Менаџмент и уредници Културног центра Крушевац

Виолета Капларевић

В. д. директор Културног центра Крушевац

Контакт телефон: 037/423-025

e-mail:

следи биографија

Јелена Вељковић

Заменица директора

Културног центра Крушевац

 

Контакт телефон: 037/423-025, локал 12

                                   064/2533494

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Јелена Вељковић, дипл. правник (Нови Сад) где је наставила Мастер студије на смеру Међународно јавно право и апсолвент факултета Политичих наука у Београду на смеру новинарство и јавно информисање. Рођена 16. Августа 1970 . године у Параћину у породици високо образованих интелектуалаца. Основну школу, Гимназију (I, II) и Педагошку академију (III, IV) завршила је у Крушевцу. 
 Више од једне деценије бавила се новинарским радом и то у Дописништву РТС-а у Крушевцу, затим на месту уредника информативног програма тада најгледаније приватне телевизије у овом делу Србије ТВ Плус као и трогодишње ангажовање на највећој приватној телевизији у Србији у то време БК телевизији (Јутарњи програм, а потом и као новинар- дописник за Расински округ). У штампшаним медијима (Илустрована Политика, Вечерње новости, Политика, часопис МАМА, часопис ПУТЕВИ КУЛТУРЕ...) објављивала је у више наврата у готово свим новинарским формама од вести, цртица, аналитичких чланака до сатиричних прича и путописа. У савез новинара Југославије (касније Србије и Црне Горе), а сада УНС примљена је 1997. Године. Од јануара 2000-те стално запослена у Културном центру Крушевац и то на месту стручног сарадника Међународног фестивала хумора и сатире ЗЛАТНА КАЦИГА, а од 2006 -2012. на месту ПР менаџера ове куће. Од јуна 2012. заменик је директора Културног центра Крушевац. Активно се бавила спортом од најранијег периода и то џудоом, падобранством и ронилаштвом. Удата је, мајка једне девојчице.

 

Ненад Блажић

главни и одговорни уредник

Културног центра Крушевац

Контакт телефон: 037/423-025, локал 19

                                  064/8355528

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 Рођен 26.10.1980. године у Крушевцу. Основну и средњу економско-трговинску школу завршио 1999. године у Крушевцу. По занимању, дипломирани струковни менаџер - специјалиста. Високу школу струковних студија пословног менаџмента завршио 2010. године, са просечном оценом 8,26. Дипломирао на специјалистичким студијама пословног менаџмента 2012. године, са просечном оценом 8.52. Активни друштвено-политички радник и признати спортиста. Ожењен, отац једног детета.

  Радна биографија:

– 2004-2008. HCP d.o.o. / Референт продаје спољно-трговинског одељења

–2008-2010. HCP d.o.o. / Руководилац продаје спољно-трговинског сектора

– 2010-2012. HCP d.o.o. / Директор продаје

– 2012-2012. HCP POS d.o.o. / Генерални директор

Објављени радови:

– Ненад Блажић, Пројектни рад, „Процес производње и имплементације фискалних уређаја“, јун 2010. Крушевац,

– Ненад Блажић, Редакцијски одбор, „Крушевац трага за миром“, Новембар 2011. Крушевац,

– Ненад Блажић, Специјалистички рад, „Имплементација SAP CRM решења у савремене пословне процесе“, Април 2012. Крушевац.

 


 

Драгојло Јовић -

Руководилац службе за

ванпрограмске активности и

уредник филмског програма

Контакт телефон:

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 Јовић Р. Драгојло је рођен 01.09.1959. године у Лукову, општина Куршумлија. Средњу школу завршио у Куршумлији као одличан ученик, Економски факултет почео и завршио у Београду као редован студент. Ожењен и родитељ сина Александра (1990) и Николе (1995). 

 

 

Љиљана Панић

уредница програма - координаторка

Контакт телефон: 037/423-025, локал 19

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

 Рођена на Бадњи дан 1960. године у Бресном Пољу.  Завршила  Основну школу Јован Јовановић Змај у Стопањи,  као носилац дипломе Вук Караџић. Гимназију прородно – математичког смера у  Трстенику завршила са одличним успехом. Дипломирала социологију на Филозофском факултету у Београду. Запослена у Културном центру као уредник – координатор програма. Члан редакције часописа Путеви културе. За резултате од нарочитог значаја за афирмацију рада и пословања КЦК, 2012. добила Награду 18. фебруар. Удата, мајка двоје деце и бака двоје унучади.

Јелена Протић Петронијевић

уредница књижевног програма

Контакт телефон: 037/423-025, локал 25

e-mail: 

  Рођена 4. маја 1963. године у Крушевцу, где је завршила основну и средњу школу. Дипломирала на Филолошком факултету у Београду на Групи за општу књижевност са теоријом књижевности. Објавила до сада седам књига поезије и један роман, више интервјуа са вредним и занимљивим људима, објављује књижевне и путописне текстове. Радила као секретар и главни уредник часописа Багдала и као директор Културног центра Крушевац (2000-2006). Сада је уредник књижевног програма у Културном центру у Крушевцу и часописа Путеви културе, била члан жирија Међународног фестивала Златна кацига за 2006, у име домаћина. Објављује књижевне критике, интервјуе, поезију, путописе... у часописима “Књижевни магазин из Београда, Повеља из Краљева, Путеви културе, Град, Православна вера и живот из Крушевца, Ков из Вршца... Поред књига поезије Дани (Багдала, Крушевац,1987), Благодет промене (Универзитетска ријеч, Никшић,1992), Искушавање (Рад,Београд, 1995), Чудо у Лазарици (Црква Лазарица, Крушевац, 1999), објавила и двојезичну књигу Боје Византије (на српском и грчком, Црква Лазарица, Крушевац, 2006) под покровитељством Министарства за дијаспору Републике Србије. Ова књига на два језика имала је представљања у Крушевцу, Београду (Министарство за дијаспору), Солуну (Конзулат Републике Србије), Атини (Амбасада Републике Србије)... Објавила и књигу поезије ПОПИСИВАЧИ, издавач КОВ Вршац, 2011, још једну књигу духовне поезије СА ОБЕ СТРАНЕ ОБЛАКА, издање Православне епархије крушевачке. У издању Чигоја штампе иу Београда, 2016, објавила роман ОВО НИЈЕ РАСТАНАК - мали роман о пријатељству.  Вреди поменути интервјуе са Њ.Светошћу Патријархом Павлом, Радованом Биговићем, Владетом Јеротићем, Владиком Иринејом Нишким, ректором Богословије у Призрену- Милутином Тимотијевићем, са оцем Јованом из Зочишта, оцем Јованом из Лепенца, са мати Иларијом из Покајнице... Са књижевницима Светланом Велмар Јанковић, Весном Крмпотић, Љубом Симовићем, Младеном Марковим, Михајлом Пантићем, Бранком В. Радичевићем, Милованом Данојлићем, Слободаном Ракитићем, Љубицом Милетић, Миланом Комненићем, Вуком Драшковићем... Са балеринама, плесачима, музичарима, сликарима (Анђела Конзоли из Италије), мултимедијалним уметницима (група Ћутутук)... Води Поетски театар-радионицу за креативно писање у Културном центру у Крушевцу.

Лидија Ужаревић 

модератор и координатор

књижевног програма, школе говора и глуме

Контакт телефон: 037/423-025, локал 18

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

   Лидија З. Ужаревић, новинар, културни радник, наставник глуме, глумац-аматер, уредник програма. Рођена 6. 4. 1964. године у Великом Шиљеговцу код Крушевца. Основну школу и Гимназију завршила у Крушевцу. Југословенску и светску књижевност, књижевно-публицистички и наставни смер, апсолвирала на Филолошком факултету у Београду.

  Један од оснивача ТЕАТРА ЗА - првог алтернативног аматерског позоришта у Крушевцу почетком осамдесетих.

   Један од првих новинара сарадника прве градске телевизије РТК и аутор емисије из културе "Ствараоци и дела", хонорарни сарадник РТВ ПЛУС и аутор емисија: "Рефлектор" и "Слово љубве". Радила и као аутор емисија из културе на радио "Чигри", ОК студиу и радио "Рубину"- крушевачке приватне радио станице.

   Од 1997. године члан Савеза новинара Југославије, касније Србије и Црне Горе и Републике Србије.
   Од 1992. до данас стално запослена у Културном центру Крушевац као уредник књижевног програма, наставник у Школи говора и глуме и руководилац Поетског театра. У продукцији КЦК играла у аматерским позоришним представама Радослава Савића, Милије Вуковића и монодрами "Деца пакла", текст Јован Букелић, адаптација Јован Путник, режија Миомир Стаменковић. Године 2010. монодрама “Деца пакала” снимљена је за регооналну Телевизију Крушевац.
Учесник, сценариста, рeдитељ, инспицијент, модреатор-водитељ новогодишњих представа, колаж-прогама, академија, вечери у Културном центру и ван. У оквиру Шкole говора и глиме и Драмског студија "Бата Миладиновиц", као наставник глуме, режира новогодисње и дипломске представе, као и комаде у сарадњи са другим институцијама, удружењима. Уредник је ТИН ФЕСТА, Фестивала средњешколског театра који Културни центар Крушевац организује од 2008. године. Члан редакције часописиа за књижевност и културу “Путеви културе” од оснивања.
  Добитник годишње награде Културног центра Крушевац "18. фебруар" и награде
"Златна значка" КПЗ Србије за 2015. годину.
Активан члан КУД-а "Станислав Бинички" из Јасике и један од оснивача и промотера Музичке манифестације "Станислав Бинички".
   Играла у пвом крушевачком играном филму "Клевета", рeditеља Горана Ерчевића и уметничком филму "Кротка", по тексту Достојевског, у режији Драгана Благојевића.
Дугогодишњи сарадник у драмској и рецитаторској секцији у Дому ученика средњих школа "Пане Ђукић Лимар" и један од координатора уметничког дела Међународног фестивала дечјег стваралаштва који организује ОШ “Вук Караџић” из Крушевца.
  Заступљена у Малој енциклопедији крушевачког краја, приредио мр Слободан Симоновић, издавач “Librokompany”, Краљево, 2006.г.
     Живи у Јасици код Крушевца, удата, има сина Александра и ћерку Катарину.

 

 
 

КОНЦЕРТ ДЕЧИЈЕГ ХОРА

 

21316293 1491576134244767 6927257038184063310 o

deciji hor 28

deciji hor 18

Вечерас је у Белој сали Културног центра Крушевац одржан концерт дечијег хора Музичке школе „Стеван Христић“, као презентација и позив за упис у градски дечији хор који ће радити у оквиру Културног центра Крушевац, а којим ће дириговати професор Виолета Јовановски.

Присутнима се обратила директор КЦК Виолета Капларевић и позвала најмлађе да се прикључе свим секцијама Културног центра Крушевац.

Програм је осмислила и водила уредник дечијег програма КЦК

Рајна Маринковић Алексић

Опширније...

Добродошли у Културни центар Крушевац!

 

ПРИЧА О КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ КРУШЕВАЦ

 

Као што само име каже, Културни центар Крушевац, јесте  кућа која окупља  људе који воле културу, људе  који живе у овом граду, околини, али и оне који долазе из далека, са свих страна света. Пре свега, то је кућа која увек има отворена врата за младе, заинтересоване и талентоване музичаре, плесаче, глумце, писце, сликаре, заправо за оне који тек откривају своје таленте и који желе да уче. Због тога у КЦК постоје уметничке радионице за    говор и глуму (Студио за говор и глуму), Школа балета (класичан и модеран балет), Школа за ритмику и народне игре, Школа плеса, Хип-хоп, Зумба, Ликовни студио, Радионица за креативно писање ...  У КЦК су присутне и групе младих музичара који се припремају и вежбају, неки су успели тако да дођу и већег успеха, првих CD снимака и наступа ...

Многи Крушевљани су први пут били у диско клубу у КЦК, чули и видели први концерт познатих група и извођача, срели познате глумце, новинаре, писце, ликовне уметнике... А преко КЦК и Међународног фестивала хумора и сатире Златна кацига  у град су долазили и долазе најпознатији светски карикатуристи.Млади хумористи и карикатуристи сваке године имају у оквиру фестивала свој конкурс на различите теме (ове годинетема је ПОРОДИЦА...). Омладинско аматерско позориште Крушка такође живи у овој кући.

Културни центар је поникао из Дома омладине пре 22 године, одатле велика посвећеност младима свих узраста, од претшколске деце, преко основаца, средњошколаца, студената, а затим и свих осталих посетилаца и учесника програма. Филм је такође једна од делатности ове куће, Биоскоп Крушевац прати и приказује најпознатије домаће и светске филмове.  За децу се посебно приказују анимирани и играни филмови  у летњем биоскопу у Пионирском парку.

У галеријама КЦК, пре свега у Легату великог српског сликара Милића од Мачве могу се видети актуелни занимљиви радови многих уметника из Србије, Русије, Италије... као и вредна дела из значајних збирки и легата (Милена Павловић Барили, Момо Капор, Оља Ивањицки).

Културни центар Крушевац помаже многим ауторима да објаве своје прве књиге, и, не само то. У часопису ПУТЕВИ КУЛТУРЕ који редовно излази у КЦК налазе место најбољи радови младих сарадника, али, наравно и познатих  аутора, ту су забележени трагови најважнијих културних  догађаја, то је битка са пролазношћу, заустављено и сачувано време.

Кроз рад са културно-уметничким друштвима и другим удружењима наша кућа негује традиционалне вредности и чува баштину нашег краја!

Прича о Културном центру Крушевац могла би бити много дужа. Ипак, ову причу довршавају посетиоци, љубитељи културе ...

                                                                                                                              Јелена Протић-Петронијевић 

Kulturni Centar Kruševac

Topličina 2/2

37000 Kruševac

SRBIJA

Tel.Fax +381 37 423 025

www.kck.org.rs

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Facebook:kulturnicentar.krusevac

Zlatna kaciga/Golden helmet e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Ненад Блажић - Главни и одговорни уредник КЦК
     
КАКО ЋЕМО ЖИВЕТИ БЕЗ КУЛТУРЕ?
 
Културни центар Крушевац је водећа установа у култури града Крушевца. Moжемо слободно рећи да смо генератор поливалентих културних догађаја и амбасадор културе овог дела Србије. Били смо сведоци прогресивног урушавања темеља једног града, који је кроз историју, старију и новију, културну и привредну, био нешто више од подебљане тачке на мапи Србије. И тако са привредом, полако смо губили и потребу за културом, стваралаштвом и локал идентитетом. Само појединци, водили су унапред изгубљене битке да Крушевац, задржи историјско и културно достојанство које му припада.

Са правом припада јер, Крушевац је годинама био и остао расадник талената, које је несебично сејао далеко од себе, у неке друге метрополе, неке дуже филмове, нека народнија позоришта, више музичке бине и неке дебље књиге. И на крају, поново све заборавимо. Сетимо се тек понекад, када та скривена потреба за давно изгубљеним локал индетитетом проради у нама, па поносни наново емпатијом, проживљавамо успех сваког нашег рођеног Чарапана. Размишљамо рационално и приоритете дајемо материјалној тежини. „Кеса са две кифле је тежа од кесе једночасовног културног садржаја, за тачно две кифле тежине“.

Истина, културу не можемо да једемо. Већ смо је појели. Прихватамо чињеницу да као Крушевљани, Срби, Словени,Балканци, за разлику од европског прагматизма, поседујемо источњачку креативност и духовност, таленат за културу и стваралаштво. Али само прихватамо. Не усвајамо. Некако нам је ближи сурови прагматизам за који верујемо да негује материјалне вредности, а културу признаје само у мери чистог економског интереса. Они ретки, који су имали тај благослов да се упознају са западном културом и прагматизмом убрзо схвате колико греше. То просветљење нам, по ко зна који пут, лупи шамар отрежњења који отвара странице историје и случајним одабиром покаже на Винстона Черчила. Њега, који је за време бомбардовања Велике Британије, током Другог светског рата, и предлога смањења буџета за културу, рекао: „ А шта ћемо, ми, онда бранити?“

Културни центар Крушевац је водећа установа у култури града Крушевца. Мала креативна јединица која се бори са теретом тешких економских времена са циљем да истраје у својој мисији. Окренути градској и сеоској средини, нагиње афирмацији свих оних који културу носе својим ликом и делом и оних, који културу чувају и гаје у аматерским срединама и условима. Мисија Културног центра Крушевац је да сачува оно што треба да се памти и направи и подстакне нешто што треба да остави траг. Наша врата су отворена свима, грађанима Крушевца, и свим истинским пријатељима културе.

Ненад Блажић, Главни и одговорни уредник КЦК

 

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Kruševac

U organizaciji UDRUŽENJA ZA BORBU PROTIV ŠEĆERNE BOLESTI U velikoj sali Doma Sindikata sa početkom u 16.00 časova održano je predavanje na temu "Novine u lečenju šećerne bolesti - insulinske pumpe i i-port". Predavanju je prethodio kulturno umetnički program u organizaciji Kulturnog centra Kruševac a u izvođenju KUD-a “BELA RADA” iz Meševa. Oni su se predstavili Igrama iz Šumadije i igrom Bunjevke.

plakat

secerasi 1

secerasi 2

secerasi 3

Примопредаја старог и новог директора КЦК и коктел уз уручивање поклона одлазећем директору

Примопредаја старог и новог директора Културног центра Крушевац и коктел уз уручивање пригодних поклона одлазећем директору

Мр. Мирослав Смиљковић на месту директора Културног центра Крушевац био је пет година. На последњој седници Скупштине Града, за в.д. директора именована је дипломирани менаџер Виолета Капларевић, која је била помоћник директора КЦК, а пре припајања Културно Просветне Заједнице Културном центру и њен директор.

primopredaja 2

primopredaja 1

primopredaja 3

primopredaja 5

primopredaja 6

primopredaja 7

primopredaja 8

primopredaja 4

Први радни састанак новоизабраног в.д. директора Виолете Капларевић са запосленима

У Белој сали Културног центра Крушевац одржан је први радни састанак свих запослених и новоизабраног в.д. директора Виолете Капларевић.

Запосленима је укратко представљен нов концепт рада и план активности у наредном периоду. Приоритет ће бити још богатији и квалитетнији програмски садржаји као и посвећеност раду у култури.

Свим запосленима, својим најближим сарадницима, в.д. директора Виолета Капларевић, пожелела је пуно среће и успеха у даљем раду.

sastanak1

IMG 3841

IMG 3844

МЕЂУОКРУЖНИ САБОР НАРОДНОГ СТВАРАЛАШТВА- 32. ПАДЕШКИ КЛАДЕНАЦ, 1/2. септембар, 2017.

Овог викенда одржан је тридесет други Сабор изворног народног стваралаштва Расинског, Рашког, Поморавског и Моравичког округа – ПАДЕШКИ КЛАДЕНАЦ 2017. Тридесет и две године ова манифестација представља умећа народног духа, и на тај начин чува и промовише, и уједно и оживљава и преноси културну баштину српског народа. Својом песмом и игром представило се око 300 учесника из околних општина и градова – Краљева, Горњег Милановца, Рековца, Јагодине, Бруса, Трстеника и Крушевца. Организатори 32. Падешког кладенца су Месна заједница Падеж, Црквена општина Падеж, Културно уметничко друштво „Полет“ из Падежа и Културни центар Крушевац, а под покровитељством града Крушевца.

Најбољи са овог Сабора, по оцени селектора Савеза аматера Србије наступиће у Горњем Милановцу, првог октобра на 46. Сабору народног изворног стваралаштва Србије, а ове године селектори су били:

 1. Мр Мирјана Дробац, етномузиколог из Београда и
 1. Србољуб Нинковић, кореограф, такође из Београда и секретар Савеза аматера Србије.

Као и претходних година, на „Падешком кладенцу“ изабране су најлепше девојке Сабора, најлепша бака, нај-дилбер, проглашено је и најбоље зготивљено старинско јело, као и најлепша трпеза.

У оквиру такмичарског дела данашњег програма представиће се 14 екипа и то:

 • Певачка етно ансамбл „Лазарице“, Крушевца
 • КУД „Полет“, Падеж
 • КУД „Учитељ Момир“, Риљац
 • КУД „Младост“, Течић и Вукомановац
 • КУД „Извор- Ловци“, Јагодина
 • КУД „Радомир Јаковљевић Јакша“, Велика Ломница
 • КУД „Расина“, Велики Купци
 • КУД „Ћуковац“, Велики Шиљеговац
 • Певачка група „Рибница“, Краљево
 • КУД „Глоговац“, Глоговац
 • Изворна певачка група „Црнућанка“
 • Фрулашка група из Лепенца, Брус
 • КУД „Бела рада“, Мешево
 • Фрулашка група из Крушевца
 • КУД „Традиција“, Трстеник

На овогодишњој колонији учествовало је 7 сликара из нашег краја. То су:

 1. Ђорђе Јоковић,
 1. Владимир Стојадиновић,
 1. Милка Лисинац,
 1. Стеван Миленковић,
 1. Милорад Весић,
 1. Мира Ковачевић и
 1. Сања Луковић.

Најбољи са овог Сабора, по оцени селектора Савеза аматера Србије, који ће одлуку Културном центру Крушевац послати најкасније до 15. септембра, наступиће у Горњем Милановцу, 1. октобра на 46. Сабору народног изворног стваралаштва Србије, а ове године селектори су били:

 1. Мр Мирјана Дробац, етномузиколог из Београда и
 1. Србољуб Нинковић, кореограф, такође из Београда и секретар Савеза аматера Србије.

Као и претходних година, и са овог „Падешког кладенца“ проглашене су најлепше девојке Сабора:

 1. Јелена Јанић, КУД „Расина“, Велики Купци,
 1.    Ина Хинић, ПЕА „Лазарице“, Крушевац,
 1. Андријана Гвозденовић, ПЕА „Лазарице“, Крушевац.

За најлепшу баку изабрана је Снежана Миленковић, члан удружења КУД „Полет“ из Падежа, а за нај-дилбера изабран је Душан Тодоровић, КУД „Расина“ из Великих Купаца. Награда за најбоље зготивљено старинско јело припало је КУД-у „Полет“ из Падежа, а награду за најлепшу трпезу освојило је КУД „Бела Рада“ из Мешева.

9

Padez2017 18

Padez2017 39

Padez2017 68

Padez2017 104

21248228 1355579527892429 7491283564277095520 o

 

 

ЈАВНИ ОГЛАС ЗА ПРИКУПЉАЊЕ ПИСМЕНИХ ПОНУДА У ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊУ У ЗАКУП ОБЈЕКАТ ДЕЧИЈИ ЦЕНТАР ПИОНИРСКИ ПАРК, УЛ. ДУШАНОВА БР.8, КРУШЕВАЦ

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР КРУШЕВАЦ - Топличина 2, Тел/факс: 037 423-025, 
Емаил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ЈАВНИ ОГЛАС
ЗА ПРИКУПЉАЊЕ ПИСМЕНИХ ПОНУДА У ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊУ У ЗАКУП
ОБЈЕКАТ ДЕЧИЈИ ЦЕНТАР ПИОНИРСКИ ПАРК, УЛ. ДУШАНОВА БР.8, КРУШЕВАЦ

ИЗДАВАЊE У ЗАКУП путем јавног оглашавања прикупљањем писмених понуда је пословни простор у Биоскопу “Крушевац”,

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР КРУШЕВАЦ - Топличина 2, Тел/факс: 037 423-025, 
Емаил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ИЗДАВАЊE У ЗАКУП путем јавног оглашавања прикупљањем
писмених понуда је пословни простор у Биоскопу “Крушевац”, Кајмакчаланска бб, десно
од улаза

ЈАВНИ ОГЛАС ЗА ПРИКУПЉАЊЕ ПИСМЕНИХ ПОНУДА У ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊА У ЗАКУП ОБЈЕКТА БИОСКОП „КРУШЕВАЦ“, УЛ.ЧОЛАК АНТИНА ББ, КРУШЕВАЦ

| | Email | Погодака: 74

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР КРУШЕВАЦ - Топличина 2, Тел/факс: 037 423-025, 
Емаил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ЈАВНИ ОГЛАС
ЗА ПРИКУПЉАЊЕ ПИСМЕНИХ ПОНУДА У ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊА У
ЗАКУП ОБЈЕКТА БИОСКОП „КРУШЕВАЦ“, УЛ.ЧОЛАК АНТИНА ББ,
КРУШЕВАЦ

 

 

ПИШУ О КЦК... ЧОВЕКА ЧИНЕ ДЕЛА


У часопису СРПСКА РЕЧ који излази периодично у Чешкој републици, а издаје га српска мањина при СРПСКОМ УДРУЖЕЊУ СВЕТИ САВА, у најновијем броју, изашао је текст под насловом СРЕБРНИ ЈУБИЛЕЈ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА КРУШЕВАЦ. Аутор текста и фотографија је  Александар Гавриловић који је и члан редакције СРПСКЕ РЕЧИ. Главни уредник овог часописа је Бранка Кубеш. Уредничка оријентација обухвата разне теме које се тичу српске културе, друштвених догађања и баштине, са додатним освртом на сарадњу са Чешком републиком ... Треба додати да излажење овог часописа помаже Министарство културе Чешке републике.

20751284 1430890923662699 742283802 n

2017  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates