за Крушевац око 33 милиона.

После радног састанка,  министар Владан Вукосављевић обишао је установе у култури, где се упознао са начином рада и функционисања, као и актуелним проблемима, потребама и плановима.

 
2 Custom

4 Custom

Преузето са сајта Града Крушевца

ODLUKA ZIRIJA RECITATORI 2017

У организацији Културног центра Крушевац у Петак, 10.03.2017. године, завршено такмичење рецитатора града Крушевца, "Песниче народа мог".
Најбољи ученици, у свим категоријама, представљаће Град Крушевац на Окружном такмичењу рецитатора у Александровцу, и то одлуком стручног жирија у саставу:

- Зорица Дуковић, директор Високе школе струковних студија за васпитаче,
- Олга Петковић, професор књижевности,
- Јована Ђорић, глумица.

У категорији нижих разреда, од 1-4. (млађи узраст):

 

1-4. РАЗРЕДА – млађи узраст

р.б.

Име и презиме ученика

Разред

Школа

Предметни наставник

Назив песме и име аутора

1.

Лука Казаић

3.

ОШ Ј.Ј.Змај

Славенка Миладиновић

„По мишљењу..“, Оливера Цупаћ

2.

Ксенија Аврамовић

3.

ОШ С.Бинички

Слободанка Микић

„Плава звезда“, Мирослав Антић

3.

Мартин Томић

4.

ОШ Св. Сава

Славомир Алкесић

„Бабоморац“, Тоде Николетић

У категорији нижих разреда, од 5-8. (средњи узраст):

 

1-4. РАЗРЕДА – млађи узраст

р.б.

Име и презиме ученика

Разред

Школа

Предметни наставник

Назив песме и име аутора

1.

Павле Ивановић

6.

ОШ Ј.Поповић

Силвана Михајловић

        „Први танго“,       Мика Антић

2.

Софија Милетић

8.

ОШ Васа Пелагић

Ана Јовановић

    „Глас Монахиње“,    Д. Максимовић

3.

Мила Тончић

8.

ОШ Ј. Поповић

Силвана Михајловић

      „Твоје је само..“,       В. Милићевић


Стручни жири који је оцењивао такмичаре у категорији виших разреда - старији узраст, радио је у саставу:
- Босиљка Миљковић, професор књижевности,
- Гордана Влаховић, професор књижевности и писац,  и
- Викторија Арсић, глумица.

Одлуком жирија, на Окружно такмичење одабрани су следећи ученици:

 

Старији узраст

р.б.

Име и презиме ученика

Разред

Школа

Предметни наставник

Назив песме и име аутора

1.

Алекса Антић

1.

Медицинска 

Гордана Зајић

             "Срце",               Милан Младеновић

2.

Никола Ристић

1.

Хемијско-технолошка

Драгана Бањац

„Кад Ана решава..“, Б. Петровић

3.

Нађа Милојковић

2.

Економско-трговинска

Стана П. Марковић

           „На бури“,             Д. Максимовић

На конференцији за новинаре одржаној 14.фебруара 2017.године, директор КЦК мр Мирослав Смиљковић је објавио да је Живка Петровић добитник награде СЛОВО ЉУБВЕ. Награда СЛОВО ЉУБВЕ додељује Културни центар Крушевац, а за посебан стваралачки допринос унапређењу и ширењу културе и уметности.

Живка Петровић је музички педагог и професор. Средњу музичку школу је завршила у МШ „Др Војислав Вучковић“ у Нишу, дипломирала на Педагошкој академији у Скопљу, одсек музичке културе. Тренутно ради као професор музичке културе у ОШ „Драгомир Марковић“ у Крушевцу. Годинама је при Културном центру Крушевац водила дечији хор „Невен“. Била је активан члан бројних крушевачких вокалних ансамбала и хорова, као и вокални солиста Градског тамбурашког оркестра. Оснивач је и уметнички руководилац Етно групе „Лазарице“.

Досадашњи добитници награде СЛОВО ЉУБВЕ су: Драгомир Лазић Ђурица (2008.), Миомир Мики Стаменковић (2009.), Павле Бубања (2010.), Живорад Милановић Маки (2011.), Ратомир Рале Мамјановић (2012.), Мирољуб Аранђеловић Расински (2013.), Иван Пудло (2014.), др Давид Перовић (2015.).

Награда се састоји од повеље и новчаног износа од 25.000 динара у нето износу, и биће уручена на свечаној Академији, 20.фебруара 2017. у Белој сали КЦК.

slovoljubveDIR 2 600 x 400

slovoljubveDIR 4 600 x 400

Priznanje Udruženja književnik Srbije, književniku Nebojši Lapčeviću

 

Na svečanoj Svetosavskoj akademiji, 25.01.2016. u 11h, Udruženja književnika Srbije u Francuskoj 7, u Beogradu dodeljene su nagrade istaknutim književnicima koji su obeležili proteklu godinu.
Dobitnik priznanja, ,,Svetosvskog blagodarja" je  i kruševački književnik Nebojša Lapčević. Akademiju je blagoslovio pof. dr Dimitrije Kalezić, uz besedu dr Danice Andrejević, program je vodio glumac Caci Mihajlović, nastupio je i Združeni beogradski hor,  a predsednik Udruženja Književnika, Srbije Radomir Andrić je govorio o nagrađenim piscima.

ВИДЕО ГАЛЕРИЈА КЦК - Webplayer

СтартПретходна123СледећаКрај