Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Културни центар Крушевац, као поливалетна установа у култури, настао је 18. фебруара 1992. године и то спајањем Дома омладине и Крушевац филма. Поглед у мало даљу историју рећи ће нам да је простор у Топличиној 2., пре спајања, егзистирао као ДОМ ОМЛАДИНЕ десетак година, а да су биоскопи почели са радом још далеке 1944. године, тако да је нагомилано искуство од 70 година које Културни центар има иза себе и у сећању, достојно респекта и поштовања.
Од самог почетка рада, па до данас, у неприкидном смо узлету ка остваривању идеје да будемо карика која повезује креативни рад на образовању младих за културна стремљења и презентацију врхунских дела уметничког стваралаштва широкој публици града Крушевца и његове околине.
Циљ нам је да створимо нову организациону културу на темељима онога што је до сада рађено, јер ово је кућа која има резултате. Нашим додатним делатностима ћемо покушати да подигнемо ефективност и ефикасност у послу, на тај начин што ћемо понуду у делатностима које нам нису основне, да поправимо са аспекта тржишног уплива, маркетинга, боље понуде и организације. Морамо да будемо најбољи у ономе што стварамо за наше циљно тржиште.
Бренд ове куће је “Златна кацига” и она остаје основа, а што се мене тиче, инсистираћу да граду вратимо *Свечаности слободе*, онај сјај из ранијих времена, и то ће људи из ове куће одрадити, и мислим да ће Крушевљани бити задовољни… Нећемо запоставити ни један од наших програма које имамо. Заиста смо задовољни тимом искусних људи у свим областима које покривају и урадићемо најбоље за наш град и културу града.
Културни центар Крушевац је водећа установа у култури града Крушевца. Мала креативна јединица која се бори са теретом тешких економских времена са циљем да истраје у својој мисији. Окренути градској и сеоској средини, нагиње афирмацији свих оних који културу носе својим ликом и делом и оних, који културу чувају и гаје у аматерским срединама и условима. Мисија Културног центра Крушевац је да сачува оно што треба да се памти и направи и подстакне нешто што треба да остави траг. Наша врата су отворена свима, грађанима Крушевца, и свим истинским пријатељима културе.

Урадићемо најбоље за културу града Крушевца...

djКултурни центар Крушевац има нови тим, и изванредне људске ресурсе. Али у старту, као привредник и економиста кажем да се и ова фирма у овом критичном времену суочава са проблемом неликвидности, али исти успешно и решава...

Телефон: 037 423-025

И-мејл: kck@kck.org.rs

Get Adobe Flash player

Архива сајта...

АРХИВА САЈТА КЦК
 
Архива КЦК
2008 -2011
Архива КЦК 2012

Важни линкови

Уручивањем награда завршен је 17 ФЕДРАРО. Награде је уручила Виолета Капларевић - директорица КПЗ Крушевац. Награду за најбољу представу добила је драмска секција КУД-а *Вук Караџић* из Треботина, Жабара и Мале Врбнице за представу *ЈЕЛЕНА ОМЕРОВА*. Захвалнице свим учесницима ФЕДРАРА уручио је Борисав Чолић председник КУД-а *Вук Карџић* из Треботина, Жабара и Мале Врбнице.
 
Затварајући 17 ФЕДРАРО, Љубодраг Обрадовић, члан организационог одбора и главни и одговорни уредник Културног центра Крушевац је рекао: *Завршетком 17 ФЕДРАРА отпочеле су припреме за 18 ФЕДРАРО*!
 
Пре проглашења победника у Етно кући власника Слободана Стојановића из Жабара, одржан је ОКРУГЛИ СТО ФЕДРАРА на тему: “Аматерско у професионализму и професионално у аматеризму”, а у Дому културе у Треботину изведена је представа Културног центра Крушевац *ЈА ПРЕДСЕДНИК* , по тексту Драгише Павловића, режији Миодрага Динуловића, и у главној улози Драгана Ракића Сингера.


Награђени учесници 17 ФЕДРАРА са жиријем и организаторима

ОДЛУКЕ ЖИРИЈА 17. ФЕДРАРА

На седници Жирија 17 ФЕДРАРА, (Фестивала драмског аматерског стваралаштва Расинског округа) одржаној 18. маја 2013. године у Треботину, жири који је радио у саставу: Јовбанка Андрић, глумица - председница; Милица Тренић - професор, члан; Предраг Ђирић глумац аматер, члан; донео је једногласно следеће одлуке:

1. За најбољу епизодну женску улогу номиноване су: Зорица Крунић Зока за улогу бабасере у представи “КИ кабаре” драмског атељеа Вук Караџић Грабовац Трстеничко позориште и Наташа Марјановић за улогу поротника бр. 9 у представи “12 гневних људи” драмског театра Медицинске школе у Крушевцу.

• Награду добијају:
 • - Зорица Крунић Зока за улогу бабасере у представи “КИ кабаре” драмског атељеа Вук Караџић Грабовац Трстеничко позориште.
 • - Наташа Марјановић за улогу поротника бр. 9 у представи “12 гневних људи” драмског театра Медицинске школе у Крушевцу.

2. За најбољу епизодну мушку улогу номиновани су: Иван Благојевић за улогу Благоја у представи ДР Бранислава Нушића – Гимназије Крушевац и.Немања Јевтовић за улогу апокалиптичара у представи – Драмског студија СШ Свети Трифун Александровац.

• Награду добијају:
 • - Иван Благојевић за улогу Благоја у представи “ДР” Бранислава Нушића – Гимназије Крушевац.
 • - Немања Јевтовић за улогу апокалиптичара у представи – Драмског студија СШ Свети Трифун Александровац.
3. За културу сценског говора награду добија: ансамбл представе “ДР” Крушевачке Гимназије

4. За костимографију награду добија: Иван Антић за костиме у представи “Јелена Омерова” – Драмског студија Вук Караџић.

5. За сценографију награду добија: Драмски студио СШ у Брусу за представу “Гвозден Јовановић- вери кул”.

6. За најбољи избор музике награду добија: За представу Српске мајке хор и музички састав СШ Свети Трифун Александровац .

7. За најбоље техничко вођење представе То ти је лајф Аматерског позоришта Крушевац.

8. Награду за режију добија: Живорад Ђокић за режију представе “Јелена Омерова” – Драмског студија Вук Караџић.

Специјалне награде за глуму добијају:
 • • Александра Чикарић за глимачку бравуру у представи “То ти је лајф” аматерског позоришта “Крушка” Крушевац.
 • • Сандра Јаћовић и Никола Минаковић за партнерство у игри у представи “Српске мајке” СШ” Свети Трифун “ Александровац.
 • • Ксенија Илић за дебитантску улогу Јованке у представи “Јелена Омерова” драмског студија Вук Караџић Треботин.
 • • Јована Павловић за улогу Јефимије и Милунке Савић у представи “ Српске мајке” драмског студија СШ “Свети Трифун” Александровац.

9. ДЕЧЈИ ФЕДРАРО: престава “Мала љубавна бајка”дечије сцене Трстеничког позоришта добија специјалну награду за комплетан сценски наступ на Федрару.

10. За најбољу мушку улогу номиновани су: Зоран Обрадовић за улогу Луке Лабана у представи Професионалац Градског аматерског позориђта Варварин и Дејан Шљивић за улогу Каплар Милоје у Представи Јелена Омерова Драмског студија КУД-а “Вук Караџић” Треботин, Жабаре, М.Врбница.

• Награду за најбољу мушку улогу добијају:
 • - Дејан Шљивић за улогу Каплар Милоја у Представи “Јелена Омерова” Драмског студија КУД-а “Вук Караџић” Треботин, Жабаре, М.Врбница.
 • - Зоран Обрадовић за улогу Луке Лабана у представи Професионалац Градског аматерског позориђта Варварин.

11. За најбољу женску улогу *Микица Ракић* (награда за најбољу женску улогу носи име по преминулој глумици Микици Ракић из Коњуха) номиновани су: Митра Младеновић за улогу Таре у представи ТО То ти је лајф Аматерског позоришта Крушка – Крушевац и Дијана Базић за поротника бр.3 у представи 12 гневих људи Драмског театра Медицинске школе Крушевац

• Награду равноправно добијају:
 • • Митра Младеновић за улогу Таре у представи ”То ти је лајф”Аматерског позоришта Крушка – Крушевац
 • • Дијана Базић за поротника бр.3 у представи 12 гневих људи Драмског театра Медицинске школе Крушевац

12. Жири је одлучио да за Фестивал у Кули предложи представе:
 • • ГИМНАЗИЈА Крушевац - представу Бранислава Нушића “ДР“ у режији Андрије Матића.
 • • ГРАДСКО АМАТЕРСКО ПОЗОРИШТЕ ВАРВАРИН - представу “Професионалац” Душка Ковачевића у режији Зорана Обрадовића.

13. За фестивал ФЕДРАС у Малом Црнићу предложена је представа:
 • • Драмски студио КУД-а „Вук Караџић“ Треботин, Жабаре, Мала Врбница - представу по делу Филипа Диманоара и Адолфа Денерија – коју је посрбио Бранислав Нушич 1913. Јелена Омерова Редитељ: Живорад Ђокић.

14. ЗА НАЈБОЉЕ ПРЕДСТАВЕ ФЕДРАРА 2013.НОМИНОВАНЕ СУ ПРЕДСТАВЕ:

ГИМНАЗИЈА Крушевац представа Бранислава Нушића “ДР“ у режији Андрије Матића ,
ГРАДСКО АМАТЕРСКО ПОЗОРИШТЕ ВАРВАРИН представа “Професионалац” у режији Зоран Обрадовић.
ДРАМСКИ СТУДИО ТРЕБОТИН, ЖАБАРЕ, М. ВРБНИЦА представа “Јелена Омерова” у режији Живорада Ђокића.
 • • Награду добија: - ДРАМСКИ СТУДИО ТРЕБОТИН, ЖАБАРЕ, М. ВРБНИЦА представа “Јелена Омерова” у режији Живорада Ђокића.

Жири 17. ФЕДРАРА:

  Јованка Андрић, глумица – председница,
  Милица Тренић - професор, члан;
  редраг Ђирић глумац аматер, члан;

Жири публике у саставу: Србољуб Павловић, Милутин Јаковљевић и Драган Тодосијевић награду за најбољу представу доделио је представи “ Српске мајке” драмског студија Средње школе “Свети Трифун” Александровац.
ВИДЕО ГАЛЕРИЈА КЦК - Webplayer

СтартПретходна123СледећаКрај