У Удружењу књижевника у Београду представљен је 34.број часописа Путеви културе

На дан када се обележава 105 година пробоја Солунског фронта, 15. септембра и Дан српске заставе, у Удружењу књижевника у Београду представљен је 34.број часописа Путеви културе, тема Море.Поводом 20 година излажења часописа говорили су сарадници Зоран Аврамовић, Слободан Симић, а своје прилоге из овог броја представили су: Александар Чотрић, Душица Ивановић, Зоран Вукајловић, Данко Стојић, Мајо Даниловић, Гордана Симић, Дарко Михајловић (рад о песмама насталим у Великом рату), Немања Петронијевић. Програм је водила Јелена Протић Петронијевић, уредник часописа.На самом почетку стихове песме Плава гробница Милутина Бојића говорила је Гордана Симић, у част страдалих војника у Првом светском рату.На самом крају је прочитана песма члана Књижевне омладине, Николе Јовановића, Блуз за 3.мај.Догађају су присуствовали чланови Удружења Крушевљана у Београду, сарадници и пријатељи часописа...

Putevi promocija 3 Putevi promocija 4

Putevi promocija 1 Putevi promocija 2

РАЗГОВОР О КЊИЗИ ЗОРАНА АВРАМОВИЋА "ОДРОЂЕНИ КЊИЖЕВНИК"

У Легату Милића од Мачве, организован је разговор о књизи

др Зорана Аврамовића „Одрођени књижевник“ коју је објавио издавач из Новог Сада „Група север“. О књизи је исцрпно говорио проф. др Милан Брдар, уз присуство бројних учесника Филозофске школе.
Зоран Аврамовић је један од наших најугледнијих социолога културе, који систематским и критичким поступком анализира идеолошке, политичке и националне ставове о српском народу и српско - југословенској стварности у периоду 1990-2020 године, седморице савремених писаца.

Avramovic 2

 

Avramovic 1

 

Avramovic 6

СРБИ ШИРОМ СВЕТА

У Легату Милића од Мачве у организацији КЦК, представили су  

чланови Уметничке групе Арте, коју успешно води Миодраг Јакшић.

Отворена је изложба слика Илије Шауле, уметника из Филаделфије (САД).

Своју поезију је говорио песник Драган Вукашиновић (Швајцараска).

Кантаутор Ведран Иворек је изводио своје композиције.

Миодраг Јакшић као уметнички диреектор групе Арте, говорио је о

Међународном фестивалу Про поет, менаифестацији која је недавно

одржана у Инђији. Програм је водио Небојша Лапчевић.

Srbiii 4 Srbiii 1

Srbiii 6 Srbiii 7

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА "ФИЛАТЕЛИСТ", НАГРАДА МЕША СЕЛИМОВИЋ...

Пред бројном публиком у Белој сали представљена је награђена књига поезије   Филателист аутора Небојше Лапчевића (Награда Меша Селимовић за 2022). О књизи су говориле др Слађана Илић и др Јана Алексић у улози књижевних критичара, поезију је, поред аутора, говорила Слађана Несторовић Ристић, глумица. Програм и разговор са аутором је водила Јелена Протић Петронијевић, уредник програма.

Lapac1 6 Lapac1 7

Lapac2 4 Lapac1 8
Техничка подршка: Марко Вишњић, Веркан Гвозденовић, Лепосава Бошковић.

Избор музике:Стефан Јовановић

ОДРЖАН ПЕСНИЧКИ СУСРЕТ ПОД ДЕСАНКИНИМ ШЕШИРОМ ПО 24. ПУТ

Традиционално песничко окупљање ПОД ДЕСАНКИНИМ ШЕШИРОМ на дан рођења песникиње, одржано је у Клубу КЦК а гост-песник је овог пута био Војислав Карановић, добитник Награде Десанка Максимовић. О награђеној књизи изабраних песама Загрљај у коме никога поред аутора, говорио је мр Драгослав Ђорђевић, а стихове су говорили чланови Књижевне омладине Лука Кијачић, Јована Живковић и глумица Гордана Симић. Уредник и водитељ програма: Јелена Протић Петронијевић.

Desankaa 4 Desankaa 5

Desankaa 1 Desankaa 9

Техничка подршка: Бранислав Симић, Веркан Гвозденовић, Славица Недељковић и Стефан Јовановић.

2023  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates