Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Културни центар Крушевац, као поливалетна установа у култури, настао је 18. фебруара 1992. године и то спајањем Дома омладине и Крушевац филма. Поглед у мало даљу историју рећи ће нам да је простор у Топличиној 2., пре спајања, егзистирао као ДОМ ОМЛАДИНЕ десетак година, а да су биоскопи почели са радом још далеке 1944. године, тако да је нагомилано искуство од 70 година које Културни центар има иза себе и у сећању, достојно респекта и поштовања.
Од самог почетка рада, па до данас, у неприкидном смо узлету ка остваривању идеје да будемо карика која повезује креативни рад на образовању младих за културна стремљења и презентацију врхунских дела уметничког стваралаштва широкој публици града Крушевца и његове околине.
Циљ нам је да створимо нову организациону културу на темељима онога што је до сада рађено, јер ово је кућа која има резултате. Нашим додатним делатностима ћемо покушати да подигнемо ефективност и ефикасност у послу, на тај начин што ћемо понуду у делатностима које нам нису основне, да поправимо са аспекта тржишног уплива, маркетинга, боље понуде и организације. Морамо да будемо најбољи у ономе што стварамо за наше циљно тржиште.
Бренд ове куће је “Златна кацига” и она остаје основа, а што се мене тиче, инсистираћу да граду вратимо *Свечаности слободе*, онај сјај из ранијих времена, и то ће људи из ове куће одрадити, и мислим да ће Крушевљани бити задовољни… Нећемо запоставити ни један од наших програма које имамо. Заиста смо задовољни тимом искусних људи у свим областима које покривају и урадићемо најбоље за наш град и културу града.
Културни центар Крушевац је водећа установа у култури града Крушевца. Мала креативна јединица која се бори са теретом тешких економских времена са циљем да истраје у својој мисији. Окренути градској и сеоској средини, нагиње афирмацији свих оних који културу носе својим ликом и делом и оних, који културу чувају и гаје у аматерским срединама и условима. Мисија Културног центра Крушевац је да сачува оно што треба да се памти и направи и подстакне нешто што треба да остави траг. Наша врата су отворена свима, грађанима Крушевца, и свим истинским пријатељима културе.

Урадићемо најбоље за културу града Крушевца...

djКултурни центар Крушевац има нови тим, и изванредне људске ресурсе. Али у старту, као привредник и економиста кажем да се и ова фирма у овом критичном времену суочава са проблемом неликвидности, али исти успешно и решава...

Телефон: 037 423-025

И-мејл: kck@kck.org.rs

Get Adobe Flash player

Архива сајта...

АРХИВА САЈТА КЦК
 
Архива КЦК
2008 -2011
Архива КЦК 2012

Важни линкови

У Белој сали КЦК је одржано представљање првог романа Гордане Влаховић РАЗОДЕВАЊЕ.О књизи су говорили угледни књижевници др Милисав Савић, Миланка Милосављевић Милосављевић и теоретичар књижевности, др Ана Стишовић Миловановић. За музички предах овог пута био је задужен Владица Радојевић. Водитељ програма је Лидија Ужаревић. Видеопрезентацију припремиле Ана Башић и Јелена Протић Петронијевић. Техничка подршка: Бранко Симић, Марко Вишњић и Веркан Гвозденовић.

Vlahovic 1

Vlahovic 2

Vlahovic 3

Да се подсетимо: УНЕСКО је прогласио 21.март за Светски дан поезије 1999.године са циљем промовисања, читања, писања, објављивања и проучавања поезије широм света. На проглашењу празника је речено да треба одавати признања и подстицај националним, регионалним и интернационалним песничким покретима. Дан поезије се помиње као празник још од 1505, а славио се тада у октобру. Иначе, сада се Национални комитет за прославу Дана поезије налази на Флориди, у Америци. Светски дан поезије широм света се обележава на различите начине.

И ове године се Културни центар Крушевац укључује у прославу Светског дана поезије. И у другим градовима се обележава овај дан, сваке године на другачији начин. У Културном центру Београда је то прослава фестивалског типа и траје два или три дана са много учесника и гостима из иностранства. Ове године је тема ПОЕЗИЈА, МУЗИКА, РОКЕНРОЛ, релација између поезије и музике. С обзиром да је и добитник Нобелове награде музичар, Боб Дилан, дошло се до закључка да је у какофонији различитих звукова, поремећених вредности и глобалним настојањима за освајањем материјалних добара, оваква тема потребна и лековита. Ми знамо да и поезија и музика оплемењују наш живот и чине нашу стварност лепшом, или бар подношљивијом.

Учесници програма за Светски дан поезије 2017: Саша Милетић, Далибор Ђокић, најуспешнији учесници Песничког маратона КЦК, уз музичко-лирски допринос Владице Радојевића, гитара, затим песникиња Слађана Бундало, уз професора Драгослава Ђорђевића и чланове Књижевне омладине крушевачке Гимназије и Луку Палолића, ученика Гимназије који нас је подсетио да је прошло 100 година од одласка Владислава Петковића Диса. После најављеног програма, на позив водитеља, свој допринос овој вечери су дали и афористичари Ивко Михајловић и Братислав Костадинов, као и песници Горан Минић, Љубодраг Обрадовић, Вељко Стамболија, Мирко Стојадиновић, Градимир Карајовић, Слободан Ценци Ратко Тодосијевић Баћо. Уредник програма је Јелена Протић Петронијевић.

Poezija1 14 600 x 400

Poezija1 8 600 x 400

Poezija1 600 x 400

У Белој сали Културног центра одржана је промоција дечије књиге Еколошка енциклопдија за децу са коментарима, коју су приредиле сестре Тара и Ђурђија Биочанин.О књизи су говорили Епископ Крушевачки Господин Давид, проф.др Драгиша Марковић и др.Олгица Несторовић. У програму су учествовали ученици ОШ Јован Поповић”који су читали изабране текстове из књиге као и песници Љубодраг Обрадовић и Мића Живанчевић.

Програм осмислила и водила Слађана Обрадовић.

2222 015 600 x 400

2222 022 600 x 400

2222 036 600 x 400

2222 063 600 x 400

2222 003 600 x 400

У организацији КЦК, а под покровитељством Града Крушевца, 28. Крушевачка Књижевно Филозофска школа, одржаће се 23. и 24. јуна 2017.године, одлучено је на седници Савета којом је председавао председник, проф.др Марко Недић. Савет је одредио овогодишњу тему „Филозофија и књижевност и нови медији“ као и листу потенцијалних учесника. Школа ће свечано почети са радом у градској кући, а остале сесије ће се одржати у Белој сали КЦК и Амфитеатру Високе школе струковних студија за васпитаче у Крушевцу. До краја марта изаћи ће из штампе зборник научних радова који су излагани на 27. Школи, а тема је била „Од корена до деоба-друштвена и културна слика Србије у 20. веку. На седници је анализиран рад претходне школе уз предлог да се ове године оствари интерактивни однос слушалаца и излагача. У том смислу, Савет је на седници подржао жељу Високе школе струковних студија за васпитаче да оствари сарадњу са Школом, укључујући професоре и студенте у рад Школе.

Осим представника Удружења књижевника Србије, Српског филозофског друштва, седници су присуствовали и остали чланови Савета, заменик и помоћник градоначелника за друштвене делатности, Весна Лазаревић и др Јелена Милановић и помоћник директора КЦК Виолета Капларевић.

 


Опширније...

Devetka plakat2 600 x 422

У Белој сали КЦК представљена је књиге прича ДЕВЕТКА аутора Душана Пејчића Дуце.Учеснике и публику је поздравио директор КЦК, мр Мирослав Смиљковић, уз подсећање на крушевачке кафане. Програм је осмишљен као сценско-музичко вече са освртом на књигу о којој су говорили Јелена Протић Петронијевић и Момир Драгићевић. Драмски део, први део програма, извели су професори ОШ Јован Поповић као глумци, предвођени Милијом Вуковићем, прваком Крушевачког позоришта. Улогу конобара Ђолета имао је Драган Ракић Сингер, а у осталим улогама су: Дејан Радмановац, Горан Милићевић, Влада Ацковић, Бојан Миладиновић и Марко Маринковић. Видеопрезентацију је припремила Ана Башић а техничка помоћ овог догађаја су Бранко Симић, Марко Вишњић и Веркан Гвозденовић.

Књигу која садржи анегдоте из чувене крушевачке кафане Деветка представио је на свој начин и сам Дуца Пејчић уз оркестар и солисте: Раду Бајић, Миленка Рајчића, Мирослава Живановића, Миодрага Симића Симкета и Милета Ђурића... на задовољство публике Беле сале КЦК.

Опширније...

ВИДЕО ГАЛЕРИЈА КЦК - Webplayer

СтартПретходна123СледећаКрај