Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Културни центар Крушевац, као поливалетна установа у култури, настао је 18. фебруара 1992. године и то спајањем Дома омладине и Крушевац филма. Поглед у мало даљу историју рећи ће нам да је простор у Топличиној 2., пре спајања, егзистирао као ДОМ ОМЛАДИНЕ десетак година, а да су биоскопи почели са радом још далеке 1944. године, тако да је нагомилано искуство од 70 година које Културни центар има иза себе и у сећању, достојно респекта и поштовања.
Од самог почетка рада, па до данас, у неприкидном смо узлету ка остваривању идеје да будемо карика која повезује креативни рад на образовању младих за културна стремљења и презентацију врхунских дела уметничког стваралаштва широкој публици града Крушевца и његове околине.
Циљ нам је да створимо нову организациону културу на темељима онога што је до сада рађено, јер ово је кућа која има резултате. Нашим додатним делатностима ћемо покушати да подигнемо ефективност и ефикасност у послу, на тај начин што ћемо понуду у делатностима које нам нису основне, да поправимо са аспекта тржишног уплива, маркетинга, боље понуде и организације. Морамо да будемо најбољи у ономе што стварамо за наше циљно тржиште.
Бренд ове куће је “Златна кацига” и она остаје основа, а што се мене тиче, инсистираћу да граду вратимо *Свечаности слободе*, онај сјај из ранијих времена, и то ће људи из ове куће одрадити, и мислим да ће Крушевљани бити задовољни… Нећемо запоставити ни један од наших програма које имамо. Заиста смо задовољни тимом искусних људи у свим областима које покривају и урадићемо најбоље за наш град и културу града.
Културни центар Крушевац је водећа установа у култури града Крушевца. Мала креативна јединица која се бори са теретом тешких економских времена са циљем да истраје у својој мисији. Окренути градској и сеоској средини, нагиње афирмацији свих оних који културу носе својим ликом и делом и оних, који културу чувају и гаје у аматерским срединама и условима. Мисија Културног центра Крушевац је да сачува оно што треба да се памти и направи и подстакне нешто што треба да остави траг. Наша врата су отворена свима, грађанима Крушевца, и свим истинским пријатељима културе.

Урадићемо најбоље за културу града Крушевца...

djКултурни центар Крушевац има нови тим, и изванредне људске ресурсе. Али у старту, као привредник и економиста кажем да се и ова фирма у овом критичном времену суочава са проблемом неликвидности, али исти успешно и решава...

Телефон: 037 423-025

И-мејл: kck@kck.org.rs

Get Adobe Flash player

Архива сајта...

АРХИВА САЈТА КЦК
 
Архива КЦК
2008 -2011
Архива КЦК 2012

Важни линкови

 

У Културном центру Крушевца је 22 маја 2017 г. одржано предавање научника, писца 40-так књига, проф Спасоја Влајића, Мр Милке Кресоја,директора Међународног научног центра за истраживање наслеђа Николе Тесле Београд-Москва-Новосибирск /www.teslaheritage.com/и писца и музичара Слободана Влајића.

 

Проф Спасоје Влајић у свом предавању „МОЋ ЈЕ У МИСЛИМА

ЛЕЧЕЊЕ МИСЛИМА“ је указао да је највиши циљ и крунско достигнуће човека правилно коришћење мозга,енергије мисли и снаге ума.Када се овлада тим достигнућима човек постаје здравији,успешнији и срећнији него пре тога.

Мисли остварују своје телесне и материјалне последице.Ово сазнање има велики значај у вежбама за усавршавање личности,буђење скривених способност, као и на процес лечења.

Мр Милка Кресоја, велики борац за Теслино дело,је указала да је

НИКОЛА ТЕСЛА НАЈМОЋНИЈИ УМ,КОЈИ ЈЕ ИКАДА ЖИВЕО НА ЗЕМЉИ И СВОЈИМ ОТКРИЋИМА ПОСТАВИО ЈЕ ТЕМЕЉЕ САВРЕМЕНЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ.

МНИЦ Н.Тесла из Београда је увео семинар посвећен изучавању великог научника под називом „ТЕСЛИНА ПСИХОЛОГОГИЈА И ТЕХНОЛОГИЈА УСПЕХА“, чији је циљ усавршавање знања и буђење проналазачких способности код наших људи, како би Србија постала један од центара светског проналазаштва. Тако се може постићи и побољшање материјалног стања наших људи. Вежбама треба освестити своје скривене способности да би „човек могао да оствари све што пожели“. Развијање нових Теслиних технологија,заснованих на коришћењу енергије мисли човека, могу имати епохалан значај на развој човека,државе,планете.

Слободан Влајић је својом музиком на 7,8 херца унео ново освежење , уводећи нови талас ширења доброте и љубави међу присутнима, о чему сведоче и 2,5 милиона његових слушалаца на youtube. Својим надахнутим књигама пленио је посебном енергијом светлости и топлоте душе.

macimaci 16

macipred 21

macipred 9

macimaci 11

У среду 17.04.2017. у 20,00 у огранизацији КЦК и Књижевног клуба Багдала представљена је књига ,,Одломци о позном“ Милана Вучићевића, члана Удружења књижевника Србије и члана Књижевног клуба Багдала.

Књига ,,Одломци о позном“ изашла је у време Београдског у издању Повеље Краљево чији су примерци реномирани часописа и едиције били изложени у Легату.

О издањима Повеље и књизи говорили су Дејан Алексић, главни и одговорни уредник и Живорад Недељковић, рецензент и уредник, обојица добитници награда Меша Селимовић као и професор Милош Петровић.

Програм је водио Небојша Лапчевић.

18589023 971714766264713 7545011753768277985 o

 

22

66

IMG 20170517 195853

Традиционално окупљање на дан рођења песникиње Десанке Максимовић одржано је у Белој сали КЦК, 16.маја, 2017. Овог пута је ово окупљање имало поднаслов ПЕСМА, СЛОВО, РЕЧ ДЕСАНКИ -     из отворене радионице - аутори о Десанки.

Учествовали су песници, професори књижевности и ђаци Гимназије, Медицинске, Хемијско-технолошке   и Политехничке школе Милутин Миланковић из Крушевца. Професори-песници: Миланка Милосављевић Милосављевић, Дајана Цветковић, Вукосав Илић, Драгослав Ђорђевић, Вељко Стамболија, Драгослав Ђорђевић и Гордана Влаховић (прозни писац) читали су своје песме и текстове Десанки у част. Чланови Књижевне омладине Гимназије - Анђела Деспотовић и Матија Ђорђевић (гитара) дали су креативни допринос овом догађају. Песме Десанке Максимовић су говорили, поред Лидије Ужаревић, Јелене Ђорђевић,   и Никола Ристић, победник регионалног такмичења рецитатора, као и ђаци крушевачких средњих школа. Треба поменути учешће и допринос професора крушевачке Гимназије, Душице Добродолац и професора српског језика у Медицинској школи, Мирјане Гашић. У овом програму су своје песме говорили и Слађана Бундало и Небојша Лапчевић. Текстове Десанке Максимовић је читала Вера Поповић. Програм је осмислила и водила Јелена Протић Петронијевић.

Видеопрезентацију припремила Јелена Ивановић. Техничка подршка: Бранко Симић и Горан Бабић.

desanka 11

desanka 33

desanka 39

У Белој сали КЦК је одржано представљање првог романа Гордане Влаховић РАЗОДЕВАЊЕ.О књизи су говорили угледни књижевници др Милисав Савић, Миланка Милосављевић Милосављевић и теоретичар књижевности, др Ана Стишовић Миловановић. За музички предах овог пута био је задужен Владица Радојевић. Водитељ програма је Лидија Ужаревић. Видеопрезентацију припремиле Ана Башић и Јелена Протић Петронијевић. Техничка подршка: Бранко Симић, Марко Вишњић и Веркан Гвозденовић.

Vlahovic 1

Vlahovic 2

Vlahovic 3

ВИДЕО ГАЛЕРИЈА КЦК - Webplayer

СтартПретходна123СледећаКрај