Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Културни центар Крушевац, као поливалетна установа у култури, настао је 18. фебруара 1992. године и то спајањем Дома омладине и Крушевац филма. Поглед у мало даљу историју рећи ће нам да је простор у Топличиној 2., пре спајања, егзистирао као ДОМ ОМЛАДИНЕ десетак година, а да су биоскопи почели са радом још далеке 1944. године, тако да је нагомилано искуство од 70 година које Културни центар има иза себе и у сећању, достојно респекта и поштовања.
Од самог почетка рада, па до данас, у неприкидном смо узлету ка остваривању идеје да будемо карика која повезује креативни рад на образовању младих за културна стремљења и презентацију врхунских дела уметничког стваралаштва широкој публици града Крушевца и његове околине.
Циљ нам је да створимо нову организациону културу на темељима онога што је до сада рађено, јер ово је кућа која има резултате. Нашим додатним делатностима ћемо покушати да подигнемо ефективност и ефикасност у послу, на тај начин што ћемо понуду у делатностима које нам нису основне, да поправимо са аспекта тржишног уплива, маркетинга, боље понуде и организације. Морамо да будемо најбољи у ономе што стварамо за наше циљно тржиште.
Бренд ове куће је “Златна кацига” и она остаје основа, а што се мене тиче, инсистираћу да граду вратимо *Свечаности слободе*, онај сјај из ранијих времена, и то ће људи из ове куће одрадити, и мислим да ће Крушевљани бити задовољни… Нећемо запоставити ни један од наших програма које имамо. Заиста смо задовољни тимом искусних људи у свим областима које покривају и урадићемо најбоље за наш град и културу града.
Културни центар Крушевац је водећа установа у култури града Крушевца. Мала креативна јединица која се бори са теретом тешких економских времена са циљем да истраје у својој мисији. Окренути градској и сеоској средини, нагиње афирмацији свих оних који културу носе својим ликом и делом и оних, који културу чувају и гаје у аматерским срединама и условима. Мисија Културног центра Крушевац је да сачува оно што треба да се памти и направи и подстакне нешто што треба да остави траг. Наша врата су отворена свима, грађанима Крушевца, и свим истинским пријатељима културе.

Урадићемо најбоље за културу града Крушевца...

djКултурни центар Крушевац има нови тим, и изванредне људске ресурсе. Али у старту, као привредник и економиста кажем да се и ова фирма у овом критичном времену суочава са проблемом неликвидности, али исти успешно и решава...

Телефон: 037 423-025

И-мејл: kck@kck.org.rs

Get Adobe Flash player

Архива сајта...

АРХИВА САЈТА КЦК
 
Архива КЦК
2008 -2011
Архива КЦК 2012

Важни линкови

ХОЛ БИОСКОПА *КРУШЕВАЦ* - ЗИДНА СЛИКА “ПЕСМА ЖИВОТУ”  Лазара Вујаклије

Зидну слику “Песма животу” у холу Биоскопа “Крушевац” урадио је београдски сликар Лазар Вујаклија 1967. године. Композиција , величине 16 м x 6,5 м, представља збир мотива из дотадашњег рада уметника, повезаних у мисаону и идејну целину.

На слици преовладава плава боја – симбол космоса у коме доминира човек. Округле главе ликова симболизују универзалност представника људског рода. Свирала у подигнутим рукама изражава задовољство животом, а сунце, месец и звезде, изнад људских фигура, оличавају васиону у којој човек живи и расте (стилизовано дрво изнад средишних лукова). Мир, слободу, пријатељство и радост живота симболизују и птице као и ловац – гласник својим рогом, и јахач с коњем (Мировесник). Ову оду радости и оптимизма употпуњују и две људске фигуре с десне стране – слика љубави, као најлепшег израза живота. Скупина зграда означава насеље у коме живи човек мира, а облаци са кишом изнад насеља, њкегово рашћење и богатство. Представа космонаута у облацима показује снагу човековог ума и успех науке. Мотиви средњовековног града на композицији везују слику за Крушевац (Лазарев град), а цвеће-божур асоцира на борбу и радост победе. Мотиве за композицију сликар је нашао у старим фрескама, народним везовима, ћилимима и у самој природи. Из читаве слике струји поетска тиха радост и оптимизам због богатог живота и раскошне природе.

Рестаурација слике извршена је у месецима јуну и јулу 2013. године уз помоћ Министарства културе Републике Србије, средствима Града Крушевца и Културног центра Крушевац.ВИДЕО ГАЛЕРИЈА КЦК - Webplayer

СтартПретходна123СледећаКрај