Менаџмент и уредници Културног центра Крушевац

Виолета Капларевић

В. д. директор Културног центра Крушевац

Контакт телефон: 037/423-025

e-mail:

следи биографија

Јелена Вељковић

Заменица директора

Културног центра Крушевац

 

Контакт телефон: 037/423-025, локал 12

                                   064/2533494

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Јелена Вељковић, дипл. правник (Нови Сад) где је наставила Мастер студије на смеру Међународно јавно право и апсолвент факултета Политичих наука у Београду на смеру новинарство и јавно информисање. Рођена 16. Августа 1970 . године у Параћину у породици високо образованих интелектуалаца. Основну школу, Гимназију (I, II) и Педагошку академију (III, IV) завршила је у Крушевцу. 
 Више од једне деценије бавила се новинарским радом и то у Дописништву РТС-а у Крушевцу, затим на месту уредника информативног програма тада најгледаније приватне телевизије у овом делу Србије ТВ Плус као и трогодишње ангажовање на највећој приватној телевизији у Србији у то време БК телевизији (Јутарњи програм, а потом и као новинар- дописник за Расински округ). У штампшаним медијима (Илустрована Политика, Вечерње новости, Политика, часопис МАМА, часопис ПУТЕВИ КУЛТУРЕ...) објављивала је у више наврата у готово свим новинарским формама од вести, цртица, аналитичких чланака до сатиричних прича и путописа. У савез новинара Југославије (касније Србије и Црне Горе), а сада УНС примљена је 1997. Године. Од јануара 2000-те стално запослена у Културном центру Крушевац и то на месту стручног сарадника Међународног фестивала хумора и сатире ЗЛАТНА КАЦИГА, а од 2006 -2012. на месту ПР менаџера ове куће. Од јуна 2012. заменик је директора Културног центра Крушевац. Активно се бавила спортом од најранијег периода и то џудоом, падобранством и ронилаштвом. Удата је, мајка једне девојчице.

 

Ненад Блажић

главни и одговорни уредник

Културног центра Крушевац

Контакт телефон: 037/423-025, локал 19

                                  064/8355528

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 Рођен 26.10.1980. године у Крушевцу. Основну и средњу економско-трговинску школу завршио 1999. године у Крушевцу. По занимању, дипломирани струковни менаџер - специјалиста. Високу школу струковних студија пословног менаџмента завршио 2010. године, са просечном оценом 8,26. Дипломирао на специјалистичким студијама пословног менаџмента 2012. године, са просечном оценом 8.52. Активни друштвено-политички радник и признати спортиста. Ожењен, отац једног детета.

  Радна биографија:

– 2004-2008. HCP d.o.o. / Референт продаје спољно-трговинског одељења

–2008-2010. HCP d.o.o. / Руководилац продаје спољно-трговинског сектора

– 2010-2012. HCP d.o.o. / Директор продаје

– 2012-2012. HCP POS d.o.o. / Генерални директор

Објављени радови:

– Ненад Блажић, Пројектни рад, „Процес производње и имплементације фискалних уређаја“, јун 2010. Крушевац,

– Ненад Блажић, Редакцијски одбор, „Крушевац трага за миром“, Новембар 2011. Крушевац,

– Ненад Блажић, Специјалистички рад, „Имплементација SAP CRM решења у савремене пословне процесе“, Април 2012. Крушевац.

 


 

Драгојло Јовић -

Руководилац службе за

ванпрограмске активности и

уредник филмског програма

Контакт телефон:

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 Јовић Р. Драгојло је рођен 01.09.1959. године у Лукову, општина Куршумлија. Средњу школу завршио у Куршумлији као одличан ученик, Економски факултет почео и завршио у Београду као редован студент. Ожењен и родитељ сина Александра (1990) и Николе (1995). 

 

 

Љиљана Панић

уредница програма - координаторка

Контакт телефон: 037/423-025, локал 19

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

 Рођена на Бадњи дан 1960. године у Бресном Пољу.  Завршила  Основну школу Јован Јовановић Змај у Стопањи,  као носилац дипломе Вук Караџић. Гимназију прородно – математичког смера у  Трстенику завршила са одличним успехом. Дипломирала социологију на Филозофском факултету у Београду. Запослена у Културном центру као уредник – координатор програма. Члан редакције часописа Путеви културе. За резултате од нарочитог значаја за афирмацију рада и пословања КЦК, 2012. добила Награду 18. фебруар. Удата, мајка двоје деце и бака двоје унучади.

Јелена Протић Петронијевић

уредница књижевног програма

Контакт телефон: 037/423-025, локал 25

e-mail: 

  Рођена 4. маја 1963. године у Крушевцу, где је завршила основну и средњу школу. Дипломирала на Филолошком факултету у Београду на Групи за општу књижевност са теоријом књижевности. Објавила до сада седам књига поезије и један роман, више интервјуа са вредним и занимљивим људима, објављује књижевне и путописне текстове. Радила као секретар и главни уредник часописа Багдала и као директор Културног центра Крушевац (2000-2006). Сада је уредник књижевног програма у Културном центру у Крушевцу и часописа Путеви културе, била члан жирија Међународног фестивала Златна кацига за 2006, у име домаћина. Објављује књижевне критике, интервјуе, поезију, путописе... у часописима “Књижевни магазин из Београда, Повеља из Краљева, Путеви културе, Град, Православна вера и живот из Крушевца, Ков из Вршца... Поред књига поезије Дани (Багдала, Крушевац,1987), Благодет промене (Универзитетска ријеч, Никшић,1992), Искушавање (Рад,Београд, 1995), Чудо у Лазарици (Црква Лазарица, Крушевац, 1999), објавила и двојезичну књигу Боје Византије (на српском и грчком, Црква Лазарица, Крушевац, 2006) под покровитељством Министарства за дијаспору Републике Србије. Ова књига на два језика имала је представљања у Крушевцу, Београду (Министарство за дијаспору), Солуну (Конзулат Републике Србије), Атини (Амбасада Републике Србије)... Објавила и књигу поезије ПОПИСИВАЧИ, издавач КОВ Вршац, 2011, још једну књигу духовне поезије СА ОБЕ СТРАНЕ ОБЛАКА, издање Православне епархије крушевачке. У издању Чигоја штампе иу Београда, 2016, објавила роман ОВО НИЈЕ РАСТАНАК - мали роман о пријатељству.  Вреди поменути интервјуе са Њ.Светошћу Патријархом Павлом, Радованом Биговићем, Владетом Јеротићем, Владиком Иринејом Нишким, ректором Богословије у Призрену- Милутином Тимотијевићем, са оцем Јованом из Зочишта, оцем Јованом из Лепенца, са мати Иларијом из Покајнице... Са књижевницима Светланом Велмар Јанковић, Весном Крмпотић, Љубом Симовићем, Младеном Марковим, Михајлом Пантићем, Бранком В. Радичевићем, Милованом Данојлићем, Слободаном Ракитићем, Љубицом Милетић, Миланом Комненићем, Вуком Драшковићем... Са балеринама, плесачима, музичарима, сликарима (Анђела Конзоли из Италије), мултимедијалним уметницима (група Ћутутук)... Води Поетски театар-радионицу за креативно писање у Културном центру у Крушевцу.

Лидија Ужаревић 

модератор и координатор

књижевног програма, школе говора и глуме

Контакт телефон: 037/423-025, локал 18

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

   Лидија З. Ужаревић, новинар, културни радник, наставник глуме, глумац-аматер, уредник програма. Рођена 6. 4. 1964. године у Великом Шиљеговцу код Крушевца. Основну школу и Гимназију завршила у Крушевцу. Југословенску и светску књижевност, књижевно-публицистички и наставни смер, апсолвирала на Филолошком факултету у Београду.

  Један од оснивача ТЕАТРА ЗА - првог алтернативног аматерског позоришта у Крушевцу почетком осамдесетих.

   Један од првих новинара сарадника прве градске телевизије РТК и аутор емисије из културе "Ствараоци и дела", хонорарни сарадник РТВ ПЛУС и аутор емисија: "Рефлектор" и "Слово љубве". Радила и као аутор емисија из културе на радио "Чигри", ОК студиу и радио "Рубину"- крушевачке приватне радио станице.

   Од 1997. године члан Савеза новинара Југославије, касније Србије и Црне Горе и Републике Србије.
   Од 1992. до данас стално запослена у Културном центру Крушевац као уредник књижевног програма, наставник у Школи говора и глуме и руководилац Поетског театра. У продукцији КЦК играла у аматерским позоришним представама Радослава Савића, Милије Вуковића и монодрами "Деца пакла", текст Јован Букелић, адаптација Јован Путник, режија Миомир Стаменковић. Године 2010. монодрама “Деца пакала” снимљена је за регооналну Телевизију Крушевац.
Учесник, сценариста, рeдитељ, инспицијент, модреатор-водитељ новогодишњих представа, колаж-прогама, академија, вечери у Културном центру и ван. У оквиру Шкole говора и глиме и Драмског студија "Бата Миладиновиц", као наставник глуме, режира новогодисње и дипломске представе, као и комаде у сарадњи са другим институцијама, удружењима. Уредник је ТИН ФЕСТА, Фестивала средњешколског театра који Културни центар Крушевац организује од 2008. године. Члан редакције часописиа за књижевност и културу “Путеви културе” од оснивања.
  Добитник годишње награде Културног центра Крушевац "18. фебруар" и награде
"Златна значка" КПЗ Србије за 2015. годину.
Активан члан КУД-а "Станислав Бинички" из Јасике и један од оснивача и промотера Музичке манифестације "Станислав Бинички".
   Играла у пвом крушевачком играном филму "Клевета", рeditеља Горана Ерчевића и уметничком филму "Кротка", по тексту Достојевског, у режији Драгана Благојевића.
Дугогодишњи сарадник у драмској и рецитаторској секцији у Дому ученика средњих школа "Пане Ђукић Лимар" и један од координатора уметничког дела Међународног фестивала дечјег стваралаштва који организује ОШ “Вук Караџић” из Крушевца.
  Заступљена у Малој енциклопедији крушевачког краја, приредио мр Слободан Симоновић, издавач “Librokompany”, Краљево, 2006.г.
     Живи у Јасици код Крушевца, удата, има сина Александра и ћерку Катарину.

 

 
 

 


Марија Стојадиновић- уредник програма клуба КЦК и кустос галерије Милића од Мачве.

Рођена 29. 10. 1977. године у Крушевцу. Завршила Факултет примењених уметности и дизајна, на Универзитету уметности у Београду, одсек примењено вајарство (1995-2000).

Mастер студије завршила на Академији уметности у Београду ( 2012), смер креирање имиџа у уметности и медијима и стекла звање , мастер драмски и аудиовизуелни уметник .

Од 2002 - 2008 радила као ликовни педагог у основној школи. Од 2008. ради у Културном центру Крушевац као уредник програма клуба КЦК, и организатор ликовне колоније “Сликамо за КЦК”. Активо се бави сликарством и излаже у земљи и иностранству.

Награде: Награда Октобарског салона 2000, Уметничка галерија Крушевац, Награда најтелатованијим студентима ФПУД, Фонд Благо 2000, Сан Франциско 1998. L aigle de Nice: Vilue de Saint-Jean-Cap-Ferrat, Nica, Francuska 1998. Prix de La Ville du Cannet, Ница, Француска 1998. Награда на отвореном конкурсу за идеју и решење Чубурске песме, Београд.
 
Погледајте Маријин сајт www.marijastojadinovic.com


Слађана Обрадовић - уредник трибина, школа и секција КЦК

Рођена 1968 године у Крушевцу. Дипломирала на Филозофском факултету у Београду, катедра за социологију 1993 године. У Културном центру запослена од 1995. године као уредник трибина и координатор уметничких радионица.


Радивоје Симић
- уредник музичког програма


Биографија следи...


Рајна Маринковић-Алексић
- уредник дечјег програма КЦК.

Рођена 16.04.1972. године у Крушевцу. Завршила Педагошку академију у Крушевцу. Радила као учитељ од 1992-1997. године у Прокупљу. У периоду од 1998-2007. године радила у Културно просветној заједници као шеф рачуноводства. Као уредник дечјег програма ради у Културном центру Крушевац од 2007. године.


Душица Миленковић
- уредник дечијег програма


Биографија следи...Небојша Лапчевић – технички секретар Галерије Милића од Мачве.

Рођен је 1966. године у Крушевцу. Објавио је збирку песама СЕМЕ НА ВЕТРУ,1999, (Багдала, Крушевац), прозни триптих - митске приче ОВАПЛОДЈАВАНЈЕ, 2000. Збирку поезије и прозе ПЕСНИК И НЈЕГОВИ МОДЕЛИ (Багдала и Апостроф, Београд), збирку песама СТРОФЕ У ПРАСЛИКАМА (Чигоја штампа) и лезе драму РИМСКА ПРИЧА , 2004. (Чигоја, Београд), публицистичка књига из спортске културе прпмовисана у Медија Центру Црвене Звезде СРЦЕ НА ТЕРЕН, 2005, (Народна Књига, Београд), кратке приче УЛАЗ НА ЈУЖНА ВРАТА, 2007 (Народна књига, Београд),). Објављивао у више листова и часописа. Преводјен на италијански, македонски, грчки, шведски и бугарски. Наградјен је Расинским Цветом, 2001. за књигу Песник и његови модели, за издавачки подухват године. Члан је Књижевног клуба Багдала и Удружења књижевника Србије. Активан је у Уредништву Багдала за децу, и редакцији часописа Путеви Културе. Ради у Културном Центру Крушевац, у Легату Милића од Мачве. Живи у Крушевцу.


Лидија Ужаревић - модератор и координатор књижевног програма, школе говора и глуме.

Рођена 06.04.1964. године у Великом Шиљеговцу код Крушевца. Основну школу и Гимназију (смер култура и информисање) завршила у Крушевцу. Апсолвирала југословенску и светску књижевност, књижевно-публицистички и наставни смер, на Филолошком факултету у Београду. Заједно са Љиљаном Маринковић, у издању литерарне секције ОШ Драгомир Марковић из Крушевца, 1979. године објавила песничку књигу *Нисам као пре*. Један од оснивача ТЕАТРА ЗА - првог алтернативног аматерског позоришта у Крушевцу, почетком осамдесетих, у оквиру којег учествује као глумац (представе Тамо преко, Кад се сетим мила душо, Пољска 1968, са којом учествује на БАП-у И БРАМС-у 1984/85). Један од првих новинара - сарадника прве градске телевизије РТК и аутор емисије из културе *Ствараоци и дела* (1991-1992). Више од деценију хонорарни сарадник РТВ ПЛУС. Од 1992. године до данас стално запослена у КЦК као уредник књижевног програма, наставник у школи говора и глуме и руководилац Поетског театра. Водитељ значајних манифестација у граду и ван, новинар, културни посленик, глумац-аматер. Члан редакције часописа за књижевност и културу Путеви културе. Председник КУД-а Станислав Бинички из Јасике код Крушевца, активна као писац сценарија, редитељ и учесник програма КУД-а.

 
Јелена Ђорђевић, ПР Културног центра Крушевац.

Рођена 5.маја 1973. године у Крушевцу, где је завршила основну и средњу школу. Радила је на Регионалној телевизији Крушевац, као спикер, водитељ, организатор програма и маркетинг сарадник, у ГО СПС Крушевац, као технички секретар, а у КЦК је запослена од 2011. године као водитељ и организатор програма. Од јула 2012-е године, обавља послове ПР менаџера Културног центра Крушевац. Активан је друштвено-политички радник. Бави се хуманитарним радом.
Културни центар Крушевац - Топличина 2, 37 000 Крушевац

Тел: 037 419636; 423025

www.kck.org.rs
Е маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

2020  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates